Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Θεματάκια με μεγάλο αρχείο...

Dieses Thema ist veraltet und kann veraltete oder falsche Informationen enthalten.

Έκανα ripping ένα μιξαρισμένο cd και μετατροπή σε MP3 @ 128kbps, ώστε το τελικό μέγεθος του αρχείου να μην ήταν πολύ μεγάλο (~70MB).

Κάνω upload το αρχείο στο Deck 1 του VDJ και αναμένω αρκετή (σχετικά) ώρα να το διαβάσει. Κατόπιν, συμβαίνουν τα κάτωθι:

1. Όταν το διάβασμα του αρχείου ολοκληρώθηκε, εξακολουθούσε να εμφανίζεται το μήνυμα: “Streaming Deck 1” καθ’ όλη την διάρκεια που το αρχείο ήταν φορτωμένο στο Deck 1 (ενώ σε οποιοδήποτε άλλο κομμάτι, αυτό δεν εξακολουθεί να εμφανίζεται)…

2. Όταν, χρησιμοποιώντας το mouse επί της κυματομορφής, επέλεγα να συνεχίσει να παίζει το κομμάτι από μεταγενέστερο σημείο (τύπου needle search), το κομμάτι έπαιζε (αμέσως) μεν, αλλά η κυματομορφή, πριν το εκάστοτε επιλεγμένο σημείο, δεν εμφανιζόταν ποτέ δε…

3. Άφησα το κομμάτι να παίξει κάνα 5λεπτο (καθότι προέκυψε τηλεφωνική κλήση) και κατόπιν παρατήρησα ότι το κομμάτι εξακολουθούσε να παίζει μεν, αλλά ο controller δεν ανταποκρινόταν σε καμία εντολή – πάτημα κουμπιού! Το άφησα για λίγο, να δω εάν θα κρασάρει το VDJ, ώστε να σταλθούν οι όποιες πληροφορίες στο server (ήμουν on-line) και τελικά μετά από κάνα 3λεπτο “ξεμπλόκαρε” μόνο του…

4. Δοκίμασα και με άλλο κομμάτι, περίπου ίδιου μεγέθους - χρόνου (~68min) και παρουσιάστηκαν τα ίδια θέματα (1 & 2)...

Any ideas???
 

geposted Tue 04 Apr 17 @ 6:29 am
Το μέγεθος του αρχείου δεν παίζει κανένα ρόλο. Ρόλο παίζει μόνο η διάρκεια του.
Ένα αρχείο 60 λεπτών πχ θα είναι πάντα 500ΜΒ περίπου στη RAM είτε το αρχείο είναι στα 64kbps είτε στα 320 καθώς το πρόγραμμα αποσυμπιέζει τον ήχο στη RAM κατά την φόρτωση.
Η μέγιστη διάρκεια που το VirtualDJ προφορτώνει στη RAM μπορεί να αλλάξει από τις ρυθμίσεις.
Παλιότερα η κυμματομορφή θα "σταματούσε" να φορτώνει στο σημείο που το πρόγραμμα σταματούσε την προφόρτωση (πχ στα 20 από τα 60 λεπτά)
Πλέον το πρόγραμμα προφορτώνει μεν μόνο τα πρώτα 20 λεπτά αλλά σχεδιάζει ολόκληρη την κυμματομορφή.

Το πάγωμα του controller είναι μάλλον τυχαίο. Παίζω συχνά μεγάλα κομμάτια (μιξαρισμένα προγράμματα διάρκειας 6 ώρες το καθένα) και δεν έχω παρατηρήσει παγώματα.

Επίσης ο σχεδιασμός της κυμματομορφής στο "παρελθόν" από το σημείο που πηδάς έρχεται αφού πρώτα σχεδιαστεί το "μέλλον"
Δηλαδή αν σε ένα κομμάτι 100 λεπτών είσαι στο 10ο λεπτο και πηδήξεις στο 40ο το πρόγραμμα θα σχεδιάσει πρώτα την κυμματομορφή από το 40ο μέχρι το 60ο λεπτό και μετά θα σχεδιάσει το κενό από το 30ο μέχρι το 40ο
Η ταχύτητα φόρτωσης και σχεδιασμού εξαρτάται από την ταχύτητα του δίσκου, την διαθέσιμη RAM και την ταχύτητα της CPU

Ελπίζω να έγιναν όλα κατανοητά :)
 

geposted Wed 05 Apr 17 @ 9:55 am
Όλα απολύτως κατανοητά με εξαίρεση την "αποσυμπίεση" του αρχείου ήχου. Προφανώς και δεν αναφέρεσαι στην "μετατροπή" του σε "wav", αλλά κάτι άλλο...
 

geposted Thu 06 Apr 17 @ 4:38 am
Κι όμως σ' αυτο ακριβώς αναφέρομαι. Το VirtualDj αποσυμπιέζει το αρχείο σε "wav" στην RAM προκειμένου να το παίξει. Το ίδιο ισχυεί για όλα τα προγράμματα. Για να παίξει ένα συμπιεσμένο αρχείο πρέπει να αποσυμπιεστεί. Η διαφορά είναι μόνο στο πόσο από το αρχείο αποσυμπιέζεται. Για παράδειγμα ο Windows Media Player αποσυμπιέζει μόνο τόσο χρόνο (στο μέλλον) όσο το buffer της κάρτας, το Traktor αποσυμπιέζει τα επόμενα 10 δευτερόλεπτα κ.ο.κ.
Το VirtualDj λοιπόν αποσυμπιέζει στη RAM ολόκληρο το κομμάτι εκτός κι αν η διάρκεια του είναι μεγαλύτερη από 20 λεπτά ή η διαθέσιμη RAM δεν είναι αρκετή οπότε και κάνει "streaming" δηλαδή αποσυμπιέζει το κομμάτι σε real-time όπως παίζει κρατώντας πάντα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο buffer.
 

geposted Thu 06 Apr 17 @ 7:53 am
Με μπέρδεψες τώρα...

Ως γνωστόν, η “αποσυμπίεση” ενός αρχείου ήχου έχει ως αποτέλεσμα την ακόμη χειρότερη απόδοση πιστότητας, απ’ ότι εάν αναπαραγόταν συμπιεσμένο! Και αυτό διότι, κατά την συμπίεση "κόβονται" αρμονικές, οι οποίες κατά την "αποσυμπίεση" προσθέτονται ως "θόρυβος"...

Οπότε, ποια λεπτομέρεια “χάνω”???
 

geposted Thu 06 Apr 17 @ 9:18 am
Μπορείς να μου παραθέσεις κάποιο link που να το υποστηρίζει αυτό; (Ότι παίζεις το αρχείο συμπιεσμένο με καλύτερη πιστότητα απ' οτι ασυμπίεστο)
Όπως και να έχει, η κάρτα ήχου σου (το DAC - Digital to Analog Converter) ΔΕΝ μπορεί να παίξει "συμπιεσμένα" δεδομένα. Μπορεί να παίξει μόνο δεδομένα σε μορφή PCM (LPCM) το οποίο συμαίνει ασυμπίεστα δεδομένα "WAV" / "AIFF" (σε εισαγωγικά, αν θες το αναλύουμε αυτό χωριστά)
Μην ξεχνάς εξάλλου οτι το MP3 είναι codec δηλαδή coder decoder
Καμία συσκευή δεν μπορεί να παίξει αρχεία mp3 "συμπιεσμένα". Η συσκευή - πρόγραμμα διαβάζει τα συμπιεσμένα δεδομένα και περνόντας τα από τον decoder δημιουργεί τα "ασυμπίεστα" RAW data (LPCM) που θα "παίξει" το DAC
 

geposted Thu 06 Apr 17 @ 6:20 pm
Στο παρελθόν (αρκετά χρόνια πριν), είχα αποσυμπιέσει MP3 σε WAV και το αποτέλεσμα ήταν "τραγικό". Ψάχνοντας λίγο στο net, είχα συνειδητοποιήσει ότι "έφταιγε" το Bit Rate ή το Sampling Frequency του αρχικού αρχείου, το οποίο ήταν υποδεέστερο του "κλασσικού" 16bit @ 44.100Hz.

Αργότερα, επανέλαβα την δοκιμή, "ορθά" αυτή την φορά, το αποτέλεσμα ήταν άριστο, αλλά κάτι δεν μου πήγαινε καλά στην όποια "σύγκριση". Ψάχνοντάς το και πάλι στο net, είχα διαβάσει ένα άρθρο (https://hydrogenaud.io/index.php/topic,66714.0.html), όπου η στιχομυθία στο τελευταίο post είναι:
- "Not all programs have MP3 decoders that can create floating point output. If the decoder outputs 16-bit integer PCM data to the playback chain (and doesn't do any kind of scaling before creating the playback stream) there would be no difference in the played and converted 16-bit integer output."
- "Of course, but the mp3 still contains the audio in a higher quality than the decoded wav, which is my point - you can lose quality by decoding an mp3 to 16-bit wav. However, I think the specification of mp3 only requires decoders to have a certain accuracy, so you may argue that the additional accuracy is not part of the mp3, since it's so silent it's below the decoder requirement."

Έκτοτε δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία, "κρατώντας" ως τελικό συμπέρασμα την bold πρόταση - κατάληξη, η οποία μπορεί να είναι θεωρητική μεν, αλλά υπαρκτή δε...
 

geposted Thu 06 Apr 17 @ 8:33 pm
Το νήμα είναι από το 2008 και δεν βλέπω και δεδομένα που να υποστηρίζουν την υπόθεση του χρήστη πουθενά (ούτε αναφέρει τίποτα για αρμονικές που χάνονται)

Επίσης στο νήμα αναφέρεται ορθά οτι για να γίνει αναπαραγωγή του αρχείου αυτό μετατρέπεται σε PCM / LPCM (ασυμπίεστο αρχείο)

Αυτό που σε μπέρδεψε είναι το βάθος των bits.

Η αποσυμπίεση σε PCM στην μνήμη του υπολογιστή γίνεται πάντοτε σε floating point παρέχοντας την μέγιστη ακρίβεια (minimum 32bits)
Από εκεί και πέρα για να φτιάξεις αρχείο WAV συμβατό με CD (που ήταν το θέμα του νήματος) πρέπει να μετατρέψεις το floating point σε 16 bits όπου θα έχεις σφάλματα στρογγυλοποιήσης σε σχέση με τα 32bits του ασυμπίεστου αποτελέσματος PCM.

Στην περίπτωση μας τώρα:
Το VirtualDj αποσυμπιέζει τον ήχο σε PCM (floating point) στη RAM. Στη συνέχεια επεξεργάζεται αυτόν τον ήχο με την sound engine (EQ, Effects, Volume adjustments κτλ) και παράγει ένα αποτέλεσμα ΠΑΛΙ σε PCM floating point.

Στο ΤΕΛΟΣ μετατρέπει τα δεδομένα στο κατάλληλο βάθος bits ανάλογα με την κάρτα ήχου σου και τα στέλνει στην κάρτα.
Αν η κάρτα ήχου σου έχει βάθος 16 bit τότε θα κάνει μετατροπή σε 16 bit PCM. Αν η κάρτα ήχου σου έχει βάθος 24bit (πολλές Pioneer) τότε θα κάνεις μετατροπή σε 24 bit PCM.
Από τη στιγμή που το αρχικό αρχείο είχε βάθος 16 bit τα σφάλματα στρογγυλοποίησης για 24bit δεν υφίστανται, ενώ για 16 bit είναι αμελητέα.

Το σφάλμα στρογγυλοποίησης (αν η κάρτα σου είναι 16bit) δεν το γλυτώνεις έτσι κι αλλιώς κι εκεί είναι και η ένσταση μου στο τι γράφεται στο σύνδεσμο που μου έδωσες. Μπορεί το MP3 όταν αποσυμπιέζεται σε floating point PCM να "παράγει" κάποιες τιμές που όταν θα γίνουν 16bit να αλλιωθούν αλλά όποιος γνωρίζει στοιχειώδη μαθηματικά καταλάβαινει οτι 1) αυτές δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 1% του συνόλου των τιμών και 2) είναι αναπόφεκτες εφόσων η κάρτα ήχου (το DAC) που θα τις παίξει είναι επίσης 16bit

Τέλος είναι ουτοπία να θεωρούμε οτι χάνουμε ποιότητα από το upscaling. Με λίγα λόγια όταν η αρχική μας πληροφορία είναι 16 bit το αποτέλεσμα της αποκωδικοποίησης είναι πάλι 16 bit περίπου "μασκαρεμένο" σε 32 bit floating point.
O λόγος που χρησιμοποιούμε 32 bit floating point είναι για καλύτερη ακρίβεια σε μετασχηματισμούς.

Τέλος για να σε προλάβω:
Η αποκωδικοποίηση ενός αρχείου MP3 δεν μπορέι να γίνει "1 προς 1" (ώστε να είναι ακριβώς 16 bit και να μην έχουμε σφάλματα στρογγυλοποίησης) λόγω του οτι το αρχείο είναι συμπιεσμένο με ψυχοακουστικό απολεστικό αλγόριθμο. Όταν ο codec "αποσυμπιέζει" το αρχείο τότε διαβάζει τα δεδομένα και δημιουργεί/συνθέτει κάποιο μέρος της πληροφορίας που λείπει / χάθηκε κατά την συμπίεση / δημιουργία του αρχείου.

Απορίες;
 

geposted Thu 06 Apr 17 @ 10:37 pm
Ήσουν απόλυτα σαφής! Απλά, όπως προανέφερα, η συγκυρία (?) κάποιων περιπτώσεων με είχε οδηγήσει στο συγκεκριμένο συμπέρασμα...

Όσο για την ερώτησή σου, περί αποριών, ναι, έχω ακόμη 3 απορίες και όταν βρεις χρόνο και διάθεση, μου απαντάς:

1. Ακολουθούσα την διαδικασία:
- Ripping CD, με Audiograbber (Codec LameEnc DLL) σε MP3 (128Kbit/s, 44,1kHz).
- Εγγραφή του MP3 σε CD#1 (μέσω Nero), ως MP3 (data disc).
- Εγγραφή του MP3 σε CD#2 (μέσω Nero), ως WAV (audio disc).
Γιατί κατά την ακουστική σύγκριση του CD#1 και CD#2 σε Hi-End σύστημα, άκουγα (έστω και ανεπαίσθητες) διαφορές?

2. Ως γνωστόν, όταν υφίσταται συμπίεση μουσικού αρχείου (WAV σε MP3), υφίσταται απώλεια δεδομένων, άρα και μείωση μεγέθους αρχείου (που είναι και το ζητούμενο). Κατά την αποσυμπίεση (MP3 σε WAV), υφίσταται αύξηση μεγέθους αρχείου, χωρίς όμως “επανάκτηση” απολεσθέντων δεδομένων.
Το ερώτημα είναι, αυτά τα επιπλέον δεδομένα (κοινώς bits 0 &1) που “δημιουργήθηκαν” (κατά την αποσυμπίεση), που αντιστοιχούν ακουστικά? Σε silence? Σε noise? Σε data που “παραβλέπεται” κατά την αναπαραγωγή? Ή κάτι άλλο?
Και το ρωτώ αυτό, διότι σε αντίστοιχο παράδειγμα συμπίεσης – αποσυμπίεσης εικόνας (image), το οπτικό αποτέλεσμα (της αποσυμπιεσμένης εικόνας) δεν είναι “ορθό” – αποδεκτό...

3. Γιατί πολλοί αναφέρουν ότι κατά την αποσυμπίεση MP3 αρχείου, είναι πιθανό το WAV αρχείο (πλέον) να clipάρει, άρα να μην έχουμε ισάξιο αποτέλεσμα?
 

geposted Fri 07 Apr 17 @ 6:10 am
Για να σου απαντήσω στις ερωτήσεις σου πρέπει πρώτα να καθήσουμε στο θρανίο:

-Τι είναι το MP3 ?
Το MP3 είναι ένας ψυχοακουστικός απολεστικός αλγόριθμος συμπίεσης αρχείων ήχου.

-Πως δουλεύει αυτός ο αλγόριθμος;
Ο αλγόριθμος "συμπιέζει" τον ήχο αφαιρώντας συχνότητες που ο εγκέφαλος σου "δεν ακούει" σε συνδυασμό με άλλες συχνότητες.

-Τι σημαίνει αυτό;
Αυτό σημαίνει οτι για παράδειγμα ενώ ο εγκέφαλος σου καταλαβαίνει τη συχνότητα 20ΚΗz όταν παίζει μόνη της, δεν την αντιλαμβάνεται όταν αυτή αναπαράγεται σε συνδυασμό με μία άλλη συχνότητα (π.χ. 120Hz). Έτσι ο αλγόριθμος "αφαιρεί" αυτή τη συχνότητα από το συμπιεσμένο αρχείο στο συγκεκριμένο "κομμάτι" (sample) του τελικού αρχείου. (Τα νούμερα των συχνοτήτων του παραδείγματος είναι τυχαία)
Όσο μικρότερο είναι το bitrate τόσο περισσότερες συχνότητες αφαιρεί ο αλγόριθμος.

-Τι συμβαίνει όταν αποσυμπιέζουμε / αναπαράγουμε ένα αρχείο MP3 ?
Ο αλγόριθμος αναπαράγει τις συχνότητες που υπάρχουν στο -συμπιεσμένο πλέον- αρχείο. Δεν "δημιουργεί" τις συχνότητες που λείπουν.

-Τότε γιατί όταν αποσυμπιέζουμε ένα αρχείο αυτό μεγαλώνει σε μέγεθος; Τι έξτρα πληροφορία έχει το αποσυμπιεσμένο αρχείο σε σχέση με το συμπιεσμένο;
Όταν "αποσυμπιέζουμε" το αρχείο MP3 τότε δημιουργούμε ένα άλλο αρχείο κάποιας άλλης μορφής (π.χ. WAV)
Τα αρχεία WAV από την φύση τους δεν εφαρμόζουν κανενός είδους συμπίεση στα δεδομένα. Με λίγα λόγια ένα αρχείο WAV είτε περιέχει 10 λεπτά απόλυτης ησυχίας (όλα τα bits 0) είτε 10 λεπτά οποιασδήποτε μουσικής θα έχει ακριβώς το ίδιο μέγεθος!
Έτσι λοιπόν η αποσυμπίεση ενός αρχείου MP3 σε WAV μας δίνει την πληροφορία που έχει αποθηκευμένη το συμπιεσμένο αρχείο και μόνο αυτή. Δεν προστίθεται καμία άλλη πληροφορία!
Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε οτι τα DAC (Digital to Analog Converter) της κάρτας ήχου του υπολογιστή μας δέχονται μόνο δεδομένα PCM που στην ουσία είναι ίδια με τα αρχεία WAV. Με λίγα λόγια, οτι ισχύει για την αποσυμπίεση σε αρχεία WAV ισχύει και για την αποσυμπίεση προκειμένου το αρχείο MP3 να παίξει από την κάρτα ήχου του υπολογιστή μας ή από ένα φορητό MP3 player.

Πάμε τώρα στις απορίες σου:
1. Προφανώς το Hi-End σύστημα προκειμένου να αναπαράγει το αρχείο MP3 από το CD#1 αποσυμπιέζει το αρχείο σε κάποιο buffer σε μορφή PCM (WAV). Για να το κάνει αυτό χρησιμοποιεί κάποιον codec που το πιθανότερο είναι να μην είναι ίδιος με αυτόν που χρησιμοποίησε το Nero για να κάνει την ίδια δουλειά. Γι αυτό και μπορεί να προκύπτουν απειροελάχιστες διαφορές μεταξύ των δύο ακροάσεων. Το ίδιο μπορείς να παρατηρήσεις και με προγράμματα που υποστηρίζουν πολλαπλούς codec. Σίγουρα γίνεται με το VLC αλλά δεν το έχω δοκιμάσει πρόσφατα. Παλιότερα όμως με τον Winamp μπορούσες να ορίσεις τον επιθυμητό αποκωδικοποιητή για τα αρχεία MP3. Έτσι λοιπόν αλλάζοντας τον αποκωδικοποιητή από Fraunhoffer σε LAME ή BLADE ή XING μπορούσες να αντιληφθείς μικροδιαφορές στον ήχο καθώς κάθε αποκωδικοποιητής χρησιμοποιεί την δική του τεχνική για να συνθέσει τα samples μεταξύ τους και να παράγει το τελικό αποτέλεσμα. (Πριν σου δημιουργηθεί και άλλη απορία να σε προλάβω: Η αποκωδικοποίηση κάθε sample χωριστά είναι η ίδια και μοναδική για όλους τους decoders. Η σύνθεση των samples μεταξύ τους είναι που αλλάζει καθώς κάθε αποκωδικοποιητής προσπαθεί με διαφορετικό τρόπο να "ομαλοποιήσει" την σύνθεση και να παράγει πιο "πιστό" ήχο.

2. Νομίζω στο απάντησα πιο πάνω. Μια φωτογραφία JPEG αλλάζει μέγεθος ανάλογα με τα δεδομένα της. Μια φωτογραφία TIF έχει πάντα σταθερό μέγεθος ανεξαρτήτως δεδομένων. Όταν μετατρέπεις μια φωτογραφία JPEG σε TIF δεν δημιουργείς επιπρόσθετα δεδομένα (ούτε χάνεις). Είναι το format του αρχείου τέτοιο.

3. Αυτό δεν έχει να κάνει με τα αρχεία MP3 αλλά με οποιοδήποτε ψηφιακό αρχείο ήχου δέχεται μετατροπές. Ενώ με 16bits βάθος έχουμε ένα αρκετά ικανοποιητικό dynamic range όλες οι ηχογραφήσεις τείνουν να χρησιμοποιούν μικρό dynamic range στις υψηλότερες τιμές του εύρους. Αυτό είναι μια τεράστια συζήτηση και ένα τεράστιο θέμα.
Πάντως από μετατροπή MP3 σε WAV το clipping που μπορεί να προκύψει είναι εξαιρετικά ανεπαίσθητο και σε ποσοστό κάτω από 0.1% στη διάρκεια του τραγουδιού. Πιο εύκολα μπορείς να καταλάβεις το ψαλίδισμα που έχει δεχθεί μια παραγωγή από την συμπίεση κατά το mastering (αναπαράγοντας το original CD) παρά το ψαλίδισμα από την μετατροπή MP3 σε WAV. Επίσης δεν έχει νόημα να μιλάμε για ψαλίδισμα και τυχόν παρενέργειες όταν δεν έχουμε αρχεία 320kbps. Κι αυτό γιατί η "απώλεια" πιστότητας από το "χαμηλό" bitrate είναι μερικές εκατοντάδες φορές πιο έντονη απ' οτι αυτή του ψαλιδίσματος κατά την μετατροπή του αρχείου.

Υ.Γ.1: Hi-End και MP3 δεν συμβαδίζουν. Το MP3 από την φύση του είναι απολεστικός αλγόριθμος. Οπότε για audiophiles και hi-end συστήματα είναι σαν να έχεις το τελευταίο μοντέλο της McLaren και να φουλάρεις με απλή αμόλυβδη από το πιο "ξεχασμένο" βενζινάδικο στη μέση του πουθενά...

Υ.Γ.2: Αν είσαι τόσο "τρελαμένος" με την πιστότητα του ήχου ξεκίνα σιγά - σιγά να μετατρέπεις την βιβλιοθήκη σου (ή μέρος αυτής) σε FLAC

Υ.Γ.3: Κάνε λίγο τις εξής πράξεις:
A) 1920 x 1080 x 10 / 8 x 25
B) Το αποτέλεσμα του Α x 60
Γ) Το αποτέλεσμα του Β x 5

Hint:
A = 64800000 = 61.79 MB (τα δεδομένα που απαιτούνται για μόλις ένα δευτερόλεπτο ασυμπίεστου Full HD video)
B = 31104000000 = 3.62GB (τα δεδομένα που απαιτούνται για μόλις ένα λεπτό ασυμπίεστου Full HD video)
Γ = 155520000000 = 18.10GB για ένα ασυμπίεστο Full HD Video Clip 5 λεπτών!

Υ.Γ.4: Η κάρτα γραφικών σου "εξάγει" περίπου 1920x1080x24/8x60 x60 = 20.85GB δεδομένα το λεπτό (για ανάλυση 1920x1080 @ 60 FPS)
 

geposted Tue 11 Apr 17 @ 8:59 am
PhantomDeejay wrote :
...Προφανώς το Hi-End σύστημα προκειμένου να αναπαράγει το αρχείο MP3 από το CD#1 αποσυμπιέζει το αρχείο σε κάποιο buffer σε μορφή PCM (WAV). Για να το κάνει αυτό χρησιμοποιεί κάποιον codec που το πιθανότερο είναι να μην είναι ίδιος με αυτόν που χρησιμοποίησε το Nero για να κάνει την ίδια δουλειά...

Αυτό δεν το είχα σκεφτεί...

PhantomDeejay wrote :
...Hi-End και MP3 δεν συμβαδίζουν. Το MP3 από την φύση του είναι απολεστικός αλγόριθμος. Οπότε για audiophiles και hi-end συστήματα είναι σαν να έχεις το τελευταίο μοντέλο της McLaren και να φουλάρεις με απλή αμόλυβδη από το πιο "ξεχασμένο" βενζινάδικο στη μέση του πουθενά...

:-)))

PhantomDeejay wrote :
Αν είσαι τόσο "τρελαμένος" με την πιστότητα του ήχου ξεκίνα σιγά - σιγά να μετατρέπεις την βιβλιοθήκη σου (ή μέρος αυτής) σε FLAC...

Αυτό το ζήτημα το είχαμε ξανασυζητήσει και σε άλλο νήμα (εάν θυμάσαι), μου είχες αναφέρει ότι υπάρχει τρόπος μετατροπής των wav σε flac, χωρίς "απώλεια" POIs, αλλά τελικά δεν μου απάντησες ποτέ στο πως θα μπορούσα να το κάνω αυτό... :-(
 

geposted Wed 12 Apr 17 @ 4:52 am
Βήματα:
1) Αντιγράφεις μέσα από το VirtualDJ τον φάκελο που θέλεις να μετατρέψεις σε ένα κενό σκληρό δίσκο (δηλαδή δίσκο που να μην έχει ήδη database του VirtualDJ)
2) Μετατρέπεις τα αρχεία σε flac με την ίδια ακριβώς ονομασία όπως τα WAV
3) Τα τοποθετείς στον ίδιο φάκελο με τα WAV
4) Ανοίγεις την βάση δεδομένων με ένα text editor (πχ Notepad++) και κάνεις search & replace όπου ".wav" σε ".flac"
5) Σώζεις τη βάση
6) Μετακινείς τα WAV κάπου αλλού (ή τα σβήνεις)
7) Ανοίγεις το VirtualDJ και πας στον φάκελο που έχει πλέον τα flac
8) Επιλέγεις όλα τα αρχεία και κατευθείαν κάνεις re-analyze
9) Όταν τελειώσει το analyze είσαι έτοιμος. Μπορείς να αντιγράψεις - μετακινήσεις τα τραγούδια (πάντα μέσω VirtualDj) όπου θέλεις

Υ.Γ.:
Στο τέλος της διαδικασίας (αφού δηλαδή βάλεις τα FLAC στη θέση τους) διέγραψε από τον πρώην κενό δίσκο τον φάκελο των αρχείων και την βάση του VirtualDj

Υ.Γ.2:
Υπάρχει μια εντολή "shift_all_cues"
Κάνε την map σε κάποια κουμπιά στο πληκτρολόγιο ώστε αν σε κάποιο τραγούδι έχουν ξεφύγει λίγο τα cues να τα φέρνεις όλα μαζί στην σωστή τους θέση
 

geposted Wed 12 Apr 17 @ 10:10 am


(Alte Themen und Foren werden automatisch geschlossen)