Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Folders view of new added folders on external disk

Dieses Thema ist veraltet und kann veraltete oder falsche Informationen enthalten.

Γεια σας και παλι. Ας τα παρω με την σειρα. Αγορασα εναν καινουργιο εξωτερικο σκληρο δισκο (WD) με 2 tera αποθηκευτικο χωρο. Περναω τους καινουργιους φακελους κομματιων στον υπολογιστη μου (Desktop) με αντιγραφη επικκοληση. Κανω αναλυση των κομματιων στον ιδιο υπολογιστη και μετα παω να παιξω μουσικη. Οταν ανοιγει ο VDj για πρωτη φορα οι καινουργοι φακελοι δεν εμφανιζονται στο folder tree του δισκου. Εαν κλεισω το VDJ και το ανοιξω ξανα τοτε εμφανιζονται οι φακελοι. Εχετε καμια ιδεα του τι συμβαινει?
Ευχαριστω.
 

geposted Mon 22 Oct 18 @ 7:49 am
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
απ οσο καταλαβαινω δε προλαβαινει να τους δει...για καποιο λογο τωρα? δε ξερω...
 

geposted Mon 22 Oct 18 @ 5:44 pm
Εγκατέστησε τα WD Tools (που υπάρχουν στο root του δίσκου) και απενεργοποίησε το power saving του firmware του δίσκου...
 

geposted Mon 22 Oct 18 @ 6:53 pm
Ο δισκος ειναι ο WD WDBU6Y0020BBK USB 3.0 (USB 2.0) 2 TB και δεν θυμαμαι να ειχε εργαλεια στο root. Κοιτωντας στο site της WD επισης δεν το βρηκα για τον συγκεκριμενο δισκο παρα μονο το "Data Lifeguard Diagnostic", το οποιο δεν ειχε τετοια λειτουργια. Στην συνεχεια κατεβασα το "WD Drive Utilities" απο τη γενικη σελιδα της WD ομως δεν εμφανιζεται ο δισκος μεσα στο προγραμμα. Υπαρχει κατι που μου διαφευγει?
 

geposted Tue 23 Oct 18 @ 5:10 am
φανταζομαι δοκιμασες να αλλαξεις θυρα usb
 

geposted Tue 23 Oct 18 @ 8:41 am
Αυτο το κανει με ολες τις θυρες των USB στο λαπτοπ (windows 10 pro). Το προβλημα οπως προειπα λυνεται εαν κλεισω και ανοιξω ξανα το VDJ. Τοτε μου εμφανιζει ολους τους νεους φακελους.
 

geposted Tue 23 Oct 18 @ 1:39 pm
 

geposted Tue 23 Oct 18 @ 8:50 pm
Ευχαριστω Phantom αλλα δεν εχω προβλημα στην πορεια αλλα μονο στην αρχη. Τι εννοω. Κουμπωνω τον δισκο στο λαπτοπ, αναβω το λαπτοπ, φορτωνουν τα windows, φορτωνω το VDJ και δεν εμφανιζονται οι φακελοι που εχω προσθεσει στον δισκο απο την τελευταια φορα. Δηλαδη αν εχω 10 φακελους και στον υπολογιστη μου (desktop) προσθεσω αλλους 2 νεους φακελους (συνολο 12) με μουσικη τοτε στον VDJ (στο λαπτοπ) δεν εμφανιζονται αυτοι οι 2 νεοι φακελοι παρα μονο οι προηγουμενοι 10. Εαν κλεισω το VDJ και το ξανανοιξω τοτε εμφανιζονται και οι 12. Δηλαδη το προβλημα συμβαινει στα πρωτα δευτερολεπτα απο την ωρα που ανοιγω το λαπτοπ.

Σε καθε περιπτωση θα το δοκιμασω το προγραμμα.
 

geposted Wed 24 Oct 18 @ 5:46 am
djadamxControlleristMember since 2006
Σε αυτά τα πρώτα δευτερόλεπτα που λες, τον εξωτερικό δίσκο τον βλέπει το vdj ή ούτε αυτόν ?
 

geposted Wed 24 Oct 18 @ 7:59 am
Σε αυτα τα πρωτα δευτερολεπτα τον βλεπει τον δισκο και του παλιους φακελους. Τους νεους φακελους που προσθεσα (σε αλλον υπολογιστη) δεν βλεπει. Αν κλεισω και ανοιξω το virtual DJ τοτε τους βλεπει. Δεν ξερω αν εχει να κανει με τους "favοurite" δισκους. Επιση συμβαινει και εφοσον αλλαξα απο NTFS σε exFat.
 

geposted Wed 24 Oct 18 @ 8:28 am
Έχεις δοκιμάσει, κατά το πρώτο άνοιγμα του VDj, να ανοίξεις (σε κάποιο editor) την βάση δεδομένων (του εξωτερικού δίσκου) και να δεις εάν υφίστανται οι "νέοι" φάκελοι?
 

geposted Wed 24 Oct 18 @ 10:03 am
Δεν μπορω να καταλαβω τι σχεση εχει η βαση δεδομενων του virtual DJ εφοσω αυτη κραταει paths των τραγουδιων. Εξαρχη μιλαω για το brower list box tree στα αριστερα
του προγραμματος. Ελα να κανω αυτα που λεω σε tree list.

a. Βαζω στο 'usb' του υπολογιστη (desktop) τον 'western digital'.
b. Κανω 2 φακελους αντιγραφη επικολησση.
c. Κανω safely remove τον δισκο απο τον υπολογιστη ('desktop').
d. Βαζω τον 'WD' στο 'usb' του λαπτοπ ('Fujitsu i5 windows 10 pro 64') ενω ειναι κλειστο.
e. Ανοιγω τον υπολογιστη και φορτωνει το λειτουργικο (windows 10 pro 64).
f. Τρεχω το 'VDJ'.
g. Δεν βλεπω τους 2 φακελους στο 'list box tree view' (αριστερα στο 'VDJ') οταν κανω expand το φακελο που περιεχει του 2 νεους υποφακελους.
h. Κλεινω το προγραμμα ('VDJ').
i. Τρεχω το 'VDJ' ξανα.
j. Βλεπω τους 2 υποφακελους στο 'list box tree view' οταν κανω expand το φακελο που τουςπεριεχει.




 

geposted Wed 24 Oct 18 @ 11:22 am
Δοκίμασε λίγο το εξής:

...
g: Κάνε δεξί κλικ πάνω στο root του δίσκου
h. Επέλεξε "Προσθήκη στη ΒΔ αναζήτησης"
i. Δες αν τώρα οι φάκελοι εμφανίζονται κανονικά.

Σημείωση:
Αν μιλάμε για εικονικούς φακέλους (κόκκινους), αγαπημένους (κίτρινους) ή φακέλους φίλτρου (μπλε) και όχι φυσικούς φακέλους (γκρι) τότε αυτοί αποθηκεύονται στον φάκελο VirtualDJ\Folders του εξωτερικού δίσκου.

Σημείωση 2:
Αν και το ExFAT προτείνεται γενικά σαν σύστημα αρχείων όταν θες στον ίδιο δίσκο να μπορούν να γράψουν τόσο τα Windows όσο και MAC, εντούτοις ΔΕΝ είναι καθόλου μα καθόλου η βέλτιστη επιλογή και ειδικά για μεγάλους δίσκους.
Αν δεν χρησιμοποιείς MAC γύρνα άμεσα το δίσκο σε NTFS
Αν χρησιμοποιείς και MAC η βέλτιστη λύση είναι πάλι να κάνεις format το δίσκο σε NTFS και να εγκαταστήσεις στο MAC κάποιο πρόγραμμα όπως το Paragon που θα σου επιτρέπει να γράφεις σε τόμους NTFS


Ερώτηση:
Γιατί άλλαξες το δίσκο σε ExFAT ? (Εννοώ οτι προφανώς ο δίσκος ήταν πριν σε NTFS και για κάποιο λόγο αποφάσισες να τον κάνεις ExFAT) Τι ήταν αυτό που σου είπανε ή διάβασες που σε έκανε να προτιμήσεις ένα κατώτερο σύστημα αρχείων από αυτό που είχες;

 

geposted Wed 24 Oct 18 @ 2:01 pm
Προσθηκη στη βαση αναζητησης το εχω κανει απο την αρχη.
Ναι γνωριζω οτι αποθηκευεται ο αγαπημενος φακελος στο VirtualDJ\Folders.

Εχω και mac αλλα περισσοτερο το επελεξα το exFat μηπως και διορθωθει το προβλημα. Γνωριζω οτι το NTFS ειναι καλυτερο σαν file system.

Εχω μια υποψια για το cashing (εαν ειναι γρηγορο παρολο που κανω eject το δισκο). Δηλαδη εαν το προβλημα εστιαζεται στα windows και οχι στο VDJ.

Κανα 2 φορες επιπλεον του προβληματος με τους φακελους ειναι οτι οταν ανοιξε ο VDJ (στο λαπτοπ) μου ειπε οτι ειναι corrupted η βαση. Πατησα ακυρο στη διωρθωση, εκλεισα το προγραμμα το ανοιξα και το προβλημα δεν υπηρχε.


 

geposted Wed 24 Oct 18 @ 3:49 pm
Κοίτα, το πρόβλημα είναι σίγουρο οτι δεν είναι πρόβλημα του VirtualDJ αλλά του δίσκου και της "συνεργασίας" του με τον Η/Υ.
Το τι φταίει όμως είναι κάτι δύσκολο να βρεθεί...
Τον δίσκο τον έκανες έλεγχο; Δοκίμασες (για αρχή) να δεις αν αναφέρει κανένα πρόβλημα το SMAART ?
 

geposted Wed 24 Oct 18 @ 4:22 pm
Τον τσεκαρα με το CrystalDiskMark 6.0.2. Δεν δειχνει καποιο προβλημα.
 

geposted Thu 25 Oct 18 @ 6:34 am
Αν αφού κουμπώσεις το σκληρό στο laptop ανοίξεις πρώτα τους καινούργιους φακέλους με τον Windows Explorer και μετά ανοίξεις το VirtualDJ το πρόβλημα λύνεται;
 

geposted Thu 25 Oct 18 @ 7:38 am
PhantomDeejay wrote :
Αν αφού κουμπώσεις το σκληρό στο laptop ανοίξεις πρώτα τους καινούργιους φακέλους με τον Windows Explorer και μετά ανοίξεις το VirtualDJ το πρόβλημα λύνεται;

Θα το δοκιμασω αυτο αλλα θελει χρονο. Θα ενημερωσω την αλλη εβδομαδα αφου κανω την παραπανω διαδικασια πανω απο μια φορα...
 

geposted Thu 25 Oct 18 @ 9:11 am
Λοιπόν έχω νεα. Το προβλημα δεν ειναι στον VDJ. Εαν ανοιξω τον explorer δεν βλεπω τους καινουργιους φακελους μα τα τραγουδια. Βλεπω μονο τα παλια.

Τα παλια ειναι 45 γιγα, με τα νεα συνολο 55 γιγα.

Εαν παω να τον κανω eject δεν με αφηνουν τα windows. Αν περιμενω λιγα δευτερολεπτα και ανοιξω ξανα τον explorer τοτε δια μαγειας εμφανιζονται και
οι καινουργιοι φακελοι που εχουν προστεθει σε desktop υπολογιστη.

Δεν ξερω αν εχει σχεση το Usb (εαν ειναι 3 στον υπολογιστη και 2 στο λαπτοπ)
Σιγουρα δεν ειναι το NTFS και το exfat.

Θα παρω εναν SSD 1 gb (ειναι φτηνοι πλεον, κατω απο 200 ευρω) και θα τον βαλω με dock στην θεση της σιντιερας στο sata. (To Futjitsu (Love Japan) εχει κουμπακι που πεταει την σιντιερα) εξω χωρις να ανοιξεις το λαπτοπ απο κατω.

Ευχαριστω
 

geposted Sat 03 Nov 18 @ 11:56 am


(Alte Themen und Foren werden automatisch geschlossen)