Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Με ποιον τροπο βγαζω το video απ το vdj στην tv-projector??

Dieses Thema ist veraltet und kann veraltete oder falsche Informationen enthalten.

Παιδια καλησπερα σας,θελω να αγορασω την pro εκδοση και θελω να ξερω τι χρειαζεται να κανω για να βγαλω στην tv η στον projector τα videos που παιζω στο vdj.Δεν μπορω να σκεφτω με ποιο τροπο θα μπορουσα να δωσω video σημα μεσα απο τον controler μου(Stanton DJC-4)εκτος αν γινεται μεσω hdmi απ'το laptop στην οθονη,δεν ξερω αν ειναι εφικτο,θα το δοκιμασω. Phantom περιμενω τα πολυτιμα "φωτα" σου!!
 

geposted Mon 04 Feb 13 @ 10:06 am
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
 

geposted Mon 04 Feb 13 @ 10:09 am
Το video όπως σωστά μάντεψες βγαίνει από το laptop και όχι από την κονσόλα σου.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια οποιαδήποτε έξοδο video παρέχει το laptop: HDMI, DVI, VGA (D-SUB), S-Video/Composite.

Αν και το HDMI είναι η καλύτερη έξοδος με το καλύτερο ποιοτικά σήμα εντούτοις είναι η λιγότερο "πρακτική" έξοδος για να παίζεις video-clip από τον υπολογιστή:
1. Το HDMI είναι ψηφιακό σήμα και δεν μπορεί να διανύσει μεγάλες αποστάσεις χωρίς να χρειαστεί ενδιάμεσα "ενισχυτής/repeater"
2. Τα μακριά καλώδια HDMI (10μέτρα π.χ.) κοστίζουν αρκετά και πρέπει να είναι ΚΑΛΗΣ ποιότητας για να είσαι 100% σίγουρος οτι θα παίξουν σωστά.
3. Το 1 και το 2 μαζί αν τα συνδυάσεις σημαίνει οτι το laptop πρέπει να βρίσκεται κοντά στην τηλεόραση/προτζέκτορα που θα παίξει.
4. Δεν υποστηρίζουν όλες οι συσκευές HDMI. Αν και όλες οι καινούργιες τηλεοράσεις έχουν είσοδο HDMI υπάρχουν ακόμα σε πολλά μαγαζιά τηλεοράσεις ή προτζέκτορες που ΔΕΝ έχουν είσοδο HDMI
5. To σήμα HDMI είναι ψηφιακό και δεν μετατρέπεται με "καλώδιο/αντάπτορα" σε άλλη μορφή. Χρειάζεται ειδική συσκευή για να κάνεις μετατροπή του ψηφιακού σήματος σε S-Video π.χ που υποστηρίζουν οι περισσότεροι προτζέκτορες της αγοράς

6. Άφησα τελευταίο κάτι που είναι "υποκειμενικό": Μία σύνδεση HDMI συνήθως μας δίνει εικόνα Full HD 1920χ1080. Αν και αυτό σημαίνει "τζαμάτη" εικόνα για ταινίες κτλ στη δουλειά μας είναι δίκοπο μαχαίρι. Απο την μία αν δεν έχεις video clip σε HD κάνεις upscale την εικόνα με αποτέλεσμα να θολώνει και να "χάνει" πολύ και από την άλλη βάζεις το VirtualDJ να πρέπει να "παίξει" με 1920pixels x1080pixels x32bits x25frames/sec= 1920x1080x4x25=207360000bytes/sec = 198MB/sec και να παράγει transitions και effects για "καρέ" της τάξης των 2Megapixel.
Αν κάποιος δεν διαλέξει Full HD και παίξει π.χ. με το "ταπεινό" HDTV format (720p) τότε τα παραπάνω νούμερα γίνονται:
1280x720x32x25=92160000bytes/sec=88MB/sec και καρέ 0.9Megapixel
Τα νούμερα αυτά τα γράφω γιατί κατά την άποψη μου υπάρχει μια δυσανάλογη αύξηση ισχύος που απαιτείται για να δουλέψει σωστά το πρόγραμμα ως προς το "οπτικό" αποτέλεσμα που παίρνει κανείς στα περισσότερα συστήματα (τηλεοράσεις/προτζέκτορες) μέσα σε μαγαζιά.
Αν κάποιος χρησιμοποιεί σύνδεση HDMI αντί για FullHD (1080p) εγώ θα τον συμβούλευα να παίξει με HDTV (720p). Θα δει τρομερή διαφορά στην χρήση της CPU/GPU και θα "καταλάβει" ελάχιστη διαφορά στην εικόνα (τουλάχιστον μέσα σε ένα μαγαζί, όχι σε ένα Home Theater :P)
 

geposted Mon 04 Feb 13 @ 10:57 am
aledjoPRO InfinityMember since 2005
eisai yperbolikos....
sta perissotera magazia blepo youtube rip 360p eikona - ixo kai oloi einai euxaristimenoi :)

athanati Ellada
 

geposted Tue 05 Feb 13 @ 9:22 am
Εγώ μάλιστα, σε πολλά ακούω και ήχο από Youtube.

Συμφωνώ και επαυξάνω:
ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ!
 

geposted Tue 05 Feb 13 @ 2:20 pm
Oταν δε σκεφτομαστε πριν ρωτησουμε κατι,συνηθως ρωταμε βλακειες κι αναφερομαι σε εμενα που "σπαταλησα" τον πολυτιμο χρονο του Phantom,ρωτωντας τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. Και κατι ακομα,λογικα με τοVDJ pro,πρεπει να βγαινει στην οθονη,ΜΟΝΟ το video clip,-εν αντιθεσει με το LE που εχω εγω-σωστα?
 

geposted Wed 06 Feb 13 @ 10:45 am
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Nai me tin Pro Full stin othoni vgainei mono to video clip.
H LE version vgazei to video se ena mikro parathyro pou den mporeis na to kaneis resize oute na to steileis full screen stin deuteri othoni /projectora.
Xreiazesai tin Pro Full (anavathmisi)
 

geposted Wed 06 Feb 13 @ 1:39 pm


(Alte Themen und Foren werden automatisch geschlossen)