Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: xdj-r1 ή ddj-sx

Dieses Thema ist veraltet und kann veraltete oder falsche Informationen enthalten.

Καλησπέρα παιδιά ξανά.

Θα ήθελα μια βοήθεια στο παραπάνω δίλημμα. Σκέφτομαι το ddj-sx μαζί με μια zomo mc1000. Aυτό το κάνω γιατί θέλω να λειτουργήσω το ddj-sx σαν αναλογικό μίκτη και το zomo έχει τετρακάναλη κάρτα. Να σας ενημερώσω ότι έχω δύο 400αρια ήδη. Μου αρέσουν τα hardware φίλτρα της pioneer. Οπότε σκέφτηκα αυτόν τον τρόπο για να έχω midi τα players του sx και τον αναλογικό του μίκτη. Σε περίπτωση που μου σταματήσει η μουσική θα έχω συνδεδεμένα πάνω στον μίκτη και τα δύο 400αρια. Από την άλλη το xdj-r1 μπορεί να δουλέψει αναλογικά κατευθείαν με την κάρτα του στο vdj pro. Έχει full kill equalizer αλλά δεν έχει pads. Μπορεί κάποιος που έχει δοκιμάσει και τα δύο να μου πει μια σύγκριση? Αναφέρομαι στα jogs κυρίως και στην σταθερότητα γιατί το xdj-r1 λένε ότι έβγαλε προβληματάκια. Επίσης διάβασα σε επίσημο site της pioneer ότι δεν πρόκειται να έχουν hid mode υποστήριξη στο vdj, επομένως δεν θα μεταφέρονται τα δεδομένα στην οθόνη του xdj-r1. Πρίν έιχα μια numark n4 και μία ns6. H ns6 είχε πολύ απόκριση στα jogs. Αυτό συμβαίνει και στην sx? Και μια τελευταία ερώτηση. Μπορεί κάποιος που έχει την sx να μου πει πόσο κοστίζει το upgrade στο vdj pro? Γιατί με το cdaki που μου ήρθε με την N4 το upgrade κάνει 147 ευρώ.

Ευχαριστώ πολύ.
 

geposted Tue 17 Dec 13 @ 3:28 am
Μπορώ να σου απαντήσω μόνο ως προς το τελευταίο σκέλος της ερώτησης σου:
H SX δεν συνοδεύεται από VirtualDJ LE. Επομένως για να την δουλέψεις χρειάζεσαι το PRO Full το οποίο κοστίζει (χοντρικά) 300 ευρώ.

ΑΛΛΑ: Αν έχεις το CD με το serial number της LE της Ν4 μπορείς να κάνεις Upgrade με αυτό σε PRO Full και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσεις την SX κανονικά με το PRO Full.
H PRO Full δεν "δένεται" με το hardware όπως ισχύει για τις LE και μπορείς να την δουλέψεις με οποιονδήποτε controller.

Επίσης να σου πω οτι το να δείχνει η οθόνη πράγματα στο XDJ-R1 δεν έχει να κάνει με υποστήριξη "HID" (Human Input Device)
Το VirtualDj υποστηρίζει όλες τις κονσόλες που έχουν HID όταν αυτό είναι διαθέσιμο. Έχει να κάνει με την απόφαση της Pioneer να μην δίνει την δυνατότητα να εμφανίζονται στοιχεία στην οθόνη όταν λειτουργεί σε MIDI mode (γιατί ακόμα και με MIDI μπορείς να επικοινωνήσεις με μία οθόνη) και φυσικά να κρατήσει την επικοινωνία HID "κλειστή"-κρυφή μόνο για το Recordbox.
 

geposted Tue 17 Dec 13 @ 6:19 am
Ευχαριστώ πολύ phantom για την απάντηση. Πιστεύεις ότι αυτό που σου είπα με την zomo και την sx θα δουλέψει? Δηλαδή θα μπορώ να παίζω Midi τα deck και αναλογικά τον μίκτη ταυτόχρονα ώστε να μπορώ να χρησιμοποιώ τα hardware filter?

Ευχαριστώ,
 

geposted Tue 17 Dec 13 @ 7:44 am
Όλα μπορούν να γίνουν, αλλά θεωρώ οτι μπαίνεις σε υπερβολικά πολύ φασαρία μόνο και μόνο για τα hardware φίλτρα. Εάν δεν σου αρέσει το εργοστασιακό φίλτρο του VirtualDj (δεν σε αδικώ) τότε υπάρχουν ήδη 2-3 φίλτρα στο download section του site που μπορείς να χρησιμοποιήσεις με 2-3 αλλαγές στον mapper του controller σου. Επίσης υπάρχουν και μερικά πολύ καλά VST φίλτρα που επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

Και για να συνοψίσουμε:

Θα έχεις την DDJ-SX, την ΖOMO και 2 CDJ-400 συνδεδεμένα ταυτόχρονα;
Δηλαδή θα έχεις 10 MIDI decks (4 η SX, 4 η Zomo και 2 τα CDJ-400) και 8 Stereo Audio Outputs ?

Το μέγεθος του booth που χρειάζεσαι να τα στήσεις όλα αυτά το σκέφτηκες;

Εάν επιμένεις να χρησιμοποιήσεις τον μίκτη της SX σαν αναλογικό, τότε ίσως θα ήταν καλύτερο να πάρεις μια κάρτα ήχου με 4 stereo out αντί για την ZOMO, αλλά και πάλι θεωρώ οτι μπαίνεις σε πολύ φασαρία...

Επίσης κάτι που ΔΕΝ σκέφτηκες είναι οτι η SX έχει 4 αναλογικές εισόδους. Εάν συνδέσεις εκεί την ΖΟΜΟ τότε δεν σου μένει θύρα ήχου για να συνδέσεις τα CDJ-400.

Με πόσα deck θα παίζεις μουσική; Υπάρχουν πολλά πιθανά setup με όλα αυτά τα μηχανήματα, αλλά όλα έχουν τα + και τα - τους...
 

geposted Tue 17 Dec 13 @ 8:34 am
Κατάλαβα τι εννοείς. Τα 400αρια θα χρησιμοποιηθούν μόνο σαν backup system. Την zomo έλεγα να την αγοράσω γιατί είναι η πιο φθηνή τετρακάναλη κάρτα η οποία σου δίνει και παραπάνω κουμπιά. 130 ευρώ την βρίσκω Αμερική μαζί με τα μεταφορικά. Από την άλλη μια audio2 κάνει 95 ευρώ. Βέβαια η zomo είναι 16bit και 48khz, ενώ η ni 24 και 48. Από εκεί και πέρα γι αυτό σκέφτηκα την xdj-r1 , επειδή σου δίνει τα περισσότερα από αυτά σε ένα πακέτο. Εσύ αν ήσουν στην θέση μου ποια από τις δύο θα διάλεγες? Εμένα με νοιάζει να έχω ένα κοντρολερ που να παίζει καλά το vdj, ειδικά τα jog του. Από εκεί και πέρα μπορώ να βάλω μόνο τα δύο κανάλια της zomo και να αφήσω τα άλλα δύο για τα 400αρια. Αν χρειαστεί μπορώ να συνδέσω και τα άλλα δύο. Αυτά.
 

geposted Tue 17 Dec 13 @ 11:16 am


(Alte Themen und Foren werden automatisch geschlossen)