Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: File name..

Dieses Thema ist veraltet und kann veraltete oder falsche Informationen enthalten.

DrJekylPRO InfinityMember since 2008
Έχετε υπ'οψιν σας τι ακριβώς ιδιαιτερότητα υπάρχει στα κομμάτια που δε μπορεί να δείξει το virtual dj 8 με το όνομα που είναι καταχωρημένα στον κάθε φάκελλο. Που τα εμφανίζει δηλαδή με το όνομα που είναι περασμένα στα tags?
 

geposted Mon 29 Sep 14 @ 7:09 am
Δεν κατάλαβα την ερώτηση... Sorry!!!

Το VirtualDj 8 εξ ορισμού διαβάζει τα tags. Αν τα tags υπάρχουν και έχουν πληροφορίες θα σου δείξει οτι γράφουν. Αν υπάρχουν και δεν έχουν πληροφορίες δεν θα σου δείχνει τίποτα... Και τέλος αν δεν υπάρχουν tags τότε (και μόνο τότε με βάση τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις) θα διαβάσει το filename το οποίο υποθέτει οτι έχει την μορφή Artist - Title (Remix)
 

geposted Mon 29 Sep 14 @ 7:55 am
DrJekylPRO InfinityMember since 2008
Γιώργο τόσο στην 7 (που έχουμε τη δυνατότητα να απενεργοποιήσουμε τα tags) όσο και στην 8, το VDJ μας βγάζει στον browser το όνομα που εμείς έχουμε δώσει στα κομμάτια μέσα στον κάθε φάκελο των Windows (όχι το αρχικό με το οποίο τα έχουμε κατεβάσει από το Internet). Απλά σε κάποια κομμάτια δε συμβαίνει αυτό (και γι'αυτό υπέθεσα ότι κάποιες πληροφορίες των συγκεκριμένων κομματιών έχουν κάποιο θέμα συμβατότητας) και η διαδικασία που ακολουθώ εγώ ώστε να συμβεί και σε αυτά τα κομμάτια είναι η εξής : Μέσα από το VDJ μετακινώ τα κομμάτια σε κάποιον άλλο φάκελο, τα ανοίγω με κάποιο πρόγραμμα (συγκεκριμένα με το Freemake Audio Converter) και τα σώζω πάλι σε μορφή mp3. Πλέον φαίνονται και αυτά όπως στον φάκελο των Windows. Τέλος τα ξαναμετακινώ στον αρχικό φάκελο όπου επίσης φαίνονται κανονικά όπως και στα Windows. Αν η διαδικασία του converte γίνει μέσα στον αρχικό φάκελο δε θα πετύχω τον σκοπό μου (δεν ξέρω γιατί). Πρέπει όπως έγραψα να τα μετακινήσω σε άλλο φάκελο και από εκεί να κάνω το converte. Όλα αυτά σε τρεις υπολογιστές, όχι σε έναν μόνο..!! Στα πρώτα βήματα της 8 είχα παρόμοια θέματα (είχα γράψει ότι σε έναν ολόκληρο φάκελο δε φαινόταν το περιεχόμενο ώσπου να μετακίνησα σε κάποιον άλλο φάκελο όπου φαινόταν κανονικά, και όταν τα ξαναπήγα στον αρχικό φάκελο φάνηκαν κι εκεί). Μετά από τις συνεχόμενες αναβαθμίσεις όμως δεν είχα τέτοια θέματα. Τώρα είδα αυτό..!!

Επί τη ευκαιρία θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει στην 8 ρύθμιση που να απενεργοποιεί τα tags (όπως και στην 7).
 

geposted Mon 29 Sep 14 @ 8:24 am
Η απάντηση στην ερώτηση σου ξεκινάει από το εξής:
Κάποια τραγούδια έχουν tags και κάποια όχι. Όσα δεν έχουν, διαβάζει το filename.
Απο την στιγμή που το VirtualDj "δει" ένα αρχείο μία φορά και διαβάσει τις πληροφορίες του, δεν τις ξαναδιαβάζει κάθε φορά, παρά μόνο εάν εσύ του το ζητήσεις (δεξί κλικ, Reload Tags)
Όταν κάνεις convert προφανώς το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς "καταστρέφει" τα tags. Και όταν τα μετακινείς πίσω επειδή προφανώς τα αρχεία έχουν πλέον και διαφορετικό μέγεθος τα βλέπει σαν καινούργια και ξαναδιαβάζει τις πληροφορίες από το filename αυτή την φορά αφού δεν υπάρχουν tags.

Τέλος στο 8 η ρύθμιση που ψάχνεις είναι το getTagsAuto, το getTitlefromTags, και το getCommentfromTags
 

geposted Mon 29 Sep 14 @ 10:08 am
Και κάτι ακόμα:
Υπάρχουν δύο "σχολές" όσων αφορά τα τραγούδια και τις πληροφορίες τους.
Προσωπικά ανήκω στην σχολή των όσο το δυνατών πληρέστερων tags. Θέλει χρόνο και κόπο καθώς κάθε φορά που κατεβάζω κομμάτια πρέπει να τα ελέγξω και να τα διορθώσω χειροκίνητα, αλλά έχω όλες τις πληροφορίες διαθέσιμες σε οποιοδήποτε πρόγραμμα θελήσω, και μπορώ πολύ εύκολα να αναδιοργανώσω την βιβλιοθήκη μου ανα πάσα στιγμή με όποιον τρόπο θέλω.
Η άλλη σχολή είναι αυτή που βάζουμε τα πάντα σε ένα filename. Είναι πιο γρήγορο και λιγότερο μπελαλίδικο όταν κατεβάζεις τα αρχεία σου, αλλά μετά δεν έχεις ευελιξία. Πολλά προγράμματα δεν "διαβάζουν" τα filenames ή τα διαβάζουν μόνο με συγκεκριμένο τρόπο. Επίσης δεν είναι καθόλου εύκολο να κάνεις αναδιοργάνωση εαν χρειαστεί, ενώ τέλος πρέπει να προσέχεις να μην "χτυπήσεις" το όριο των 256 χαρακτήρων στο όνομα του αρχείου (Στην πλήρη διαδρομή D:\PhantomDj\My Music Library\International Music\Music from the 70's\Compilations By Category\Disco - Funk - Reggae\Funk\100 Greatest Funk Songs of All Time\James Brown\James Brown - Get Up... (I Feel Like Being A) Sex Machine - Sex Machine - (1970).mp3 - 254 χαρακτήρες :P)

Edit:
Αυτό εδώ το αρχείο:
D:\PhantomDj\My Music Library\International Music\Music from the 90's\Club Zone\Dance\1990 - 1995\Selected Compilations\Beats\Beat Box 3\Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now) - C&C Music Factory feat. Freedom Williams (Everybody Dance Now) - (1990).mp3 που είναι 257 χαρακτήρες, θα έχει πρόβλημα να διαβαστεί από τα περισσότερα προγράμματα τόσο σε Windows όσο και σε MAC. Και δεν μιλάω φυσικά μόνο για προγράμματα dj's.
Ακόμα και ο Windows Explorer ή ο Finder θα έχουν "θέμα" ;)
 

geposted Mon 29 Sep 14 @ 10:34 am
DrJekylPRO InfinityMember since 2008
Μπήκα!! Με αλλάγή στα tags μέσα στο πρόγραμμα όλα είναι εντάξει. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι το convert δε διαγράφει τίποτε από τα tags αλλά..ok. Thanks George!!

Μιας και το έθιξες για να είμαι ειλικρινής, από το 2004 που παίζω με το VDJ δε χρειάστηκα τίποτε άλλο (όσον αφορά πληροφορίες κομματιών) από το file name του κάθε κομματιού. Και εννοώ φυσικά ότι ήθελα (και θέλω) μόνο τον τίτλο του κομματιού όπως εγώ το έχω μετονομάσει στον εκάστοτε φάκελο των Windows. Πεσ'μου (όταν και αν έχεις λίγο χρόνο για να μου απαντήσεις) δύο-τρεις λόγους που θα χρειαζόμουν κάποιες άλλες πληροφορίες ενός κομματιού αφού ίσως μου χρησιμεύσουν σε κάτι που μου έχει διαφύγει. Π.χ. όσον αφορά το front (ακόμη και το back) cover, σε τι θα μπορούσε να μου χρησιμεύσει?

Εγώ για παράδειγμα χρησιμοποιώ δύο σκληρούς (και συνολικά κοντά στα 3 ΤΒ μουσική - με τριπλό back up ENNOEITAI) εκ των οποίων τουλάχιστον τα μισά (όλα όσα έχω ταξινομήσει σε κατηγορίες) τα έχω μετονομάσει με τη μορφή : όνομα τραγουδιού με μικρά>κενό>παύλα>κενό>όνομα καλλιτέχνη με κεφαλαία. Όπως Smoke on the water - DEEP PURPLE . Βέβαια στο VDJ φαίνονται ανάποδα αλλά δεν έχω πρόβλημα με αυτό.
 

geposted Mon 29 Sep 14 @ 11:00 am
DrJekylPRO InfinityMember since 2008
Και (τώρα που το είδα) βλέποντας τα tags των κομματιών, το πρόβλημα υφίσταται σε όσα αναγράφονται οι πληροφορίες τόσο στο ''Title'' όσο και στο ''Artist''. Π.χ. Title : Smoke on the water και Artist : DEEP PURPLE. Αν σε ένα από τα δύο γράφει : Smoke on the water - DEEP PURPLE και στο άλλο δε γράφει τίποτε όλα είναι εντάξει. Ακόμη και αν σε ένα από τα δύο γράφει κάτι άλλο (π.χ. Ελληνάδικο Νο τάδε) και στο άλλο δε γράφει τίποτε πάλι είναι όλα εντάξει. Στις ρυθμίσεις του VDJ σε ότι αφορά tags τα έχω όλα ''no''. Υπάρχει ρύθμιση που να μου τα βγάζει όλα όπως εγώ θέλω ή θα πρέπει να αλλάξω χειροκίνητα τα tags των κομματιών που έχουν αυτή την ιδιαιτερότητα?
 

geposted Mon 29 Sep 14 @ 11:31 am


(Alte Themen und Foren werden automatisch geschlossen)