Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: tag - Page: 1

Dieser Teil des Themas ist veraltet und kann veraltete oder falsche Informationen enthalten

θανοιξω ενα θεμα που εχει ξανασυζητηθει και αφορα την μετατροπη απο ελληνικους χαρακτηρες σε greeklish εχω διαβασει ολα τα αρθρα αλλα δν εχω βγαλει ακρη...πλιζζζ χελπ
 

geposted Wed 17 Jun 15 @ 10:36 am
Φιλε εχω ενα προγραμματακι αν σε ενδιαφερει που τα ελληνικα τα μετατρεπει σε greekeinglish..
 

geposted Wed 17 Jun 15 @ 5:04 pm
Προσωπικά με ενδιαφέρει το ακριβώς αντίθετο!

Αν κάποιος έχει πρόγραμμα που να μετατρέπει τα Greeklish σε Ελληνικά τονούμενα (λες και δεν είμαστε Έλληνες) ας μιλήσει...
Εγώ για την ώρα κάνω τις μετατροπές χειροκίνητα!
 

geposted Wed 17 Jun 15 @ 5:07 pm
συμφωνω με τον PhantomDeejay ...ενω εχω αυτο το προγραμματακι εκατσα και τα εφτιαξα ενα ενα στα ελληνικα...
 

geposted Wed 17 Jun 15 @ 5:14 pm
1)φιλε "πατριωτη" phantom κυκλοφορουνε πολλα προγραμματα δεν ειναι μονο το vdj...αυτα δεν αναγνωριζουνε ελληνικους χαρακτηρες και αναγκαστικα πρεπει να μετατραπουνε σε greeklish...πραγμα δυσκολο οταν μιλαμε γι'αριθμο 6000+
2)φιλε δημητρη σε παρακαλω πες μου πιο προγραμμα εχεις
3) ας σταματησει πλεον αυτη η βλακεια που δερνει τον νεοελληνα που μιλαει και κρινει χωρις να γνωριζει!!
3) το θεμα με τους ελληνες ειναι να καταπολεμησουνε τις στεορεοτυπικες αντιληψεις και να ξεφυγουνε απο την προγονοπληξια και σαφως σε καποιο βαθμο και απο την προωδο πληξια



 

geposted Thu 18 Jun 15 @ 8:26 am
Φίλε Χρήστο δεν σου έκανα καμία προσωπική επίθεση.
Απλά ανέφερα οτι με ενδιαφέρει το αντίθετο.
Τώρα αν κάποια άλλα προγράμματα δεν υποστηρίζουν Ελληνικά η λύση δεν είναι να καταφεύγουμε ελαφρά την καρδία στα Greeklish αλλά να πιέσουμε για την σωστή υποστήριξη Ελληνικών (βασικά σωστή υποστήριξη Unicode (UTF) που σημαίνει τις περισσότερες γλώσσες του πλανήτη με μία κίνηση)

Δυστυχώς ανήκω στην γενιά εκείνη που ξέρει πολύ καλά τι πάει να πει "ΜΗ" υποστήριξη ελληνικών, και έδωσε αρκετές "μάχες" ώστε να υποστηριχτεί η γλώσσα μας από όσο το δυνατόν περισσότερα προγράμματα. Αυτό δεν το λέω σαν τρελός επαναστάτης. Το λέω γιατί αν πραγματικά χρησιμοποιούσες υπολογιστή πριν το 2000 θα καταλάβαινες το μέγεθος και την ουσία του προβλήματος.
Τώρα αν θεωρείς "προγονοπληξία" το να γράφουμε με ελληνικούς και όχι λατινικούς χαρακτήρες την μητρική μας γλώσσα, πάω πάσο... Σε αυτή την περίπτωση σου ζητώ ταπεινά συγνώμη αν σε έθιξα αλλά θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω κάθετα, οριζόντια (και με όποια άλλη γωνία θέλεις) με αυτή την άποψη.
 

geposted Thu 18 Jun 15 @ 1:31 pm
djadamxControlleristMember since 2006
"1)φιλε "πατριωτη" phantom κυκλοφορουνε πολλα προγραμματα δεν ειναι μονο το vdj...αυτα δεν αναγνωριζουνε ελληνικους χαρακτηρες και αναγκαστικα πρεπει να μετατραπουνε σε greeklish...πραγμα δυσκολο οταν μιλαμε γι'αριθμο 6000+
2)φιλε δημητρη σε παρακαλω πες μου πιο προγραμμα εχεις
3) ας σταματησει πλεον αυτη η βλακεια που δερνει τον νεοελληνα που μιλαει και κρινει χωρις να γνωριζει!!
3) το θεμα με τους ελληνες ειναι να καταπολεμησουνε τις στεορεοτυπικες αντιληψεις και να ξεφυγουνε απο την προγονοπληξια και σαφως σε καποιο βαθμο και απο την προωδο πληξια "

@christoskots
α) Αν δεν σου αρέσει η Ελληνική γλώσσα δικαίωμά σου, όταν την χρησιμοποιείς όμως κάνε το τουλάχιστον σωστά. Η πρόοδος γράφεται με δύο όμικρον και όχι "προωδο πληξια"
β) μετά το 3 πάει το 4 (χρόνια τώρα...)
γ) στα σχόλιά σου 3 και ...3 .... προς τι αυτός ο πανικός και η ένταση επειδή κάποιος είπε απλά την γνώμη του ? και ποιος έκρινε τι και/ή ποιόν χωρίς να γνωρίζει τι ???

@phantom
θαύμασα την υπομονή και την στωικότητα στην απάντησή σου !

 

geposted Thu 18 Jun 15 @ 3:18 pm
Το (λες και δεν είμαστε Έλληνες) το πηρα σαφως προσωπικα.**
Οσον αφορα αυτο που μου αναφερεις δεν ειχα δει τα πραγματα απο αυτην την μερια και εχεις δικιο πως προτειμοτερος θα ηταν ο τροπος στο να καταφυγουμε σε μια μαζικη κινηση κτλπα κτλπα
"ντιτζειανταμξ" αν και θεωρω παιδιαριστικο το ν'ακολουθησω το παιχνιδι γιατι μονο παιδια ασχολουνται με τετοια*....να προσθεσω οτι το προοδο πληξια γραφεται χωρις κενο προοδοπληξια....μιας και την κανεις την διορθωση καντινα ολοκληρωμενη...
*ασχετος που ειμαι 18 χρονων
Βοηθησε με να αντιληφθω και εγω τον πανικο και την ενταση που διεκρινες στο σχολιο μου...αποσο ξερω σε γραπτο λογο οταν θελουμε να δοσουμε εμφαση κτλπα κτλπα χρησιμοποιουμε ΚΕΦΑΛΑΙΑ και τα καταλληλα σημεια στιξης....!!
τελος επιστρεφω στο "3" σχολιο μου που αφορα τον ελληνα και επιβεβαιωνομαι....αυτο μπορεις ναντιληφθεις αν διαβασεις τον ευστοχο σχολιασμο (και κυριως το α και το β) σου επι του θεματος!!

ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας και προσωπικα συγνωμη αν παρερμηνευσα το σχολιο ** σου δημητρη
 

geposted Thu 18 Jun 15 @ 4:05 pm
DrJekylPRO InfinityMember since 2008
Κακώς μπαίνουμε σε τέτοιου είδους διαδικασίες και αντιπαραθέσεις. Ο κανόνας είναι ένας : Οι Έλληνες γράφουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ! Τελεία και παύλα!! Όποιος θέλει κάτι διαφορετικό ας ψάξει αλλού..
 

geposted Fri 19 Jun 15 @ 5:06 am
Δεν είναι όμορφο να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Και δεν χρειάζεται!
Δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση και θέλω να υπενθυμίσω σε όλους μας (και σε εμένα) τους κανόνες λειτουργίας του forum που πρώτα απ' όλα απαιτούν σεβασμό στον συνομιλητή μας. Μπορούμε να διαφωνούμε για ένα θέμα όσο θέλουμε και να γεμίσουμε 20 σελίδες επιχειρηματολογώντας, αλλά ΠΑΝΤΑ με σεβασμό στις απόψεις του άλλου.

Τελειώνοντας απλά να υπενθυμίσω το γεγονός οτι το VirtualDj υποστηρίζει πλήρως τα Ελληνικά (χωρίς hacking και mods) από την έκδοση 6 και μετά οφείλεται στην επιμονή κάποιων μελών της Ελληνικής κοινότητας του προγράμματος. Το χρωστάμε κυρίως στον "άλλο" Γιώργο (Apopsis) και στον Μπάμπη (djdad). :)
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Υ.Γ.: Αν κάποιος θέλει να κάνει μετατροπή μαζικά από Ελληνικά σε Greeklish τότε έχω ένα προγραμματάκι για Windows που κάνει αυτή τη δουλειά και είναι δωρεάν. Ας μου στείλει PM να του το δώσω.
Ο λόγος που το αναφέρω είναι οτι το να μετατρέψεις τα Ελληνικά σε Greeklish είναι εύκολο προγραμματιστικά. Το ανάποδο όχι, και γι αυτό και είπα στο πρώτο μου post οτι με ενδιαφέρει το ανάποδο.
Επίσης το σχόλιο "Λες και δεν είμαστε Έλληνες" πήγαινε για τις αγορές Ελληνικών κομματιών μέσω διάφορων υπηρεσιών (πχ iTunes) όπου κι εκεί πολλά τραγούδια (ακόμα και καινούργια) έχουν τα tags σε Greeklish άσχετα με το αν το iTunes υποστηρίζει κανονικά τα Ελληνικά (και όλες τις γλώσσες του κόσμου).
Ελπίζω η "παρεξήγηση" να λύθηκε και να σταματήσει εδώ.
Και πάλι ευχαριστώ!
 

geposted Fri 19 Jun 15 @ 5:24 am
PhantomDeejay wrote :
Προσωπικά με ενδιαφέρει το ακριβώς αντίθετο!

Αν κάποιος έχει πρόγραμμα που να μετατρέπει τα Greeklish σε Ελληνικά τονούμενα (λες και δεν είμαστε Έλληνες) ας μιλήσει...
Εγώ για την ώρα κάνω τις μετατροπές χειροκίνητα!


Γιώργο δεν ξέρω αν γνωρίζεις, αν ναι ας το δούνε οι υπόλοιποι αλλά το tag rename μπορεί να προγραμματιστεί και να αντικαθιστά κάποιους χαρακτήρες π.χ το i με ι ή Ι κλπ.
 

geposted Fri 19 Jun 15 @ 6:43 am
Ευχαριστώ. Αυτό το ξέρω. Το πρόβλημα μου είναι οτι στα "Greeklish" το "ξ" πχ μπορεί να είναι γραμμένο σαν "ks" σαν "3" ή σαν "j", το "ω" σαν "w" ή σαν "o", το "θ" σαν "8" ή σαν "th" κτλ

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα, Χριστίνα Σάλτη - Σου ζητώ απόψε χάρη:
Χριστίνα -> Christina, Xristina, Hristina
Σάλτη -> Salth, Salti
Σου -> Soy, Sou
ζητώ -> zhtw, zhto, zitw, zito
απόψε -> apopse, apoce
χάρη -> chari, xari, charh, xarh

Βλέπεις λοιπόν οτι για ένα μόνο τραγούδι υπάρχουν 3*2*2*4*2*4=384 δυνατοί συνδυασμοί!

Το πρόβλημα είναι οτι τα Greeklish δεν έχουν κανόνες και ορθογραφία. Έτσι δεν είναι δυνατή η μονοσήμαντη αντιστροφή τους σε ελληνικό κείμενο (ακόμα και χωρίς τόνους)

Για παράδειγμα, το λατινικό "X" με ποιο ελληνικό γράμμα θα το αντιστοιχήσεις;;; Με το "Χ" ή με το "Ξ" ?
Θεωρητικά η αντιστροφή των Greeklish χρειάζεται ταυτόχρονα και την χρήση "λεξικού"
Διαφορετικά τα λάθη θα είναι τόσα πολλά που απαιτεί λιγότερο χρόνο και κόπο να πληκτρολογήσεις όλες τις πληροφορίες χειροκίνητα, παρά να διορθώσεις τα λάθη.

Η χρήση των κανόνων του Tag & Rename είναι χρήσιμη αν θες να αλλάξεις το case πχ από πεζά σε ΚΕΦΑΛΑΙΑ καθώς η αυτόματη μετατροπή πχ δεν θα μετατρέψει το ς σε Σ ούτε θα αφαιρέσει τους τόνους.

Πίστεψε με το έχω ψάξει αρκετά καθώς προσπάθησα να φτιάξω ένα τέτοιο πρόγραμμα χωρίς κανένα ενθαρρυντικό αποτέλεσμα. Αντίθετα το αντίστροφο το έφτιαξα μέσα σε 3 ώρες! ;)

 

geposted Fri 19 Jun 15 @ 7:19 am
Έχω κι εγώ αρρώστια με τα greklish μου αρέσουν οι ελληνικοί χαρακτήρες και για αυτό θα δουλέψει και το χέρι..
το s το μετατρέπει σε Σ όπως φαίνεται και πάνω εγώ τα κάνω όλα κεφαλαία για να μην έχουν τόνους.
 

geposted Fri 19 Jun 15 @ 8:30 am
εν τελει προγραμμα για να μετατρεπω ελληνικα σε greeklish ?
 

geposted Sun 21 Jun 15 @ 5:11 am
H απάντηση βρίσκεται ποιο πάνω.. (tag rename)
 

geposted Sun 21 Jun 15 @ 3:15 pm
Για πολύ λίγες μέρες, όποιος θέλει πρόγραμμα μετατροπής Ελληνικών σε Greeklish μπορεί να βρει ένα προγραμματάκι που είχα φτιάξει στο παρελθόν για να γράφω MP3 CD για το αυτοκίνητο ΕΔΩ Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και κάνει μετατροπή τόσο τα filenames όσο και τα tags.
Για ευνόητους λόγους, το link θα αφαιρεθεί σε 2-3 μέρες.
 

geposted Mon 22 Jun 15 @ 1:00 am
φιλε δουλευει οτι καλυτερο κυκλοφορει...μηπως μπορειςνα μου δωσεις λυσει και σε 2 ακομα προβληματα? βσκα παιζω με traktor αμα γνωριζεις μπορω να κανω αυτοματα να παρει το tempo απολα τα τραγουδια χωρις να τα τρεξω ενα ενα..και κατι ακομα μπροστα απο καποια τραγουδια εχω αριθμους παλι εκτος απο χειροκινητο μπορω με καποιο τροπο να τους βγαλω?
 

geposted Mon 22 Jun 15 @ 8:13 am
Δεν γνωρίζω για το Traktor (σε λάθος forum ρωτάς :P) αλλά υποθέτω οτι κι αυτό όπως και το VirtualDj πρέπει να κάνει την δική του ανάλυση στα κομμάτια αντί να διαβάσει ένα έτοιμο νούμερο καθώς θα πρέπει να υπολογίσει τα BPM με τη δική του ακρίβεια και τον δικό του αλγόριθμο, και να υπολογίσει επίσης και το Grid.
Τώρα για τους αριθμούς, αν τα τραγούδια σου έχουν σωστά Tags μπορείς να χρησιμοποίησεις το Tag & Rename. Διαφορετικά μόνο χειροκίνητα.
 

geposted Mon 22 Jun 15 @ 8:21 am
μου πεταει ενα σφαλμα ρε γαμωτο λιγο πριν τελειωσει..κολλαει σενα τραγουδι και μου λεει παρουσιαστηκε μια εξαιρεση που δν αντιμετωπιστηκε στην εφαρμογη σας ανκανετε κλικ στοκουμπι συνεχεια θα γινει παραβλεψη παταω τπτ παλι εκει κολλαει και το διεγραψα το κομματι και παλι εκει κολλαει..απο κατω λεει το ορισμα newname πρεπει να ειναι ονομα και οχι μια σχετικη........
 

geposted Mon 22 Jun 15 @ 8:56 am
το ελυσα και αυτο....παρολα αυτα καμια 200αρια τραγουδια μου ταφησε αθικτα αλα ειναι πολυ καλο και το μοναδικο που καταφερα να βγαλω ακρη
 

geposted Mon 22 Jun 15 @ 9:00 am
36%