Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Stand-Alone & 4 channels Controllers

Dieses Thema ist veraltet und kann veraltete oder falsche Informationen enthalten.

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω έναν controller, o οποίος προορίζεται κυρίως για χρήση home studio (αλλά και κάνα party ως guest) και θα έχει απαραιτήτως τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

A. Ξεχωριστή τροφοδοσία ρεύματος.
B. Ενσωματωμένη κάρτα ήχου, υψηλής ποιότητας.
C. Stand-Alone mixer.
D. 4κάναλος, ώστε να μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα και 2 cd players (βασικό) και 2 turntables (προαιρετικό).

Με δεδομένο το budget που διαθέτω (μέχρι ~600€) και την χρήση VDj, κατέληξα στους εξής:

1. Numark N4 @ 380€ – Ο οικονομικότερος, αλλά μάλλον απογοητεύει η ποιότητα ήχου και κατασκευής.
2. Denon MC6000 MkII @ 545€ – Ίσως η καλύτερη δυνατή επιλογή.
3. NI Traktor Kontrol S4 MkII @ 580€ – Υπερέχει σε ποιότητα ήχου, αλλά νομίζω ότι δεν έχει vinyl mode και δεν ξέρω εάν συνεργάζεται απροβλημάτιστα με VDj.

Δεν έχω συμπεριλάβει καθόλου Vestax controllers, όχι γιατί δεν είναι αξιόλογοι (ισα ισα που για εμένα προσωπικά οι μίκτες της ήταν από του κορυφαίους), αλλά γιατί (ως γνωστόν) η Vestax έκλεισε και φοβάμαι ότι δεν θα υπάρχουν ανταλλακτικά - technical support.

Οποιαδήποτε πληροφορία – άποψη - εμπειρία ή και άλλη πρόταση (εάν παρέλειψα κάποιον controller, με τα συγκεκριμένα βασικά χαρακτηριστικά), θα μου ήταν απολύτως χρήσιμη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων…
 

geposted Fri 19 Feb 16 @ 8:21 am
Δες και αυτό, τηρεί τα κριτήρια που θέτεις αν και δεν έχω ψάξει την τιμή (λογικά είναι στα όρια που έθεσες).
American Audio VMS 5. Έχω την προηγούμενη έκδοση VMS4.1 και είμαι ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές, έχουν διορθώσει τα όποια μικρο-προβλήματα υπήρχαν όπως το browse (Mouse το οποίο είναι μικροσκοπικό ενώ τώρα έβαλαν ρότορα με τέσσερα κουμπιά για περιήγηση) και τα jog wheels (μεταλλικά με παράξενη αίσθηση στην αφή, ενώ τώρα φαίνεται να έβαλαν άλλο υλικό-ίσως πλαστικό/rubber).

http://www.adj.com/vms5
 

geposted Fri 19 Feb 16 @ 9:36 am
Η S4MK2 δεν μπορεί να λειτουργήσει σαν αναλογικός μίκτης χωρίς να είναι συνδεδεμένη σε PC. Κατά τα άλλα υποστηρίζεται πλήρως από το VirtualDj.
Από τις κονσόλες που προτείνεις η καλύτερη επιλογή είναι η DENON.
 

geposted Fri 19 Feb 16 @ 11:13 am
@ DjKikas83, Σ' ευχαριστώ πολύ για την πρόταση...

@ Phantom, Σ' ευχαριστώ πολύ επίσης...

- Έχω διαβάσει ένα παλιότερο post σου περί S4 MkII, όπου ανέφερες το ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ως αναλογικός μίκτης, χωρίς σύνδεση σε Η/Υ. Απλά πίστευα μήπως κάτι είχε "αλλάξει"...
- Έχω διαβάσει επίσης ένα παλιότερο post σου περί MC6000, στο οποίο υποστήριζες ότι η MC6000 αποδείχθηκε τελικά καλύτερη της (μεταγενέστερης) MC6000 MkII, αλλά δεν τεκμηρίωνες το γιατί. Όταν βρεις το χρόνο και την όρεξη, μου απαντάς λεπτομερώς... ;-)
 

geposted Fri 19 Feb 16 @ 11:48 am
Η παλιά MC6000 ήταν πιο ευέλικτη από την ΜΚ2. Για παράδειγμα αν έπαιζες μόνο με 2 decks τότε μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τον hardware μίκτη της κονσόλας για τα δύο decks κάτι που δεν ισχύει για την MK2 (στην MK2 η μίξη γίνεται πάντα από το πρόγραμμα)
 

geposted Fri 19 Feb 16 @ 12:02 pm
Phantom sorry, αλλά δεν σε κατάλαβα...

Όπως και να έχει, αυτό που εγώ θέλω είναι ο controller να λειτουργεί ΚΑΙ ως απλός μίκτης (τουλάχιστον τα 2 από τα 4 channels/faders), ΧΩΡΙΣ το laptop συνδεδεμένο! Αυτό επιτυγχάνεται με την MkII?
 

geposted Fri 19 Feb 16 @ 12:23 pm
Φυσικά! :)

Στην MK1 μπορούσες να ορίσεις ώστε ο ήχος να βγαίνει "per deck" και την μίξη να την κάνει το hardware του μίκτη αντί για το πρόγραμμα. Στην ΜΚ2 δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Πάντως και τα 4 κανάλια μπορούνα να λειτουργήσουν χωρίς υπολογιστή σαν hardware μίκτης για αναλογικές συσκεύες και στην MK1 και στην ΜΚ2.
Ελπίζω να σε κάλυψα!
 

geposted Fri 19 Feb 16 @ 4:10 pm
Απόλυτα και σ' ευχαριστώ πολύ για μία ακόμη φορά!

Διαβάζοντας (πριν λίγο) και αυτό το άρθρο: http://djworx.com/review-denon-dj-mc6000-mk2-serato-controller/ νομίζω ότι πλέον λύθηκαν οι όποιες (βασικές τουλάχιστον) απορίες. Περίμενα και το NAMM Show 2016, μπας και έβγαινε τίποτε καινούριο (σε αυτή την κατηγορία controllers και σε αυτό το budget), αλλά έμεινα με το όνειρο... :-(
 

geposted Fri 19 Feb 16 @ 4:54 pm


(Alte Themen und Foren werden automatisch geschlossen)