Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Custom Made Skin...

Dieses Thema ist veraltet und kann veraltete oder falsche Informationen enthalten.

Υπάρχουν αρκετά software, όπου το τελικό - επιθυμητό User Data Interface (UDI) το διαμορφώνει ο εκάστοτε χρήστης, αναλόγως των απαιτήσεών του.

Το ερώτημα που τίθεται, είναι εάν αυτό θα μπορούσε να υλοποιηθεί και στο VDj…

Παράδειγμα:

- Αρχικά το VDj θα έχει μία “κενή” οθόνη, απλά με “πλέγμα” (grid).
- Θα υφίσταται μία library (π.χ. on-line), από έτοιμα (με διάφορες παραλλαγές) modules. Τα modules θα μπορούσαν να ήταν ομαδοποιημένα (π.χ. Effects Group) ή και όχι (π.χ. μόνον κουμπί Play ή μόνον κουμπί Cue, κ.τ.λ.).
- Ο χρήστης θα μπορούσε να κάνει import τα modules που τον ενδιέφεραν, να τα τοποθετήσει με βάση το grid και τελικώς να συνθέσει αυτός (άμεσα και γρήγορα) την τελική εικόνα (skin) του VDj.
 

geposted Mon 22 Feb 16 @ 11:47 am
djsadimPRO InfinityMember since 2006
 

geposted Mon 22 Feb 16 @ 11:56 am
Κατ' αρχήν είναι GUI (Graphical User Interface) και όχι UDI που παραπέμπει σε φόρμες βάσης δεδομένων.
Από εκεί και πέρα όχι δεν υπάρχει κάποια σοβαρή έτοιμη λύση σαν αυτή που προτείνεις.
Μπορείς να πειραματιστείς με το skin builder αλλά ο πραγματικά πιο εύκολος τρόπος είναι να φτιάξεις το δικό σου interface από το μηδέν.
Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει τότε με λίγο κόπο μπορείς σε πολύ λίγο καιρό (ας πούμε μια εβδομάδα) να έχεις φτιάξει το δικό σου skin "μετακινώντας" και "σβήνοντας" κομμάτια του βασικού skin του VirtualDj. Αν θες κάτι πιο πολύπλοκο τότε θα πρέπει να μελετήσεις το skin SDK το οποίο είναι διαθέσιμο στους πάντες. Πραγματικά αυτή την στιγμή με το τρέχων SDK υπάρχουν ελάχιστοι μόνο περιορισμοί και το αποτέλεσμα περιορίζεται μόνο από την φαντασία σου.
 

geposted Mon 22 Feb 16 @ 12:30 pm
Thnx για τις απαντήσεις...

Σωστά, το UDI χρησιμοποιείται σε φόρμες βάσης δεδομένων. Όσο για το SDK, κάποιοι που το συζήτησα, μου ανέφεραν "κολλήματα" και προβλήματα. Δεν ξέρω εάν ισχύει, δεν έχω προσωπική πείρα...
 

geposted Mon 22 Feb 16 @ 1:28 pm
Το Skin SDK είναι οι πληροφορίες για να φτιάξεις το δικό σου skin. Ένα skins είναι στην ουσία 2 αρχεία. Ένα αρχείο XML και ένα αρχείο PNG
Για προβλήματα και "κολλήματα" δεν καταλαβαίνω τι εννοείς... Σίγουρα υπάρχουν κάποια "κακογραμμένα" skins που απλά περισσότερο δυσκολεύουν παρά διευκολήνουν τη χρήση του προγράμματος, πλην όμως τα ίδια τα skins σπάνια μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στο πρόγραμμα αυτό καθ' αυτό.
 

geposted Mon 22 Feb 16 @ 3:48 pm
Phantom, sorry εάν "ξεχειλώνω" το θέμα, αλλά (άπειρος γαρ) η ερώτηση που προκύπτει είναι η εξής: Το να "κολλήσει" (π.χ. μετά από 10min παιξίματος) το VDj - laptop , επειδή χρησιμοποιήθηκε ένα "πειραγμένο" skin ή ένα custom-made (ενώ με "original" skin παίζει κανονικότατα), το θεωρείς απίθανο? Κοινώς, ψάχνουμε τα αίτια αλλού?
 

geposted Mon 22 Feb 16 @ 5:33 pm
Ναι το θεωρώ απίθανο, εκτός κι αν το skin είναι πολύ παλιό. Δηλαδή αν χρησιμοποιείς skin που γράφτηκε για το VirtualDj 6 ή παλιότερο στο VirtualDj 8. Σε αυτή την περίπτωση "ίσως" να μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα αν και δεν έχουμε τέτοιες αναφορές.
Αν χρησιμοποιείς skin που γράφτηκε για την έκδοση 8 τότε όχι δεν υπάρχει περίπτωση να φταίει το skin για τυχόν κολλήματα. Ανάμεσα στα εκατομμύρια χρηστών που έχουμε έχει αναφερθεί μόνο ένα πρόβλημα με skin της έκδοσης 8 το οποίο όμως οφείλεται σε άλλο πρόγραμμα που υπάρχει εγκατεστημένο στον υπολογιστή του χρήστη και κάνει "hijack" κάποιες παραμέτρους του directX.
Οπότε μπορείς να χρησιμοποιείς skin της έκδοσης 8 άφοβα.
Προσωπικά από την πρώτη μέρα που είχα πρόσβαση στο VirtualDj 8 (όταν ακόμα ήταν alpha) χρησιμοποιώ custom skin και δεν είχα ποτέ προβλήματα εξαιτίας του skin.
 

geposted Tue 23 Feb 16 @ 12:28 pm


(Alte Themen und Foren werden automatisch geschlossen)