Forum: VirtualDJ Technical Support

For reporting any bug, questions or comment related to the latest version of VirtualDJ
(NOTE: VirtualDJ continuously updated, so many older topic on this forum are most probably already fixed in the current build)

If you need extended support, contact our Support Team.
Forum Guidelines  (*) The moderators hold the rights to move or modify posts in order to keep the discussions clear or to facilitate the search.
Topic: Sound distortion issues with VDJ8 - Page: 4
burnyabad wrote :
[quote=Homeboy]
It's simple: ASIO controllers(DDJ-SZ,DDJ-RZ), windows 10 have crazy popping, hissing and distortion. Nothing you do makes it go away. I put a wasabi driver controller in(ddj-sb3), no problems.



For anyone using windows 10, what is your playback device set to in your computer settings? Try setting your playback device to "speakers [YOUR SOUNDCARD DEVICE], default device" instead of using anything line "line x/x input", "speakers, realtek high definition audio, default device", "realtek digital output", etc.

Then in the VDJ sound settings make sure you are using your soundcard with the WASAPI option instead of any ASIO option.

This is what I had to set my playback device to in order to get no popping/distorted feedback - https://imgur.com/a/9uqkhao

geposted Tue 15 Jan 19 @ 3:47 pm
blckjckPRO InfinityMember since 2008
My DDJ-RX is using the default ASIO settings without issue.
Buffer is 512 samples, Latency is 11.6ms, Kernel biffer is 3, and Bit depth is 24.

geposted Tue 15 Jan 19 @ 8:36 pm
I had this happen to me for the first time on Friday after about 3 hours into my gig, so had to restart VDJ for it to revert back to normal.

This had never happened before, but funnily enough this is after i have upgraded to w10 on my laptop after previously using W7 for many years without issue.

I've checked and i am 100% using ASIO driver in audio setup in VDJ, but need to check my default sound device setup in windows, but I'm pretty sure its set correctly.


geposted Tue 29 Jan 19 @ 11:49 am
I have had the same the last few weeks...seems to be when i updated to the latest VDJ. June 15 was fine June 29 not so much. that's when it started with the distortion, you can even hear it through the headphones. I use a denon mcx 8000 and a Dell Alienware 17 R3 and CPU at most gets 2 bars on the VDJ indicator. The laptop has Win10 pro, I7 2.60GHz non-touch screen, 16GB Ram. I will go through what i have read on this message board, but wanted to let other people know that i am having the same issues and it only started in the last 3 weeks.

geposted Thu 11 Jul 19 @ 12:34 am
Seite : [<<] [<]