Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Sampler

Dieses Thema ist veraltet und kann veraltete oder falsche Informationen enthalten.

lakis69PRO InfinityMember since 2011
Πώς μπορώ να επιλέξω σε κάθε διαφορετικό sampler διαφορετικό τρόπο να παίζει ? ( φώτο 1) το έψαξα πολύ ώρα αλλά δεν βρήκα τον τρόπο, μονο το βελάκι πάνω δεξιά που όμως αλλάζει όλα τα sampler μαζί
 

geposted Wed 22 Apr 20 @ 1:35 am
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Δουλεύει μόνο αν τα Samples ανήκουν σε κάποιο Group. Oπότε δημιούργησε ένα Group, βαλε μέσα όσα θέλεις (ακομα και ένα) να ακολουθούν ενα συγκεκριμένο τροπο παιξίματος και χρησιμοποίησε τον Sampler Editor (θα δεις κάτω αριστερά κουμπιά με τα modes) ή την εντολή sampler_mode x 'hold' , sampler_mode x 'on/off' κλπ (όπου x ο αριθμός του sample). Σημείωσε ότι ισχύει μόνο για Sample Groups και ότι αν αλλάζεις το mode ενός x sample , αλλάζουν και όλα τα samples που ανήκουν στο ίδιο Group
 

geposted Wed 22 Apr 20 @ 2:09 am
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Ευχαριστώ 😊
 

geposted Wed 22 Apr 20 @ 2:55 am
Εστω οτι φτιαχνουμε ενα POI με την εντολη var 'ExecMacro' ? Sampler "Kick" play & Sampler "Hihat 1" play & Sampler "Hihat 4" play.
Υπαρχει τροπος οταν σταματαει το κομματι, ή οταν φορτωσουμε αλλο, ή εστω οταν το χαμηλωσουμε τελειως να σταματανε και τα sampler? Να μην πρεπει δηλαδη να τα κλεινω χειροκινητα... Ευχαριστω πολυ!
 

geposted Sat 04 Jul 20 @ 11:15 am
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
όλα γίνονται, αλλά αυτά τα "γεγονότα" που αναφέρεις είναι διαφορετικά, και για κάθε ένα υπάρχει και διαφορετική λύση.

Για το τέλος του κομματιού, υπάρχει η λυση να βάλεις ένα POI χρησιμοποιώντας sampler_stop 'OnomaTouSample' αντί για sampler_play.

Στην περίπτωση που φορτώνεις ένα άλλο κομμάτι, υπάρχει το κλειδί ONSONGLOAD στον mapping του keyboard, που μπορείς εκεί να σταματήσεις τα samples.

Για αντιστοίχηση με το Volume του Deck, δες αν σε βολεύει αντί να στέλνεις το Sampler στο Master , να το στέλνεις στο Trigger Deck (από τα Sampler Options->Audio Output). Εξαρτάται όμως και από το Audio setup και τον controller σου.

Επίσης, μπορείς να έχεις ένα κουμπί με εντολή .. sampler_stop 'all' που σταματάει όλα τα samples.
 

geposted Sun 05 Jul 20 @ 9:45 am
djdad wrote :


1 ) Στην περίπτωση που φορτώνεις ένα άλλο κομμάτι, υπάρχει το κλειδί ONSONGLOAD στον mapping του keyboard, που μπορείς εκεί να σταματήσεις τα samples.

2) Για αντιστοίχηση με το Volume του Deck, δες αν σε βολεύει αντί να στέλνεις το Sampler στο Master , να το στέλνεις στο Trigger Deck (από τα Sampler Options->Audio Output). Εξαρτάται όμως και από το Audio setup και τον controller σου.

sampler_stop 'all' που σταματάει όλα τα samples.


1) To επραξα αλλα πρεπει να προσδιορισω καπως το deck (active deck μαλλον??) γιατι αν φορτωσω στο 3 ή στο 4 θα μου τα κλεισει. (ή deck 1 & deck 2 εστω)

2) Αυτο ειναι το ιδανικο γιατι θα κανει fade out μαζι με το κομματι.. αλλα ποια θα πρεπει να ειναι η ρυθμιση στο sound config σε μια pioneer sx?
επισης trigger deck ποιο θεωρειται?

 

geposted Sun 05 Jul 20 @ 11:37 am
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Ναι, το trigger deck δεν θα δουλέψει με την SX γιατί έχεις Master έξοδο, οπότε και ο Sampler βγαίνει στο Master έτσι κι αλλοιώς , οπότε το Trigger Deck δεν έχει νόημα.
EDIT.. Πάντως με Sampler Output στο Trigger Deck, όταν χαμηλώνω το Volume του Deck , χαμηλώνει κσι το Sample.. Βέβαια το δοκίμασα χειροκίνητα , ξεκινώντας τα samples από το Sampler page των Pads.

Η εντολή που βάζεις στο ONSONGLOAD εκτελείται ως έχει όταν φορτώνεις ένα κομμάτι σε oποιοδήποτε deck, οπότε αν βάλεις sampler_stop 'all' θα σταματήσει όλα τα samples που παίζουν εκείνη τη στιγμή ανεξαρτήτως από ποιό deck δέχτηκαν την εντολή να ξεκινήσουν.

Οπότε μάλλον η λύση είναι με κάποιο repeat_start /repeat_stop στην εντολή που δίνεις στο POI, με κάποια μεταβλητή (ανα deck) που θα τσεκάρεις στο ONSONGLOAD
Θα το δω και θα σου πω.

 

geposted Sun 05 Jul 20 @ 3:07 pm
Μπαμπη προσπαθησα να επιλεξω το trigger deck χωρις να εχω συνδεδεμενο controller και δεν τα καταφερα... μονο οταν επιλεξω deck 1, deck 2 κτλ ξε-τικαρεται το master. Oταν πατησω trigger μενουν και τα δυο ενεργα οπως στη φωτο... Γιατι συμβαινει αυτο?
καρτα ηχου ενοειται την onboard
 

geposted Sun 05 Jul 20 @ 4:44 pm
Τέλος πάντων η δουλειά γίνεται και με έναν έξτρα κόπο, χαμηλωνοντας δηλαδή και το sampler volume μαζί με το κανάλι. Πάντως θα ήθελα να ξέρω ποιο θεωρείται trigger deck και γιατί δεν μπορώ να το επιλέξω (μένει πάντα και το master "τικαρισμενο").
 

geposted Tue 07 Jul 20 @ 7:32 am


(Alte Themen und Foren werden automatisch geschlossen)