Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Αδυναμία Λειτουργίας GPU MathEngine VJ 8.5

Dieses Thema ist veraltet und kann veraltete oder falsche Informationen enthalten.

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους. Συγχωρέστε με αν υπάρχει ήδη το σχετικό άρθρο αλλά δεν είμαι σίγουρος αν αυτά που κατάφερα να ελέγξω σχετίζονται με αυτό που θέλω να αναφέρω.

Δοκίμασα στο Virtual DJ 8.5 να επιλέξω στο Math Engine την επιλογή GPU και οπότε το κάνω το πρόγραμμα παγώνει και έπειτα εμφανίζει πως δεν ανταποκρίνεται και το κλείνω σαν τέλος διεργασίας.

Ο λόγος που ήθελα να επιλέξω την GPU είναι ότι στο Virtual DJ 2021 (8.5), για κάποιον λόγο ο επεξεργαστής χρησιμοποιείται πολύ και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πιθανή αστάθεια λειτουργίας. Στην έκδοση 8.4 δεν γινόταν κάτι τέτοιο.

Το αστείο είναι ότι ο υπολογιστής μου είναι καινούργιος και δεν ξέρω αν πραγματικά φταίει το ίδιο το πρόγραμμα ή η ίδια η Nvidia.

Χρησιμοποιώ Windows 10 Pro, Ryzen 5950x, 32GB RAM και RTX 3090 GPU.

Όλοι οι drivers και chipset drivers για όλα τα στοιχεία του υπολογιστή είναι ενημερωμένα στην τελευταία έκδοση.

Καμία ιδέα παιδιά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

geposted Sun 31 Jan 21 @ 7:35 pm
Αν και δεν θα έχεις θέμα με το mathEngine στο CPU (το έχουμε εξηγήσει αρκετές φορές οτι το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο έτσι και λαμβάνει υπ όψην και την CPU που χρειάζεται για άλλες λειτουργίες πριν τερματίσει την CPU για τα stems) η λύση στο πρόβλημα σου είναι:

1) Άνοιξε το VirtualDJ.
2) Βρες την ρύθμιση earlyAccessUpdates και βάλτη στο yes
3) Κάνε επανεκκίνηση το VirtualDJ και περίμενε να κατεβάσει την τελευταία EA version
4) Άπάντησε θετικά στην ερώτηση για αναβάθμιση του προγράμματος.
5) Μόλις το πρόγραμμα κάνει επανεκκίνηση (στην ουσία εκτελέσει την αναβάθμιση) άνοιξε τις ρυθμίσεις και βάλε την mathEngine στο AUTO
6) Περίμενε μερικά λεπτά μέχρι το VirtualDJ να κατεβάσει την τελευταία έκδοση CUDA που είναι απαραίτητη για τη σειρά RTX30XX

Όταν κατεβούν τα σχετικά αρχεία (είναι μεγάλα και χρειάζονται μερικά λεπτά) τότε θα μπορείς να αλλάξεις τη ρύθμιση και σε GPU αποκλειστικά (αν και η ρύθμιση automatic θα αρχίσει να χρησιμοποιεί την GPU οπότε δεν βλέπω το λόγο να την αλλάξεις)
 

geposted Sun 31 Jan 21 @ 11:20 pm
Το έκανα κι εγω και επιτέλους δούλεψε και η rtx 2060
 

geposted Mon 01 Feb 21 @ 7:23 am
@phantomdj

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση φίλε μου. Θα το ελέγξω και θα ενημερώσω. Ο λόγος που προτιμώ την GPU είναι διότι διάβασα πως είναι πιο εύκολο για το πρόγραμμα έτσι. Διότι για κάποιο λόγο η νέα έκδοση χρησιμοποιεί πολύ τον επεξεργαστή και ο 5950x ανεβάζει θερμοκρασία εύκολα. Ακόμα καο με υδροψειξη. Να είσαι καλά και πάλι.
 

geposted Tue 02 Feb 21 @ 1:11 pm


(Alte Themen und Foren werden automatisch geschlossen)