Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΦΟΡΤΩΜΑ VIDEO CLIP
djlgm70PRO InfinityMember since 2012
Καλησπέρα,
Μετά από αρκετό καιρό που κυλούσαν όλα ομαλά, επανεμφανίστηκε το πρόβλημα του ψιλοπαγώματος του βίντεο που παίζει όταν φορτώνεται άλλο βίντεο σε άλλο deck.
Η αλήθεια είναι ότι από τότε που βγήκαν οι πρώτες εκδόσεις με τα STEMS και το πρόγραμμα βάρυνε δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα με το πρόβλημα του παγώματος μιας και συνήθως είχα και πολλά άλλα προγράμματα ανοικτά οπότε είπα οκ ίσως αμα τρέχει μόνο το VDJ ίσως το πρόβλημα να μειώνεται... Όμως όταν έπαιξα μερικές φορές με κοινό και με τα πάντα κλειστά εκτός απο το VDJ τότε προς μεγάλη μου λύπη διαπίστωσα ότι το μεγάλο αυτό πρόβλημα επέστρεψε. Το είχαμε εξουδετερώσει παλιότερα με τις συμβουλές σας για video max memory 250 όμως τώρα πια δεν πιάνει αυτό, αντ αυτού εάν δεν έχεις αφήσει το default (σε μενα 2007) τότε στην φόρτωση αρκετών video ειδικά mp4 το VDJ κρασάρει ολοκληρωτικά....

Θα επιθυμούσα να έχω την γμώμη σας και συμβουλές... ελπίζω μην μου πείτε να πάρω νέο λάπτοπ!
 

geposted Fri 19 Feb 21 @ 12:17 am
DrJekylPRO InfinityMember since 2008
Εγώ δε μπορώ να σε βοηθήσω πολύ αλλά θα σε παραπέμψω στο δικό μου post με άλλο πρόβλημα που είχα και ο Phantom Dj μου το έλυσε.

http://www.virtualdj.com/forums/239772/Greek_Forum/______________________videoclips.html

Όπως θα δεις μου είπε να βάλω την επιλογή videoUseDXVA στο "ναι" και όλα έφτιαξαν. Δοκίμασέ το.
 

geposted Fri 19 Feb 21 @ 9:38 am
djlgm70PRO InfinityMember since 2012
Καλησπέρα και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
Έχω επιλεγμένο το videoUseDXVA μιας και ειναι νομίζω πλέον default.
Όσο για τους drivers έχω nvidia και το NVDIA Geforce experience utility μου λεει ότι έχω τους τελευταίους drivers εδώ και κανένα χρόνο σχεδόν.... παλιότερα άλλαζαν συχνά...

Ετοιμαζομαι να φτιάξω νέα windows καθαρά να δοκιμάσω...
Επίσης παρατήρησα 4Κ video μου κρασσάρουν το vdj που παλιότερα έπαιζαν αν και σερνόταν λιγάκι στο τρέξιμο.... να πας πχ πιο μπροστά το video

 

geposted Sun 21 Feb 21 @ 12:00 pm
DrJekylPRO InfinityMember since 2008
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου?
 

geposted Sun 21 Feb 21 @ 1:11 pm
djlgm70PRO InfinityMember since 2012
Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του Lenovo Υ510P από το CPU-Z
έχει μέσα 2x NVIDIA GT755M, και τρέχω windows 10 PRO αγορασμένα....
 

geposted Sun 21 Feb 21 @ 9:48 pm
djlgm70PRO InfinityMember since 2012
Πριν λίγες μέρες που πρωτοασχολήθηκα με το πρόβλημα απλά έβγαλα την τελευταία βέρσιον και έβαλα μια παλιότερη από τις πρώτες με τίτλο 2021 την install_virtualdj_2021_b5926_pc (τις κρατάω ΟΛΕΣ από πολύ παλιά λόγω παλιότερων προβλημάτων!)
Τότε δεν μου κρασάριζε τα 4Κ βίντεο όμως νομίζω τα βίντεο στην οθόνη ψιλοκολλούσαν και πάλι στο φόρτωμα άλλων βίντεο, και σκέφτηκα ότι κάτι γίνεται με τις βερσιον.
Σήμερα που είχα περισσότερο χρόνο και ασχολήθηκα παραπάνω απεγκατέστησα πλήρως την τελευταία βερσιον (όπως είναι σήμερα 22-2-2021 :install_virtualdj_2021_b6294_pc) και απεγκατέστησα τα πάντα ακόμα και τις ρυθμίσεις, ουσιαστικά οριστική απεγκατάσταση. Ξαναέβαλα μετά την install_virtualdj_2021_b5926_pc βερσιόν και επειδή είχε default ρυθμίσεις αναπόφευκτα μου κατέβασε πάλι αυτόματα την τελευταία βερσίον, όμως στο κατέβασμα μου έγραψε ότι τσεκάρει επίσης και το hardware του υπολογιστή μου... Τέλος πάντων αφού εγκαταστάθηκε φρέσκια η τελευταία βερσιόν με μεγάλη μου χαρά διαπιστώνω ότι πλέον δεν κολάνε στο φόρτωμα (κρασάρισμα) μερικά 4Κ βίντεο που πριν κρεμούσαν το virtual dj αλλά το σημαντικότερο ότι πλέον δεν παγώνουν τα βίντεο που παίζουν όσο φορτώνεται νέο βίντεο... Βέβαια έκανα μέχρι τώρα λίγες δοκιμές, το τελικό συμπέρασμα θα το βγάλω την επόμενη φορά που θα παίξω κανονικά γα ώρες!
Στην ουσία επειδή για πάρα πολύ καιρό γινόντουσαν updates στο virtual dj το ένα πάνω στο άλλο εκτιμώ πως κάπου κάτι μπουρδουκλώθηκε και έφτασε στο σημείο να χρειαστεί οριστική απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση εκ νέου...

Θα παρακολουθήσω την συμπεριφορά του όπως έχει τώρα και θα επανέλθω.
Ευχαριστώ για την βοήθεια μέχρι τώρα!
 

geposted Sun 21 Feb 21 @ 11:05 pm
djlgm70PRO InfinityMember since 2012
Τελικά το πρόβλημα υπάρχει, σε πολλά βίντεο όταν παίζει άλλο βίντεο στο φόρτωμα υπάρχει ένα ψιλοπάγωμα.
Φοβάμαι οτι θα μου πείτε ότι πλέον είναι τόσο βαρύ το Virtual DJ ώστε να πρέπει να πάρω νέο λάπτοπ.

Δεν έχει κανένας άλλος παρόμοιο πρόβλημα;
 

geposted Mon 01 Mar 21 @ 11:40 pm
Κατ αρχήν η κάρτα γραφικών που έχεις αν και υποστηρίζει 4Κ ανάλυση δεν είχε σχεδιαστεί ποτέ για τόσο βαριά χρήση.
Σίγουρα η ανάλυση του laptop σου και της εξωτερικής οθόνης/προτζέκτορα δεν είναι 4Κ αλλά το decoding πριν γίνει resample εξακολουθεί και είναι 4Κ.
Επίσης πέρα από την κάρτα γραφικών παίζουν ρόλο και άλλα. Αν το laptop σου σιγά-σιγά αρχίζει και ανεβάζει θερμοκρασία λόγω αυξημένης χρήσης της CPU ή της GPU σίγουρα αρχίζει και να "ρίχνει" τις επιδόσεις.

Θα σου πρότεινα σαν πρώτο βήμα να αλλάξεις τη ρύθμιση loadPriority σε low και να δεις αν βοηθάει.
Επίσης καλό θα ήταν να παρακολουθήσεις λίγο τις θερμοκρασίες του laptop σου με κάποιο monitoring tool να δεις αν μετά από κάποια ώρα φτάνεις σε κάποιο κρίσιμο σημείο που μπορεί ο υπολογιστής σου να κάνει thermal throttling
 

geposted Tue 02 Mar 21 @ 5:47 pm
alekosgHome userMember since 2003
Εμένα μου δίνει την εντύπωση ότι έχει κάποιο θέμα με την αποκωδικοποίηση, σαν να έχει πρόβλημα με τους codecs.
Το έχω δοκιμάσει σε 3 pc και παρατήρησα ότι και στα 3, σε στιγμές που δεν υπάρχει καθόλου ζόρισμα σε cpu ή gpu, αρχίζει να παγώνει η εικόνα ή να παίζει με 1 καρέ το δευτερόλεπτο (και λιγότερο) ακόμα και σε μικρής ανάλυσης βίντεο mpg.
Κατά τα άλλα, έχω κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να μην έχω θέματα κατά το φόρτωμα κλπ και ανάλογα με την ταχύτητα του κάθε υπολογιστή, οι βελτιώσεις ήταν ανάλογες.
Συγκεκριμένα στα 2 pc που είναι "καλά" σε cpu/gpu δεν έχω κανένα άλλο πρόβλημα μετά τις ρυθμίσεις που έχετε προτείνει, ενώ στο 1 το παλιό υπάρχει η αναμενόμενη καθυστέρηση στο φόρτωμα συν ότι μου βγάζει μήνυμα ότι η gpu δεν έχει acceleration.

Συμπέρασμα (δικό μου): Αν οι προδιαγραφές του pc είναι καλές, το μόνο πρόβλημα που παραμένει είναι τα παγώματα της εικόνας σε τυχαίες στιγμές, χωρίς καθόλου ζόρισμα των cpu/gpu και άσχετα από την ανάλυση/τύπου του βίντεο.
 

geposted Sun 04 Apr 21 @ 10:21 pm