Καλησπέρα ομαδάρα. Ξαφνικά αντιμετωπίζω ένα πολύ περίεργο πρόβλημα το οποία προσπάθησα να λύσω μόνος μου αλλά δεν τα κατάφερα. Οταν παίζω με την SR2 (και μόνο με αυτή το κάνει), τα pads στο δεξί deck συμπεριφορά όσον αφορά τις εντολές στο shift+hc. (Έχω delete hotcue και αυτό περνάει κάτι saved loops πχ). Το πιο τρελό δε είναι ότι ενώ στο hot cue έχω ορίσει εντολή play stutter δεν κάνει stutter από το τελευταίο cue αλλά πάντα από το hotcue 1. Και αυτό συμβαίνει μόνο στο δεξί deck ξαφνικά. Να τονίσω ότι το ίδιο κάνει και με το εργοστασιακό mapper. Επίσης να αναφέρω ότι με την FLX ή χωρίς controller λειτουργεί κανονικά. Εχει κανείς καμία ιδέα;

geposted 2 days ago @ 10:15 am
hardware μοιάζει αυτό ... δες από την καρτέλα του μαπερ τι στέλνει η κονσόλα όταν πατάς shift+hc ...
geposted 2 days ago @ 10:30 am
Δεν νομίζω. Παραθέτω μια φωτό.

geposted 2 days ago @ 10:35 am
μέχρι εκεί ξέρω ... :-)
geposted 2 days ago @ 10:47 am
Αν και το screenshot κόβεται, αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι οτι το δεξί SHIFT έχει κολλήσει πατημένο και η κονσόλα στέλνει (ως όφειλε) μόνιμα εντoλές SHIFT+
geposted 2 days ago @ 2:22 pm
Δεν είναι αυτό Γιώργο σίγουρα γιατί αν πατήσω πχ το HC 3 και είναι κενό θα γράψει hot cue 3. Αν ήταν πατημένο το shift δεν θα έγραφε. Επίσης έχω πολλές διπλές εντολές με χρήση shift οπότε κάθε φορά που θα πάταγα ένα κουμπί θα έκανε την δευτερεύουσα εντολή και κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Τώρα μου φαίνεται ακόμα πιο περίεργο
geposted 2 days ago @ 2:27 pm
Δεν έχω το μηχάνημα μπροστά μου για να τα ξέρω αυτά..
ΑΛΛΑ το activity monitor δεξιά δείχνει οτι τα "τελευταία" κουμπιά που πάτησες είναι τα SHIFT, SHIFT_HOTCUE_PAD_1 και SHIFT_HOTCUE_PAD_5
Μπορεί κάποια καλωδιοταινία ή κάποια σύνδεση ή κάποια πλακέτα να έχει φάει μέντα και η κονσόλα να εκτελεί SHIFT+ μόνο σε συγκεκριμένα κουμπιά.
Μπορεί για παράδειγμα όταν πατάς το πρώτο pad κάποια σύνδεση να ζορίζεται, να βραχυκυκλώνει και να στέλνει μαζί και εντολή SHIFT.
Ήταν συνηθισμένο πρόβλημα στις αυθεντικές SR (νομίζω*) να τρελαίνεται ξαφνικά η μία πλευρά και το πρόβλημα να λύνεται μόνο με αλλαγή πλακέτας.
(*Νομίζω οτι ήταν στις SR και όχι τις SR2, αλλά μπορεί και να θυμάμαι και λάθος και να ήταν στις SR2. Πάντως αυτό που περιγράφεις ταιριάζει με αυτό το πρόβλημα. Απλά τότε το πρόβλημα συνήθως εμφανιζόταν πρώτα στα κουμπιά cue/play)
Πάντως το πρόβλημα σου είναι 100% θέμα hardware και λογικά μπορείς να το επαληθεύσεις πανεύκολα δοκιμάζοντας την κονσόλα με το Serato.
ΑΛΛΑ το activity monitor δεξιά δείχνει οτι τα "τελευταία" κουμπιά που πάτησες είναι τα SHIFT, SHIFT_HOTCUE_PAD_1 και SHIFT_HOTCUE_PAD_5
Μπορεί κάποια καλωδιοταινία ή κάποια σύνδεση ή κάποια πλακέτα να έχει φάει μέντα και η κονσόλα να εκτελεί SHIFT+ μόνο σε συγκεκριμένα κουμπιά.
Μπορεί για παράδειγμα όταν πατάς το πρώτο pad κάποια σύνδεση να ζορίζεται, να βραχυκυκλώνει και να στέλνει μαζί και εντολή SHIFT.
Ήταν συνηθισμένο πρόβλημα στις αυθεντικές SR (νομίζω*) να τρελαίνεται ξαφνικά η μία πλευρά και το πρόβλημα να λύνεται μόνο με αλλαγή πλακέτας.
(*Νομίζω οτι ήταν στις SR και όχι τις SR2, αλλά μπορεί και να θυμάμαι και λάθος και να ήταν στις SR2. Πάντως αυτό που περιγράφεις ταιριάζει με αυτό το πρόβλημα. Απλά τότε το πρόβλημα συνήθως εμφανιζόταν πρώτα στα κουμπιά cue/play)
Πάντως το πρόβλημα σου είναι 100% θέμα hardware και λογικά μπορείς να το επαληθεύσεις πανεύκολα δοκιμάζοντας την κονσόλα με το Serato.
geposted 2 days ago @ 2:38 pm
Οι κονσόλες αυτές χρησιμοποιούν ένα κόλπο που λέγετε πολυπλεξη, για να διαβάζουν πολλά κουμπιά από μια είσοδο του microcontroller που ελέγχει την κονσόλα. Μάλιστα κάνουν κάτι πολύ έξυπνο που το είδα πρώτη φορά στις κονσόλες αυτές. Για το κύκλωμα της πολύπλεξης, αντί για διόδους χρησιμοποιούν τα λεντακια που φωτίζουν τα κουμπιά, κάνοντας ακόμα περισσότερη οικονομία σε εισόδους - εξόδους του microcontroller. Το κακό με αυτήν την τεχνική είναι οτι αν κάποιο λεντακι καεί σταματάνε να δουλεύουν 5-6 κουμπιά. Αν κάποιο λεντακι βραχυκυκλώσει πατάς ένα κουμπί και πατιουντε 5-6 κουμπιά ταυτόχρονα.
Έχω επισκευάσει SR, που άλλα πάταγες και άλλα έκανε, και η αντιπροσωπία έλεγε αλλαγή πλακέτας του deck. Τελικά ήταν ένα λεντακι βραχυκυκλωμένο. Αν δεν είχα τα σχηματικά να καταλάβω τι έχουν κάνει οι μάγκες, δεν θα πήγαινε το μυαλό μου πότε. Και δεν είναι θέμα μοντέλου, όλες οι pioneer που έχω δει τα σχηματικά τους, χρησιμοποιούν την ίδια τεχνική.
Αν η δοκιμή με το σερατο δείξει hardware, κοίτα προσεχτικά μήπως "χάνεις" κάποιο λεντακι από το ντεκ. Σχηματικά για την SR2 υπάρχουν.
Έχω επισκευάσει SR, που άλλα πάταγες και άλλα έκανε, και η αντιπροσωπία έλεγε αλλαγή πλακέτας του deck. Τελικά ήταν ένα λεντακι βραχυκυκλωμένο. Αν δεν είχα τα σχηματικά να καταλάβω τι έχουν κάνει οι μάγκες, δεν θα πήγαινε το μυαλό μου πότε. Και δεν είναι θέμα μοντέλου, όλες οι pioneer που έχω δει τα σχηματικά τους, χρησιμοποιούν την ίδια τεχνική.
Αν η δοκιμή με το σερατο δείξει hardware, κοίτα προσεχτικά μήπως "χάνεις" κάποιο λεντακι από το ντεκ. Σχηματικά για την SR2 υπάρχουν.
geposted 2 days ago @ 10:39 pm
Μετά απ όλα αυτά άρχισα να πιστεύω κι εγώ ότι είναι θέμα hardware. Παρατήρησα ότι πατώντας μόνο το shift, στο σκιν δείχνει στα pads (παραθέτω φωτό) το delete, και συγκεκριμένα στο πρώτο pad που είναι γραμμένο το HC , το έχει σε πλαίσιο. Το ίδιο ακριβώς πράγμα με το ίδιο τραγούδι στο δεξί deck, και όταν πατούσα shift είχε σε πλαίσιο το HC5 (το οποίο έχω κάνει map “play stutter”). Μετά από συνεχόμενα πατήματα σαν να ξεμπλόκαρε και δούλεψε κανονικά. Πατώντας το shit πλέον και το ανάλογο HC κάνει delete. Πάμε τώρα στο πιο περίεργο. Το HC 6 λοιπόν δοκίμασα να αλλάξω εντολή για να δω τι συμβαίνει. Θυμίζω ότι κάθε φορά που πατούσα το play stutter μου έκανε play stutter στο hotcue 1. Έβαλα play_pause και μαντέψτε! Με το που το πάταγα συμπεριφερόταν σαν να πάταγα και το Hc1 μαζί. Πατάω play και πάει το HC1. Το αφήνω να παίξει λίγο. Πατάω πάλι και κάνει pause αλλά πάλι γυρνώντας στο HC 1. Λογικά κάτι έχει βραχυκυκλώσει και πατώντας το κάτω πατιέται και το πάνω μαζί. Ο φόβος μου τώρα είναι μην βγάλει και τίποτα άλλο εν ώρα δουλειας

geposted yesterday @ 2:07 pm
Επιβεβαιώνω ότι το πρόβλημα με το κύκλωμα που "τρελένεται" έιναι της SR. Την είχα δουλέψει παλαιότερα για μερικούς μήνες και είχα κι εγώ διάφορα "κουλά" προβλήματα.
Δεν ξέρω αν διορθώνεται στο service, από ότι θυμάμαι ακόμα και πλακέτα που άλλαξαν σε κάποιον χρήστη, το πρόβλημα δεν λύθηκε.
Δεν ξέρω αν διορθώνεται στο service, από ότι θυμάμαι ακόμα και πλακέτα που άλλαξαν σε κάποιον χρήστη, το πρόβλημα δεν λύθηκε.
geposted yesterday @ 4:52 pm
αρχικα υπαρχει service mode που μπορεις να δεις ακριβως τι στελνει η κονσολα..
πιστευω οτι με ενα ανοιγμα και ενα καλο καθαρισμα με ισοπροπυλικη θα δεις ασπρη μερα!
πιστευω οτι με ενα ανοιγμα και ενα καλο καθαρισμα με ισοπροπυλικη θα δεις ασπρη μερα!
geposted yesterday @ 7:03 pm
Καθαρή είναι ρε Πανο. Την είχα ανοίξει περισυ να αλλάξω το pitch fader και ήταν πεντακάθαρη. Δεν καπνίζω, προσέχω πολύ και γενικά τα μηχανήματα μου δεν τρώνε τέτοια ζόρια. Παρολαυτα θα κάνω ένα τεστ όπως λες και βλεπουμε
geposted yesterday @ 7:15 pm
βρε δε σε ειπαμε βρωμιαρη :p απλα να ξερεις πως οτιδηποτε εχει εσωτερικα ελαστική μεμβρανη (βλεπε pads κλπ) με διαφορές θερμοκρασίας βγαζει με τον καιρο μια λιπαροτητα...παντα! οποτε κανε ενα καλο καθάρισμα και πάλι
geposted yesterday @ 7:27 pm