Anmelden:     

Forum: Greek Forum

Topic: αγορά κονσόλας. - Page: 1
Όταν ξανακίνησα να παίζω σε club μετα από πάρα πολλά χρόνια έπρεπε να αγοράσω ένα καλό head phone, ήθελα να αγοράσω ένα pioneer. Αλλά μετα είπα ρε κάνει για το club η είναι παπαριες της pioneer. Ρωτησα 2-3 φιλους djs η δυο από τους 3 μου συστήσανε το Sennheiser. Άγνωστη μάρκα για εμένα, τελικά το αγορά εκπληκτικό.
Έκανα μια εισαγωγή, θέλω την επαγγελματική σας γνώμη και γνώση για να αγοράσω ένα τετρακαναλο κοντρόλ, τι θα συστήνατε, η FXL10 αξίζει, έχει κάτι άλλο ισάξιο ποιο φτηνό.
Θα εκτιμούσα πολύ την επαγγελματική σας γνώμη.

geposted Sat 27 Dec 25 @ 11:53 am
τα παντα ειναι σχετικα ... ειχα χρονια sony v700 που λατρευα, πλεον επασαν σε αρκετα κομματια και πηγα να δοκιμασω αρκετα σε μαγαζι, δοκιμασα και τα sennheiser και αιαιαι κλπ...τα pioneer h5 για το κεφαλι μου και τον τροπο που ακουμπαω στον ωμο ειναι παρα πολυ καλα...(σε σημειο που δε το πιστευα οτι με 100 ευρω παιρνεις τετοιο ακουστικο).
Τωρα για την κονσολα, εχω την ddj1000 , η flx10 ειναι η "αλλαγη" της ...δεν νομιζω οτι υπαρχει κατι καλυτερο σε αυτη την μορφη..(μεγεθος, layout, ποιοτητα κλπ) αν επισης σ αρεσουν και τα pressure jogs και τα προτιμας εναντι των capacitive... τι κονσολα ειχες πριν? με τι εχεις μαθει να δουλευεις δλδ..?

Φιλέ panosv αυτή που έχω στο club είναι η DDJ-SX, φαίνεται ότι είναι 15 ετιας.
Και μαλακίζετε, μπορεί να παίζει όλο το βράδι 5 ώρες κανένα πρόβλημα, μπορεί να κολλήσει να δουλεύουνε μερικά κουμπιά και να θέλει να την σβήσεις και να την ανάψεις ξανά για να έρθει στα καλά της.
Απαιτήσεις πολλές δεν έχω, το jog να είναι καλό και σταθερό, γιατί τα τραγούδια του 70 και 80 έχουνε λίγο ζόρι. Fx- flanger-phaser και ότι άλλο απασχολεί τους νεαρούς dj, δεν με ενδιαφερουν.

ddj1000 μεταχειρισμένη αξίζει?

αν έπαιρνα κονσόλα σήμερα που να μην χρειάζεται να την κουβαλάω, θα έπαιρνα ή FXL10 ή Rane Four ...

alinatas3 wrote :

ddj1000 μεταχειρισμένη αξίζει?
αν ξερεις την ιστορια της αξιζει.. οπως και για καθε αλλη μεταχειρισμενη

The Party Engineer wrote :
αν έπαιρνα κονσόλα σήμερα που να μην χρειάζεται να την κουβαλάω, θα έπαιρνα ή FXL10 ή Rane Four ...

και αν χρειαζοταν να κουβαλησεις? τι θα παιρνες?

PANOSV wrote :

και αν χρειαζοταν να κουβαλησεις? τι θα παιρνες?

Τίποτα ... περιμένω μπας και βγάλουνε καμιά δικαναλη επιπέδου RR ... άλλα από τις δικαναλες που υπάρχουν τώρα δεν με ψήνει καμιά ....

Έτσι όπως έχουν καταλήξει οι σχεδιαστικές γραμμές των εταιρειών δεν πρόκειται να βγει ξανά "σοβαρός" δικάναλος controller, εκτός κι αν μιλάμε για battle design.

Δηλαδή ή θα είναι "PRO" και θα έχει scratch/battle style (Βλέπε REV-7 , Rane One κτλ) ή θα έχει τυπικό layout και θα είναι entry/mid level.
Καλώς ή κακώς για οτιδήποτε "PRO/Premium" που δεν είναι battle style οι εταιρείες θεωρούν αυτονόητο οτι θα είναι τετρακάναλο.

Όπως και με τα αυτοκίνητα.. Οτιδήποτε δεν είναι supercar και είναι "premium/lux" είναι αυτόματα SUV. Πάνε τα sedan και τα sw :P

Και για να απαντήσω στον.. ελέφαντα στο δωμάτιο (την αρχική ερώτηση)

Στις κονσόλες για DJ παίζουν σε "επαγγελματικό" επίπεδο 3 μάρκες
Η πρώην Pioneer DJ και νυν AlphaTheta (είναι η ίδια εταιρεία που άλλαξε όνομα)
Η Denon
H Rane
Οι Denon και Rane ανοίκουν στην ίδια θυγατρική εταιρεία (inMusic) που έχει επίσης και την Numark.

Τώρα αν οι Pioneer αξίζουν; Ναι, αξίζουν.
Είναι πιο ακριβές απ ότι θα έπρεπε να είναι; Ναι, είναι (αλλά και τι δεν είναι στις μέρες μας)
Μπορείς να κάνεις δουλειά με Denon ή Rane; Ναι, μπορείς
Μπορείς με Numark; Όχι (μιλάμε πάντα για club με σοβαρό ηχοσύστημα)

Το πραγματικό θέμα όμως δεν είναι τόσο η "μάρκα" όσο το μοντέλο.
Και φυσικά το χρηματικό ποσό που είσαι διατεθημένος να δαπανίσεις.

Η FLX-10 είναι η μετεξέλιξη της DDJ-1000 και είναι το πιο τοπ μοντέλο που βγάζει η Pioneer σε "καθαρή" κονσόλα.
Επίσης επειδή λίγο πολύ όλοι ξέρουμε πως λειτουργεί η Pioneer, η FLX-10 είναι μερικούς μήνες με ένα χρόνο βαριά πριν το τέλος της (και την έλευση νέου μοντέλου που θα την αντικαταστήσει, έστω κι αν ονομάζεται FLX10MKII)
Αυτό δεν σημαίνει από μόνο του κάτι. Απλή ενημέρωση είναι.
Υπάρχουν αρκετοί DJs που παίζουν σε clubs με DDJ-1000 ή/και DDJ-FLX10 χωρίς κανένα πρόβλημα.
Αν η κονσόλα θα είναι δική σου και οχι του μαγαζιού, τότε σήμερα η FLX10 είναι οτι καλύτερο μπορείς να αγοράσεις.
Αν είναι του μαγαζιού και αν υπάρχει η ανάγκη να υπάρχει η δυνατότητα να παίζει και στικάκι, τότε η σωστή επιλογή είναι η AlphaTheta XDJ-AZ που δεν είναι "καθαρή" κονσόλα, αλλά υβριδική (και κονσόλα και stand alone playback)

Υπάρχουν κι άλλες λύσεις, όπως π.χ. η Rane Four και η κάθε έχει τα υπέρ και τα κατά της.
Δεν έχει όμως νόημα να τις αναλύσουμε αν δεν γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος στο τι θες, τι ψάχνεις, πόσα χρήματα διαθέτεις κτλ.

Γιωργο παλι μας εκανες την καρδια περιβολι! (αστειευομαι φυσικα...τα αυτονοητα και αυτα που ξεραμε ειπες...) θελω και γω να παρω μια μικροτερη κονσολα (για το κουβαλημα που λεγαμε) μιας και την ddj1000 δε θελω να την βγαζω εξω, και ηλπιζα οτι θα υπαρχει κατι σαν την rr οπως πολυ σωστα επεσημανε πιο πανω ο φιλος που να χει δλδ τεσταρισμενα ηχο για μεγαλο ηχοσυστημα... αλλα τζιφος τελικα... μαλλον με κοβω να ξανα-παιρνω rr αν και πρεπει να συγκρινω λιγο διαστασεις και με την ddj800 να καταλαβω πως ειναι συγκριτικα με rr, αληθεια για την s3 τι γνωμη εχεις? (για ηχο προφανως) γιατι ειναι πιο μαζεμενη αν και τετρακαναλη..

Εμένα αυτό που δεν μου αρέσει στην flx1000 όπου κατά την γνώμη μου την ονόμασαν flx για να σώσουν την αποτυχία τους με την 8... δεν μου αρέσει που την κατασκεύασαν στην φιλοσοφία των cd player και mikti ... έχω την sx2 και για να παίξω εφε κανω μονο μια κίνηση ... πατάω απλά το κόκκινο κουμπί των εφέ... στην flx... πρέπει να διαλέξεις το κανάλι, να διαλέξεις το εφε και μετα να πατήσεις το πορτοκαλί στρογγυλό κουμπί για να ενεργοποιηθεί το εφε... 3 κινήσεις... πάρε το αυγό και κούρευτο... εγω θα ήθελα μια νεα sx4 οπως την έφτιαξα για πλάκα στο photoshop και την ανέβασα στην σελίδα της alpha

Είναι και αλλα που δεν μου αρέσουν στην flx οπως η loop όπου το έκαναν οπως παλια με τα cd, άλλαξαν θέση του sync και άλλα

... αυτό που παρατηρώ γενικότερα είναι το ότι ενώ το software (το δικό μας σίγουρα, φαντάζομαι και τα υπόλοιπα) εξελίσσονται με ρυθμούς χιονοστιβάδας, το hardware τρέχει από πίσω ασθμαίνοντας και δυσκολεύετε να ακολουθήσει ...

PANOSV wrote :
αληθεια για την s3 τι γνωμη εχεις? (για ηχο προφανως) γιατι ειναι πιο μαζεμενη αν και τετρακαναλη..

Υποθέτω εννοείς την SX3, σωστά;
Η απάντηση είναι: μακριά
Χωρίς να το αναλύουμε με τις ώρες, η SX3 είναι η "ντροπή" της οικογένειας SX.
Αν θα έπαιρνα σήμερα μεταχειρισμένη κονσόλα θα εμπιστευόμουνα πολύ περισσότερο την SX2 παρά την SX3.
... αυτό που παρατηρώ γενικότερα είναι το ότι ενώ το software (το δικό μας σίγουρα, φαντάζομαι και τα υπόλοιπα) εξελίσσονται με ρυθμούς χιονοστιβάδας, το hardware τρέχει από πίσω ασθμαίνοντας και δυσκολεύετε να ακολουθήσει ...

Αυτό που πραγματικά ισχύει εδώ και χρόνια είναι οτι τόσο στο Serato όσο και στο Rekordbox οι βελτιώσεις του προγράμματος περνάνε αναγκαστικά μέσω των ανανεώσεων του Hardware.
Αυτό που θέλω να πω είναι οτι σ' αυτά τα δύο προγράμματα αν προστεθεί μια νέα "λειτουργία" συνήθως απαιτεί και νέο hardware για να την χρησιμοποιήσεις. Στην άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος αυτό επίσης σημαίνει οτι τις περισσότερες φορές δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια νέα λειτουργία με παλιότερο hardware.
Αυτό ενώ για κάποιους φάνταζε πλεονέκτημα (τάχα μου πιο σφιχτή συνεργασία hardware με software) στο τέλος καταλήγει να επιβραδύνει την εξέλιξη και του software και του hardware.
Αν πάρουμε το Serato για παράδειγμα, τον τελευταίο χρόνο είχε μια "μεγάλη" αναβάθμιση. Όμως η αναβάθμιση αυτή επικεντρώθηκε σχεδόν αποκλειστικά στον browser.
Το αποτέλεσμα όπως κι αν το δεις είναι "δραματικό"
Είτε το Serato δεν είχε κάποια νέα λειτουργία να προσφέρει και επομένως δεν χρειάζεται να κυκλοφορήσει νέο hardware για αυτό (και όντως δεν είχαμε πολλά πράγματα φέτος γύρω από κονσόλες), είτε επειδή δεν μπορούσε / δεν προλάβαινε να κυκλοφορήσει νέο hardware το Serato περιορίστηκε σε μια αναβάθμιση του browser και την ονόμασε "major" για να ικανοποιήσει τους χρήστες του.
Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με το Rekordbox. Όταν δένεις το development του software με το hardware (και το αντίστροφο) αυτά παθαίνεις..

Άφησα για το τέλος το σχόλιο του Λάκη.
Λάκη η FLX10 αντιγράφει το σχέδιο της DDJ-1000
Η DDJ-1000 που ΔΕΝ είναι η συνέχεια της σειράς SX είναι αυτή που έφερε τα εφέ τύπου DJM και τα loop controls τύπου CDJ.
Τα έχω ξαναγράψει και αν κάνεις αναζήτηση θα τα βρεις τα σχόλια μου.
Δυστυχώς η τότε Pioneer θεώρησε οτι ο σωστός τρόπος να πάει μπροστά είναι να χρησιμοποιήσει τις κονσόλες σαν "είσοδο" των νέων χρηστών στο μεγάλο αδερφάκι τους, το οικοσύστημα CDJ+DJM
Με άλλα λόγια θεώρησε οτι αλλάζοντας το layout της οικογένειας S (SX, SZ, SR κτλ) που η ίδια η Pioneer είχε σκαρφιστεί και ήταν σχεδόν τέλειο για χρήση με software Η/Υ, θα έβαζε τους χρήστες σε ένα μονοπάτι που μετά από μια πορεία θα κατέληγαν στα CDJ+DJM
Επίσης θεώρησε οτι με το layout της DDJ-1000 που θύμιζε CDJ+DJM θα μάζευε και τους χρήστες/πελάτες που ενώ είχαν δουλέψει στη ζωή τους CDJ+DJM δεν είχαν δουλέψει με controller και software.
Το έγραψα και τότε, το λέω και τώρα:
Βλέπω και καταλαβαίνω την λογική της Pioneer πίσω από αυτή την απόφαση. Αλλά την θεωρώ λάθος.
Στην πραγματικότητα η Pioneer θα έπρεπε να ξεκολλήσει από την λογική "δεν πειράζουμε την ιερή αγελάδα CDJ+DJM" και να φέρει τα CDJ και τους DJM πιο κοντά σε ένα layout που να έχει λογική σε ένα μοντέρνο περιβάλλον με ψηφιακά media, και όχι σε ένα layout φτιαγμένο στα mid 00s. Αλλά δεν το έκανε.

Δυστυχώς και στην δική σου περίπτωση πρέπει να σου πω να κρατήσεις μικρό καλάθι.
Αφενός δεν θα υπάρξει ποτέ SX4 (η σειρά S έχει εγκαταληφθεί)
Αφετέρου (επειδή ξέρω τι θα πεις) δεν πρόκειται να υπάρξει (τουλάχιστον σύντομα και άμεσα) κονσόλα με το layout της παλιάς σειράς S με τα τρία κουμπιά για effects πάνω και τα τρία κουμπιά για loops κάτω δίπλα από τα pads.
Αν το θες, αυτός είναι ένας λόγος που στηρίζω και διαφημίζω την Rane Four. Τα κουμπιά loop είναι στη "σωστή" θέση :P

Κλείνοντας να πω οτι εταιρείες σαν την Pioneer έχουν ολόκληρο τμήμα R & D (Research & Developmen)
Είμαι σίγουρος οτι όλα αυτά που λέμε εμείς εδώ τα έχουν σκεφτεί κι αυτοί πριν από μας.
Επομένως, οτι έχει γίνει είναι συνειδητή αλλαγή. Συνειδητά λοιπόν η Pioneer επέλεξε να ομογενοποιήσει τα layout των κονσολών της ώστε να μοιάζουν με CDJ+DJM, έστω κι αν αυτό δυσαρεστεί ένα σεβαστό κομμάτι χρηστών.
Γι αυτό και είναι πολύ δύσκολο να κάνουν πίσω ή να αλλάξουν στάση και να εμφανίσουν ένα μοντέλο με άλλη λογική.
Όχι οτι είναι 100% αδύνατο. Αλλά κράτα μικρό καλάθι..

PhantomDeejay wrote :

Υποθέτω εννοείς την SX3, σωστά;

βασικα ...οχι στην traktor s3 εννοουσα, θα λεγα s4 αλλα τα περιστρεφομενα jogs δε δουλευουν στο vdj..
PhantomDeejay wrote :

Δυστυχώς η τότε Pioneer θεώρησε οτι ο σωστός τρόπος να πάει μπροστά είναι να χρησιμοποιήσει τις κονσόλες σαν "είσοδο" των νέων χρηστών στο μεγάλο αδερφάκι τους, το οικοσύστημα CDJ+DJM
...

επι της ουσιας ηθελε να εδραιωθει (οπως και εγινε) το layout ως το industry standard...και σε standalone αλλα και sw based. Η αληθεια ειναι οτι και οι υπολοιποι κατασκευαστες την βοηθουν....δε παρουσιαζουν και τιποτα αξιολογο... μονο η rane προσπαθει και ολοι οι υπολοιποι εχουν μεινει πολυ πισω ...

PANOSV wrote :
βασικα ...οχι στην traktor s3 εννοουσα, θα λεγα s4 αλλα τα περιστρεφομενα jogs δε δουλευουν στο vdj..

Ακόμα χειρότερα, και ειδικά από άποψη ήχου.
Είχε καλό ήχο για τα δεδομένα του 2010
Όχι για τα δεδομένα του 2026

πφφφ καταλαβα...αρα ψαχνουμε ειτε ddj800 ειτε rr...

τελικά νομιζω οτι η RR είναι ο καλύτερος δικαναλος κοντρόλερ που έχει βγάλει η Pioneer!!! :p

Εγώ πάντως την 800 την ξεζουμίζω συνέχεια (καθώς μια φορά το μήνα περίπου παίζω σε μαγαζί που δεν χωράει κάτι μεγαλύτερο στο booth)

Να ρωτήσω κάτι άλλο εγώ; τι μέλλον έχουνε οι μεγάλες stand alone κονσόλες από την στηγμή που δεν θα έχουν ποτέ αρκετή υπολογιστική ισχύ για να παράξουν stems και να κάνουν όλα αυτά τα καινούργια κόλπα με το AI ;

από την στηγμή που δεν θα έχουν ποτέ αρκετή υπολογιστική ισχύ για να παράξουν stems και να κάνουν όλα αυτά τα καινούργια κόλπα με το AI ;

Αυτό δεν το ξέρεις. Ακόμα και σήμερα, δεν είναι ακατόρθωτο. Πανάκριβο είναι.
Αλλά δεν θα είναι έτσι για πάντα.

Από εκεί και πέρα, χώρος υπάρχει για όλους..

87%