Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: VIRTUAL DJ vs λοιπά DJ SOFTWARE

Dieses Thema ist veraltet und kann veraltete oder falsche Informationen enthalten.

Αφορμή για το παρόν post μου Δ Ε Ν είναι (το τονίζω) η σύγκριση των Dj Software, αλλά η “ευκολότητα” – “προχειρότητα” με την οποία (δυστυχώς) το πράττουν πάρα πολλοί!

Και εξηγώ – αναλύω…

1. REQUIREMENTS

- Ένα οποιοδήποτε DJ Software “κρίνεται” από τις απαιτήσεις λειτουργίας του (minimum and recommended system requirements). Όσο λιγότερες απαιτήσεις λειτουργίας (ως προς τις επιδόσεις του εκάστοτε hardware) έχει, τόσο καλύτερο χαρακτηρίζεται!
- Τροφή για σκέψη: Τί να το κάνω ένα οποιοδήποτε DJ Software, το οποίο κάνει παπάδες μεν, αλλά (στην πραγματικότητα) “σέρνεται” σε ένα laptop μέσων (πόσο μάλλον χαμηλών) επιδόσεων και τιμής, δε?
- Και ερωτώ: Πόσοι εξ αυτών που εξάγουν “εύκολα” συμπεράσματα, έχουν υλοποιήσει την άνωθεν σύγκριση πρακτικά και όχι θεωρητικά? Ή μήπως ο κάθε ένας έχει την δυνατότητα να δαπανά 1000€+ για laptop και να το αντικαθιστά ανά 2 – 3 χρόνια?

2. STABILITY

- Ένα οποιοδήποτε DJ Software “κρίνεται” από την σταθερότητά του, κατά την διάρκεια της λειτουργίας του. Όσο πιο “σταθερό” είναι, τόσο καλύτερο χαρακτηρίζεται!
- Τροφή για σκέψη: Τί να το κάνω ένα οποιοδήποτε DJ Software, το οποίο κάνει παπάδες μεν, αλλά κάθε τρεις και λίγο “κρεμάει”, κάθε τρεις και λίγο βγαίνει ένα νέο update που διορθώνει το προηγούμενο update, που είχε διορθώσει το προ-προηγούμενο update, που αποτελούσε διόρθωση του προ-προ-προηγούμενου update, δε?
- Και ερωτώ: Πόσοι εξ αυτών που εξάγουν “εύκολα” συμπεράσματα, το έχουν σκεφτεί αυτό? Ή μήπως το προαναφερθέν γεγονός, δεν είναι υπαρκτό?

3. COMPATIBILITY

- Ένα οποιοδήποτε DJ Software “κρίνεται” από την συμβατότητά του: α΄) Με τους εκάστοτε controllers και β΄) Με τα εκάστοτε δευτερεύοντα προγράμματα, με τα οποία μπορεί να συνδυαστεί (π.χ. lights software). Όσο περισσότερο συμβατό είναι, τόσο καλύτερο χαρακτηρίζεται!
- Τροφή για σκέψη: Τί να το κάνω ένα οποιοδήποτε DJ Software, το οποίο κάνει παπάδες μεν, αλλά είναι συμβατό – συνεργάζεται μόνον με συγκεκριμένους controllers, δε?
- Και ερωτώ: Πόσοι εξ αυτών που εξάγουν “εύκολα” συμπεράσματα, το έχουν σκεφτεί αυτό? Ή μήπως το προαναφερθέν γεγονός, δεν είναι υπαρκτό?

4. BPM ENGINE

- Ένα οποιοδήποτε DJ Software “κρίνεται” από την Bpm Engine του και την ακρίβεια αυτής. Όσο μεγαλύτερη ακρίβεια παρέχεται μέσω της Bpm Engine, τόσο καλύτερο χαρακτηρίζεται!
- Τροφή για σκέψη: Τί να το κάνω ένα οποιοδήποτε DJ Software, το οποίο κάνει παπάδες μεν, αλλά σε κάθε κομμάτι θα πρέπει ο Dj να επέμβει, ώστε να διορθώσει χειροκίνητα (πλέον) τον ρυθμό του εκάστοτε κομματιού?
- Και ερωτώ: Πόσοι εξ αυτών που εξάγουν “εύκολα” συμπεράσματα, έχουν υλοποιήσει την άνωθεν σύγκριση πρακτικά? Ή μήπως υφίστανται “αλάνθαστες” Bpm Engines άλλων software?

5. FEAUTURES

- Ένα οποιοδήποτε DJ Software “κρίνεται” από τις δυνατότητες που παρέχει στον εκάστοτε Dj. Όσο περισσότερες δυνατότητες παρέχει, τόσο καλύτερο χαρακτηρίζεται!
- Τροφή για σκέψη: Τί να το κάνω ένα οποιοδήποτε DJ Software, το οποίο ουσιαστικά μου παρέχει (μόνο) τις δυνατότητες που μου παρέχει 1 Pro CD Player?
- Και ερωτώ: Πόσοι εξ αυτών που εξάγουν “εύκολα” συμπεράσματα, έχουν υλοποιήσει την άνωθεν σύγκριση πρακτικά? Ή μήπως όλα τα Dj Software παρέχουν τις ίδιες δυνατότητες?

6. GUI

- Ένα οποιοδήποτε DJ Software “κρίνεται” από τις δυνατότητες περιβάλλοντος εργασίας που δίνει στον εκάστοτε Dj. Όσο περισσότερες επιλογές παρέχει, τόσο καλύτερο χαρακτηρίζεται!
- Τροφή για σκέψη: Τί να το κάνω ένα οποιοδήποτε DJ Software, το οποίο με περιορίζει σε 2 – 3 παραλλαγές ενός (και μόνο) GUI?
- Και ερωτώ: Πόσοι εξ αυτών που εξάγουν “εύκολα” συμπεράσματα, το έχουν σκεφτεί αυτό? Ή μήπως το προαναφερθέν γεγονός, δεν είναι υπαρκτό?

Που θέλω να καταλήξω?

Πάρα πολλοί ενδιαφερόμενοι, πριν αγοράσουν ένα Dj Software πραγματοποιούν “έρευνα αγοράς”, μέσω σχετικής αναζήτησης στο Google και διαβάζοντας κυρίως το περιεχόμενο κειμένων των μελών των διαφόρων blogs και forums.

Εάν ο κάθε ανίδεος (το λέω και το εννοώ) γράφει ότι του κατέβει στο κεφάλι, χωρίς να διαθέτει - παραθέτει αποδεικτικά ή συγκριτικά στοιχεία, τότε είναι πάρα πολύ εύκολο ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος να εξάγει λανθασμένα συμπεράσματα, με ότι αυτό αρνητικά συνεπάγεται.

Με άλλα λόγια, εάν ο κάθε ανίδεος (το λέω κει το εννοώ) χρησιμοποιεί Ferrari και επειδή του ήρθε να μεταφέρει το ψυγείο του, εκφράζει παράπονα γιατί η Ferrari δεν έχει καρότσα (!), τότε, όπως αναφέρει και η σχετική παροιμία: “Είναι προτιμότερο να μασάς, παρά να μιλάς – γράφεις”!

Αυτά, προς γνώση και συμμόρφωση (των ανίδεων)…


P.S.1. Είμαι χρήστης του VDj από το 2016. Έχω κάνει “φύλλο και φτερό” τις (άνω των 700) εντολές (scripts) που διαθέτει το πρόγραμμα (χωρίς αυτό να συνεπάγεται ότι είμαι άρτιος γνώστης αυτών). Έχω δοκιμάσει τα περισσότερα εκ των 100 skins που διαθέτει. Έχω αλλάξει το mapping του controller που διαθέτω άπειρες φορές. Έχω δημιουργήσει (μέσω σχετικού προγραμματισμού) το δικό μου skin. Και ναι, η αλήθεια είναι ότι η Ferrari δεν έχει καρότσα, γιατί δεν χρειάζεται να έχει! Τόσο απλά…

P.S.2. Δεν έχω εμβαθύνει τόσο πολύ με το Serato ή το Rekordbox ή όποιο άλλο DJ Software. Και ναι, η αλήθεια είναι ότι (υπό αυτές τις συνθήκες), δεν έχω μπει στην διαδικασία να κάνω ποτέ σύγκριση των προγραμμάτων (και ούτε πρόκειται, εάν δεν έχω την απαιτούμενη γνώση και τις αντίστοιχες αποδείξεις - τεκμήρια)! Τόσο απλά…
 

geposted Fri 23 Aug 19 @ 5:56 am
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
Εχω αγορασμενα (ειτε απο κοντρολερς ειτε με αδειες) ΟΛΑ τα προγραμματα...
Για τον τροπο που παιζω τα βασικα ειναι 2 (οπως τα ανεφερες και συ αλλωστε)
1.ποσο ελαφρυ ειναι το προγραμμα (αυτο μεταξυ αλλων δειχνει και ποσο "συγχρονο" και καθαρογραμμενο ειναι..)
2. Ποσο σταθερο ειναι...
Τωρα ολα τα αλλα περι δυνατοτητων συνδεσιμοτητας κλπ για μενα ερχονται σε δευτερη μοιρα...
μονο και μονο κρινωντας αυτα τα 2 δε νομιζω οτι υπαρχει αλλο προγραμμα που να υπερεχει του vdj
 

geposted Sun 25 Aug 19 @ 10:21 pm


(Alte Themen und Foren werden automatisch geschlossen)