Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Προτάσεις - Ιδέες

Dieses Thema ist veraltet und kann veraltete oder falsche Informationen enthalten.

Ανέκαθεν θεωρούσα ότι ένα από τα ποιο δυνατά κομμάτια του VDJ είναι η data base του και οι τρόποι που σε βοηθάει να οργανώσεις και να φιλτράρεις τη μουσική σου.
Έχω κάνα δυο ιδέες για βελτιώσεις στον τομέα αυτό, και τις παραθέτω εδώ .

Ευέλικτη Τυποποίηση των Genre.

Το πεδίο του Genre στον tag editor να είναι drop down menu. Αρχικά η λίστα θα περιέχει τα τυπικά Genres, σεταρισμένα από το πρόγραμμα. Δίπλα από το πεδίο του Genre θα υπάρχουν δυο κουμπιά, ένα + και ένα - . Αν διαλέξεις ένα Genre απο τη λίστα και πατήσεις - , αυτό θα αφαιρείτε από τη λίστα. αν στο πεδίο Genre γράψεις κάτι που δεν υπάρχει στη λίστα και πατήσεις + , τότε αυτό θα προστίθεται στη λίστα. Κάπου στα settings θα υπάρχει ένα κουμπί "set compatible Genres" , όπου θα εμφανίζει ένα matrix. Οι γραμμές και οι στήλες του matrix θα είναι τα Genres που υπάρχουν στη λίστα των Genres. Οπότε το matrix θα περιέχει όλες τις πιθανές διασταυρώσεις όλων των Genres, και θα μπορείς να βάλεις ένα τικ στο σημείο που διασταυρώνονται δυο Genres ώστε να τα ορίσεις σαν συμβατά. Στις επιλογές φιλτραρίσματος θα υπάρχει το Genre=compatible που θα σου φέρνει μόνο τα tracks που έχουν συμβατό Genre σύμφωνα με αυτά που έχεις ορίσει.

Λίστα προτεινόμενων tracks ανά track.

Να προστεθούν τα αντίστοιχα πεδία στην data base ώστε κάθε track να μπορεί να κρατήσει τα paths 5-10 άλλων tracks σαν λίστα προτεινόμενων. Στο side view θα υπάρχει ένα tab που θα λέγετε πχ "Local Track Suggestions" που θα δείχνει τη λίστα των προτεινόμενων tracks για το track που είναι στον αέρα. Στη λίστα θα μπορείς να προσθέτεις / αναφέρεις tracks με τον ίδιο τρόπο που το κάνεις στο side list / automix list.
Η δυνατότατη αυτή , εκτός του οτι θα περιορίσει πολύ την ανάγκη να φτιάχνεις λίστες , θα είναι και ένα κάλος τρόπος να συνδέσεις μεταξύ τους tracks που είναι γέφυρες από ένα είδος μουσικής σε ένα άλλο.

Αυτά.
 

geposted Mon 16 Sep 19 @ 8:17 pm
Σωστος!
 

geposted Tue 17 Sep 19 @ 4:52 am
και για να το πάω ένα βήμα παρακάτω όσον αφορά τα Genres, η συμβατότητα μπορεί και να μην είναι αμφίδρομη.



Στην περίπτωση Α η συμβατότητα είναι αμφίδρομη. Oτι και να παίζεις από Latin ,Mambo, Salsa, Bachata , θα σου φέρει σαν συμβατά όλα τα Latin ,Mambo, Salsa, Bachata.

Στην περίπτωση B η συμβατότητα ΔΕΝ είναι αμφίδρομη. Αν παίζεις Latin θα σου φέρει σαν συμβατά όλα τα Latin ,Mambo, Salsa, Bachata. . Αν παίζεις Mambo , θα σου φέρει σαν συμβατά μόνο τα Mambo.


 

geposted Tue 17 Sep 19 @ 10:28 am
Θα κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, μόνο και μόνο για να βοηθήσω την "εξέλιξη" της σκέψης - πρότασης, εάν αυτή υπάρχει...

Συμφωνώ στο drop-down menu, ανεξαρτήτως του εάν και κατά πόσο εφικτό είναι, αρκεί (όπως σωστά έγραψες) να υπάρχει η δυνατότητα προσθαφαίρεσης λέξεων. Και αυτό, διότι "γλυτώνεις" την πληκτρολόγηση. Βέβαια, κάποιοι όπως εγώ, που έχουν καμιά 50αριά Genres, δε νομίζω να εξυπηρετηθούν με μία λίστα-κατεβατό, αλλά λέμε τώρα...

1. Γιατί κάποιος να μπει στην διαδικασία "συμβατότητας", όταν υφίσταται το Grouping? Παράδειγμα: Deep, Euro, Garage, Hip, Progressive, Tech, Tribal, κ.α. Όλα αυτά αποτελούν υποκατηγορίες της κατηγορίας House. Εάν, λοιπόν, πληκτρολογήσω το Genre και μόνο μία φορά το Grouping του κομματιού, τότε:
α΄) Τα "δεδομένα" υφίστανται στο tag του, κάτι πολύ σημαντικό για πολλούς και διάφορους λόγους.
β΄) Αξιοποιώντας το πεδίο Grouping, έχω κάνει άμεσα όλους τους πιθανούς "συνδυασμούς" και δεν χρειάζομαι επιπλέον χρονοβόρες ενέργειες.
γ΄) Ναι, όταν παίζεις Progressive, δεν το γυρνάς σε Euro. Αλλά αυτό πρέπει να το γνωρίζεις ως Dj, δεν χρειάζεται να στο υποδείξει το πρόγραμμα και κατ' επέκταση να σου "εξαφανίζει" απ' την λίστα τα Euro!

2. Γιατί να υπάρχει "λίστα προτεινόμενων" και μάλιστα να απεικονίζεται κατόπιν "κλικ", ενώ μπορείς να το συμπληρώνεις αυτό στα πεδία: Comments (όπου θα εγγράφεται και στo tag, με ότι αυτό θετικότατα θα συνεπάγεται) ή στα πεδία Fields 1 και Field 2, όπου και στις 3 περιπτώσεις θα το βλέπεις άμεσα στο Browser (στην αντίστοιχη στήλη)? Και γιατί να έχεις "προτεινόμενα" και να μην έχεις μία Playlist, η οποία θα έχει "παραπανίσια" και παραπλήσια κομμάτια, τα οποία θα είναι στην κρίση του Dj το ποια θα επιλέξει - παίξει? Και , εν τέλει, γιατί να έχεις μία "προγραμματισμένη καθοδήγηση" και να γίνεσαι "Dj-Κασέτα"?

Εν κατακλείδι...

Θεωρώ πως οτιδήποτε προτείνουμε, οφείλει να εξυπηρετεί κυρίως τις χρονοβόρες διαδικασίες (taging) και δευτερευόντως το set μας.

Στην 1η περίπτωση, η εντολή "Fill missing Info From Discogs" θα ήταν όντως ιδεατή, εάν όντως "λειτουργούσε" ορθά. Δυστυχώς, όμως, δεν λειτουργεί ορθά, τουλάχιστον για τις περιπτώσεις των Genres και Grouping...

Στην 2η περίπτωση, το "History" (played songs) που έχει αιτηθεί και μάλλον ετοιμάζεται, νομίζω ότι θα αποτελεί μία πολύ καλή "βοήθεια". Αν και φοβάμαι ότι θα γίνει καραμέλα και στο τέλος θα καταντήσουμε να ακούμε "πρόγραμμα-κασέτα"...
 

geposted Tue 17 Sep 19 @ 11:34 am
.... όσον αφορά τα Genre ....

εντάξει , όλοι λίγο πολύ καταφεύγουμε σε καστομιες για να κάνουμε τη δουλειά μας .... τυχαίνει να προτιμώ τυποποιημένες λύσεις αρκεί να είναι ευέλικτες ...


Theios Giorgos wrote :


2. Γιατί να υπάρχει "λίστα προτεινόμενων" και μάλιστα να απεικονίζεται κατόπιν "κλικ", ενώ μπορείς να το συμπληρώνεις αυτό στα πεδία: Comments (όπου θα εγγράφεται και στo tag, με ότι αυτό θετικότατα θα συνεπάγεται) ή στα πεδία Fields 1 και Field 2, όπου και στις 3 περιπτώσεις θα το βλέπεις άμεσα στο Browser (στην αντίστοιχη στήλη)? Και γιατί να έχεις "προτεινόμενα" και να μην έχεις μία Playlist, η οποία θα έχει "παραπανίσια" και παραπλήσια κομμάτια, τα οποία θα είναι στην κρίση του Dj το ποια θα επιλέξει - παίξει? Και , εν τέλει, γιατί να έχεις μία "προγραμματισμένη καθοδήγηση" και να γίνεσαι "Dj-Κασέτα"?



Ας υποθέσουμε ότι έχεις μια λίστα με 50 παραπλήσια κομμάτια. Το κομμάτι που παίζει, αλλάζει καλά με 10 κομμάτια από τα 50 της λίστας. Τι είναι προτιμότερο; να ψάχνεις τα 10 μέσα στα 50 ή να βλέπεις κάπου ξεχωριστά αυτά τα 10;
Ας υποθέσουμε ότι έχεις μια λίστα με 50 κομμάτια ίδιου είδους.Ας υποθέσουμε ότι 10 από αυτά είναι γέφυρες για να πας σε άλλα είδη , και το κάθε ένα από τα 10 έχει ένα ,δυο η τρία κομμάτια από το νέο είδος , με τα οποία αλλάζει καλά. Που θα την κρατήσεις αυτή την πληροφορία- συσχετισμό μέσα σε μια λίστα.
Κατά τη γνώμη μου οι λίστες είναι καλές για να κινείσαι σε ένα είδος μουσικής (2d) , και τα προτεινόμενα - (track που θα σχετίζεται με άλλα tracks) θα διευκολύνει την κίνηση ανάμεσα σε διαφορετικά είδη (3d).

Περιγράφω τα βήματα της διαδικασίας όπως την προτείνω.

Για να προσθέσω κομμάτι στη λίστα προτεινόμενων του track που είναι στον αέρα.
1. Βρίσκω το κομμάτι που θέλω. 2. Πατάω κουμπί Add to Suggestions list.

Για να φορτώσω track από το Suggestions list.
1. Πατάω κουμπί Focus Add to Suggestions list. 2. Διαλέγω track 3. πατάω Load.

Για περιέγραψε και εσύ αναλυτικά τη διαδικασία που προτείνεις να δω κάτι.

Και κάτι τελευταίο. Το να παίζεις κασέτα , δεν έχει να κάνει με τα εργαλεία που χρησιμοποιείς, είναι να το έχει το ζώο , που λένε και στο χωριό μου ... :-)

Τέλος πάντων , η ιδέες αυτές μπορεί να αξίζουν κάτι ή μπορεί και να μην αξίζουν τίποτα. Αν αξίζουν κάτι , θα το κρίνουν οι διαχειριστές και θα πράξουν τα δέοντα , κατά τα αλλά , η κουβέντα είναι λίγο ακαδημαϊκή ....

ΥΓ .... τι εννοείς με το "History" (played songs) ??? υπάρχει από χρόνια το History ... κάτι άλλο εννοείς ...τι έχω χάσει ?
 

geposted Tue 17 Sep 19 @ 5:38 pm
Πίστεψέ με, τίποτε δεν είναι "ακαδημαϊκό", εάν έχει ουσία! Οπότε και ορθά το συζητάμε, γιατί ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να καταλήξει η όποια συζήτηση...

Επί του θέματος...

Ήμουν - είμαι - θα είμαι πάντα της άποψης ότι, από την στιγμή κατά την οποία ο οποιοδήποτε αφιερώνει (ατελείωτες) ώρες για "μουσική εργασία", η εργασία αυτή δεν πρέπει να αξιοποιείται "μονοπωλιακά", ούτε να "χάνεται". Για αυτό ακριβώς το λόγο και προσπαθούσα - προσπαθώ - θα προσπαθώ πάντα να αξιοποιώ στο έπακρον το "taging" των εκάστοτε κομματιών (που είναι κάτι "παγκοσμίως κοινό") και ποτέ (όσο αυτό είναι εφικτό) την βάση δεδομένων του εκάστοτε software. Γι αυτό ακριβώς το λόγο και δεν συμπληρώνω τα πεδία: Field1 & Field2. Γι αυτό ακριβώς το λόγο και δεν με "ηρεμεί" το δεδομένο ότι τα οποιαδήποτε Poi δεν tagάρονται.
Το γιατί, σε όλα αυτά, δε νομίζω ότι χρειάζεται να το αναλύσω. Εάν αύριο-μεθαύριο η Atomix (και η όποια Atomix) αποφασίσει μία συνδρομή π.χ. 100€ το μήνα (λέμε τώρα), ο νοών νοείτω για το τι πρόκειται να γίνει...

Πάμε παρακάτω...

Όπως προανέφερα, είμαι άκρως θετικός στο drop-down menu, σε όποιο πεδίο του Tag Editor μπορεί να εφαρμοστεί. Και αυτό νομίζω ότι έχει ξανασυζητηθεί - ξαναζητηθεί και αναμένουμε. Phantom, κάνω λάθος?

Όσον αφορά τώρα στο θέμα του "συνδυασμού", εγώ προσωπικά (το τονίζω, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις) δεν το βρίσκω θέμα μείζονος σημασίας, αλλά κάτι "προαιρετικό" - extra. Και αυτό διότι:

1. Μπαίνεις στην διαδικασία να δαπανήσεις επιπλέον ώρες, για μία εργασία που "αποθηκεύεται" μόνον στην βάση δεδομένων του συγκεκριμένου προγράμματος. Και, σύμφωνα με τον πρόλογό μου περί taging, αυτό είναι "ρίσκο"...

2. Μπαίνεις στην διαδικασία να μειώσεις τον "πλουραλισμό". Γιατί, όταν υπάρχει η "μασημένη" τροφή, δύσκολα θα πας στην αμάσητη. Σαφώς και θα υπάρχουν οι εξαιρέσεις, για να επιβεβαιώσουν όμως τον κανόνα.

Σε ότι αφορά στην ερώτησή σου περί του πως το σκέφτομαι - προτείνω - υλοποιώ εγώ, τα πράγματα είναι πολύ απλά:

A'. Συμπληρώνω το ένα και μοναδικό Genre. Ουσιαστικά, ένα οποιοδήποτε κομμάτι δεν μπορεί να εντάσσεται σε περισσότερα του ενός είδη. Παράδειγμα: Acid, BreakBeat, Chicago, Deep, Euro, Funky, Garage, Hip, NuDisco, Progressive, Tech, Tribal. Αυτό, βέβαια, δεν εμποδίζει κανέναν να εισάγει και ένα δεύτερο Genre...

Β'. Συμπληρώνω το πεδίο Grouping. Στο άνωθεν παράδειγμα, κοινός παρανομαστής είναι το House. Οπότε, εάν δημιουργήσω ένα γενικό φίλτρο (filter folder), όπως π.χ.: Grouping contains "#House" and sort by BPM, θα έχω μία λίστα από όλα τα Genres που υπάγονται στη House μουσική. Από κει και πέρα, με την προσθήκη επιπλέον φίλτρων επί του συγκεκριμένου filter folder, μπορώ να περιορίσω τα αποτελέσματα, έως του επιθυμητού επιπέδου. Παράδειγμα: Grouping contains "#House" and year >=2000 and Year<= 2009 and sort by BPM

Εάν, τώρα, ένα κομμάτι είναι Latin House και μπορεί να συνδυαστεί και με Latin μουσική, τότε προσθέτω στο πεδίο Grouping και την λέξη Latin. Οπότε, εάν δημιουργήσω ένα γενικό φίλτρο, όπως π.χ.: Grouping contains "Latin" and sort by BPM, θα έχω μία λίστα από όλα τα Genres που υπάγονται στη Latin μουσική και επιπλέον το κομμάτι Latin House που προανέφερα ;-)

Συμπερασματικά: Αυτός ο τρόπος δεν σου υποδεικνύει "τι θα παίξεις μετά". Αλλά οι "συνδυασμοί" που μπορεί να σου αποδώσει ένα filter foder, κάνοντας παιχνίδι με το πεδίο Grouping, είναι τόσοι πολλοί, ώστε όλη σου την ζωή να αφιέρωνες στο να τους περάσεις χειροκίνητα, δεν θα σε έφτανε ο χρόνος... ;-)

Με το θέμα του History, το σκεπτικό είναι το software να σου "εμφανίζει" τα κομμάτια που έχεις μιξάρει μετά από αυτό "που παίζει", κατά το παρελθόν (λαμβάνοντας τα δεδομένα από το History Log). Έχει ξανασυζητηθεί - ξαναζητηθεί και αναμένουμε. Phantom, κάνω λάθος?
Και αυτό, μπορεί μεν να περιορίζει και πάλι τον "πλουραλισμό" (αναφέρθηκα περί μασημένης τροφής), αλλά τουλάχιστον θα γίνεται αυτόματα ;-)
 

geposted Tue 17 Sep 19 @ 7:35 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
έχω την εντύπωση πως αν δεν είσαι συνδεδεμένος στο Internet, το LiveFeedback Recommendations (στο κάτω μέρος του Browser), σου δείχνει προτάσεις από το History και εκτός από τα βελάκια που έχει για να δεις μερικές προτάσεις ακομα, υπάρχει και ο φάκελος List & Advices->GeniusDJ->Livefeedback
Παρόλα αυτά, ναι ίσως το κομμάτι αυτό χρήζει βελτίωσης.

Για το Genre θα διαφωνίσω, γιατί πολύ απλά γίνεται χαμός με τις διαθέσιμες κατηγορίες) , δεν μπορεί να κατηγοριοποιηθεί εύκολα, που σημαίνει οτι προγραμματιστικά είναι σχεδόν αδυνατο.
 

geposted Wed 18 Sep 19 @ 4:14 pm
djdad wrote :
το LiveFeedback Recommendations (στο κάτω μέρος του Browser), σου δείχνει προτάσεις από το History και εκτός από τα βελάκια που έχει για να δεις μερικές προτάσεις ακομα


Που ακριβως το βλεπουμε αυτο Μπαμπη? Μπορεις να ανεβασεις μια φωτο?
 

geposted Wed 18 Sep 19 @ 9:08 pm


(Alte Themen und Foren werden automatisch geschlossen)