Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Τοποθέτηση Εlectrovoice ZLX-12P

Dieses Thema ist veraltet und kann veraltete oder falsche Informationen enthalten.

Καλημέρα παιδιά.
Θέλω να τοποθετήσω δύο Electrovoice ZLX-12P, σε κλειστό χώρο (60τμ). Τι είναι προτιμότερο, να μπουν σε τρίποδα ή να μείνουν κάτω όρθια?
Σας ευχαριστώ.
 

geposted Fri 28 Feb 20 @ 8:17 am
Όσο πιο κοντά σε επιφάνεια βρίσκεται το woofer ενός οποιουδήποτε ηχείου, τόσο περισσότερο "ενισχύονται" τα μπάσα (λόγω ανάκλασης).

Όσο πιο άμεσα "στοχεύει" τα αυτιά των ακροατών το εκάστοτε tweeter, ενός οποιουδήποτε ηχείου, τόσο πιο "καθαρά" ακούγονται τα πρίμα.

Άρα, εάν το στήσιμο εξυπηρετεί party και ο χώρος των 60τμ γεμίσει, τότε εννοείται ότι τα τοποθετείς σε τρίποδο (και ας "χάσεις" μπάσα).
 

geposted Fri 28 Feb 20 @ 1:31 pm
@Theios Giorgos ευχαριστώ... :-)
Ναι σε πάρτι θα είναι. Παίζει ρόλο το ύψος και η απόσταση μεταξύ τους? Ο χώρος είναι 9χ7 και θα τοποθετηθούν στην μικρή πλευρά ( 7 μέτρα).
 

geposted Fri 28 Feb 20 @ 1:45 pm
Για το ύψος, θα επέλεγα το woofer να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το μέσο κεφάλι, άρα το tweeter ψηλότερα... Για την θέση, θα επέλεγα την πλευρά των 9 μέτρων (για αρχή), ώστε να μειώσω περαιτέρω την πιθανότητα αντήχησης... Βέβαια για 2 μέτρα διαφορά και σε τόσο κοντινή απόσταση, η διαφορά δεν θα ήταν εμφανέστατη, αλλά λέμε τώρα...
 

geposted Fri 28 Feb 20 @ 8:01 pm


(Alte Themen und Foren werden automatisch geschlossen)