Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: PIONEER DDJ-Rev7...
Νέος controller απ' την Pioneer, με motorized - vinylized jog! Δείχνει αρκετά ενδιαφέρον, αλλά η τιμούλα (για ερασιτέχνες) θα είναι μάλλον "απογοητευτική" (~1899$)...

Phantom / Dad, ήρθε στα χέρια σας? Εάν ναι, τι λέει? Θεωρητικά, πάντως, τα specs της είναι άκρως αξιόλογα...
 

geposted Tue 18 Jan 22 @ 6:04 am
Δεν έχουν έρθει ακόμα στα χέρια μας (είναι δύο οι κονσόλες Rev7 και Rev1) αλλά θα σου πω τις πρώτες μου σκέψεις "out of the box"...

Σαν ιδέα... καλή. Σαν υλοποίηση, θα δείξει. Τουλάχιστον μέχρι τώρα η Pioneer μας έχει συνηθίσει σε ποιοτικές υλοποιήσεις.
Αυτό που μου ξινίζει όμως είναι το design (R&D)
Και εξηγώ:
Ναι θες ένα controller για "battle style mixing"
Ναι θες να μπεις σε μία νέα για εσένα αγορά (motorized platters)
Ναι δεν θες να φανεί το προϊόν σου σαν αντιγραφή της Rane
Ναι στο κομμάτι "battle style mixing" μεγαλύτερος αντίπαλος σου είναι η Rane.
Αλλά...
Γιατί ρε γμτ πρέπει να κάνεις "copy" ένα design που δημιουργήθηκε δεκάδες χρόνια πριν από ανάγκη και μόνο;
Και εξηγώ:
Το battle style των turntables με τα pitch faders πάνω αντί για το πλάι δημιουργήθηκε από ανάγκη. Επειδή το tonearm "έμπαινε στη μέση" και δυσκόλευε τα πράγματα (και έκανε πολύ πιο επικύνδυνο το να παρασύρεις κατά λάθος τη βελόνα) η αναγκάστική "λύση" ήταν η περιστροφή του turntable κατά 90 μοίρες.
Αυτό μετακίνησε αναγκαστικά το pitch fader πάνω και το κουμπί play/pause κάτω δεξιά αντι για κάτω αριστερά.
Ωραία και κατανοητά όλα αυτά.

Η ερώτηση η δική μου είναι γιατί σε ένα controller χωρίς tonearn και με "χρόνια εξέλιξης" ανάμεσα στην αναγκαία στροφή του turntable κατά 90 μοίρες και το σήμερα, πρέπει να γίνει "αντιγραφή" αυτού του layout.
Γιατί σε ένα controller με motorized decks, ναι, για πρώτη φορά σε μηχάνημα Pioneer Α) ΔΕΝ έχεις κουμπί CUE και Β) Το κουμπί PLAY δεν είναι κάτω αριστερά αλλά κάτω δεξιά.
Με λίγα λόγια βρίσκω το γενικότερο R&D περίεργο.
Καταλαβαίνω οτι προφανώς η Pioneer ήθελε το layout των decks να είναι παρόμοιο με ένα κλασσικό setup με turntables ώστε να διευκολύνει τους παραδοσιακούς battle djs να κάνουν την μετάβαση, αλλά έχω ακόμα και για αυτό κάποιες ενστάσεις. Όπως για παράδειγμα οτι οι "παραδοσιακοί" battle djs δεν θα προτιμήσουν μια μονάδα "all in one" ούτε θα προτιμήσουν 7intch platters.
Που σημαίνει οτι το μεγαλύτερο πελατολόγιο θα είναι wannabe battle djs στους οποίους μπορείς πιο ελεύθερα να προσφέρεις ένα πιο "μοντέρνο" πάντρεμα της τεχνολογίας των CDJ και DDJ και του motorized platter με "battle stlye mixer" στη μέση.

Βέβαια, αυτές είναι οι δικές μου απόψεις. (Που είμαι και φαν των motorized decks αλλά όχι για battle και για scratching)

 

geposted Tue 18 Jan 22 @ 8:58 am
Συμφωνώ, εγκρίνω κι επαυξάνω! Απλά, να σημειώσω ότι η περιστροφή των MkII δεν εξυπηρετούσε και δεν εξυπηρετεί μόνο την "αποφυγή" του βραχίονα κατά το scratching, αλλά και άλλες παραμέτρους, όπως τη μείωση της απόστασης των χεριών σε "crossed arms scratching", το "reverse scratching" και γενικότερα τη μεγαλύτερη "useful platter area".

Από κει και πέρα, εγώ προσωπικά έχω την εντύπωση ότι για την Pioneer, οι Dj Controllers αποτελoύν "αναγκαίο κακό".
Με άλλα λόγια, από τότε που η σειρά CDJ + DJM εδραιώθηκαν ως main gear σε bar / clubs / lives, η Pioneer δεν θέλει (όχι δεν μπορεί) να δημιουργήσει ένα "set" (στην προκειμένη περίπτωση, ένα Dj Controller), ο οποίος να "ξεπερνάει" το εδραιωμένο set των 2 ή 4 x CDJ + 1 x DJM.

Βέβαια, εάν υπήρχε "σοβαρός" ανταγωνιστής, τα πράγματα θα ήταν αρκετά πιο διαφορετικά, αλλά (εάν η γιαγιά μου είχε ..., θα την λέγαμε παππού).

Πάντως, είμαι πολύ περίεργος για το εάν το "νέο" της βήμα (motorized platters) θα αποδειχθεί καλύτερο, απ' τα αντίστοιχα υφιστάμενα προϊόντα της Rane.
 

geposted Wed 19 Jan 22 @ 7:26 pm
djachiPRO InfinityMember since 2005
Το loop-roll με ταυτοχρονο pitch-up ή down on beat που εχουν οι Rev1 και rev7 μπορουμε να το φτιαξουμε ευκολα με script?
 

geposted Mon 24 Jan 22 @ 9:40 am
Με script το κάνουμε εδώ και χρόνια... Δεν είναι κάτι καινούργιο! :P
Θα ψάξω να βρω το script που χρησιμοποιούσα προ covid και θα το ποστάρω αργότερα
 

geposted Mon 24 Jan 22 @ 11:56 am
djachiPRO InfinityMember since 2005
Μπας και βρεθηκε αυτο το script?
 

geposted Thu 10 Feb 22 @ 9:58 pm
repeat_start 'kdwn' ? repeat_stop 'kdwn' & key 0 & padfx 'loop out' 25% : padfx 'loop out' 25% & repeat_start 'kdwn' 1bt 12 & key_move -1

Αυτό είναι για loop out με Key Down

repeat_start 'kup' ? repeat_stop 'kup' & key 0 & padfx 'loop out' 25% : padfx 'loop out' 25% & repeat_start 'kup' 1bt 12 & key_move +1

Αυτό είναι για loop out με Key Up

Κάπως αντίστοιχα (με repeat scripts) μπορεί να γίνει και για loop rolls.
Ο μοναδικός περιορισμός είναι οτι το Key UP/Dwn πάει μέχρι +/-12 που σημαίνει οτι μετά από 12 επαναλήψεις θα "σταματήσει" να ανεβαίνει / κατεβαίνει το κλειδί
 

geposted Fri 11 Feb 22 @ 8:43 am
Πάντως, είμαι πολύ περίεργος για το εάν το "νέο" της βήμα (motorized platters) θα αποδειχθεί καλύτερο, απ' τα αντίστοιχα υφιστάμενα προϊόντα της Rane.
-----
Είχαμε το Rev7 στα χέρια μας εδώ στο κατάστημα τις τελευταίες μέρες...
Πάτησε κάτι που και που, «στιγμιαίο ξύσιμο» π.χ. ΣΙ.
Το Rane one ήταν ακριβώς δίπλα του - εξαιρετική σύγκριση :-)
Τα "βινυλίου"/πλάκες αισθάνονται σαν φτηνό πλαστικό και είναι λεπτό χαρτί. Είναι το πάχος ενός CD...

Η τιμή αναρτήθηκε στα 2500€.
Δεδομένης της ποιότητας των υλικών, δεν θα πλήρωνα 500€ για αυτό!
Το τι άλλο περικλείει η Pioneer (FX κ.λπ.) είναι γνωστό...
Οι ίδιες οι οθόνες κάνουν καλή εντύπωση - αλλά αν έχω ήδη οθόνη, δεν χρειάζεται να την έχω στην περιοχή των 5 εκατοστών.
Παρεμπιπτόντως, η συσκευή βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία της Reloop.
Το Google Translate με βοήθησε εδώ :-)
 

geposted Fri 11 Feb 22 @ 7:38 pm