Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Κόλλημα στα graphics
Ομάδα καλησπέρα!!
Σήμερα καθώς έπαιζα ξαφνικά καθώς έπαιζα πάγωσε η οθόνη χωρίς να κουνιέται το παραμικρό, δοκίμασα ελαχιστοποίηση του προγράμματος και έγινε… να τονίσω Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ και συνέχισε να παίζει(το μόνο θετικό)…. Καθώς έκανα σκρολ μέρα απο Δευτέρα ανταποκρινόταν αλλά εννοείται για κλάσματα του δευτερολέπτου…
Μετά απο δυο επανεκκινήσεις έφτιαξε… τι θα μπορούσε να είναι;;;

MacBook Pro 2013
16 ram
Intel iris pro & Nvdia GeForce gt 750m 2gb γραφικά
I7 στα 2,3ghz
VDJ 7356

Audio 6 traktor
Cdj-350 ως midi

Τα φώτα σας please
 

geposted Sun 19 Mar 23 @ 3:26 am
Αναμφισβήτητα και υπάρχει η διάθεση να σε βοηθήσουμε (όποιοι και όσο μπορούμε), αλλά δυστυχώς δεν μας βοηθάς εσύ!!!

Από τις 22 Οκτωβρίου 2022 (κοινώς 5 ολόκληρους μήνες) έχεις postάρει διάφορα προβλήματα από τότε, αλλά όταν σου δίνουμε κάποιες αρχικές συμβουλές και αναμένουμε τις δοκιμές - παρατηρήσεις - αξιολογήσεις σου, εσύ δεν απαντάς, "εξαφανίζεσαι" και μετά από λίγο επανεμφανίζεσαι postάροντας πάλι τα ίδια (πάνω - κάτω) προβλήματα.

Αντιλαμβάνεσαι, λοιπόν, ότι εάν δεν υπάρχει μία συνέχεια στο ίδιο νήμα και ιδίως εάν δεν απαντάς (επειδή πρόσκαιρα το πρόβλημά σου λύνεται), όσο και να το θέλουμε, δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε...

Επί του θέματος...

- Ποιο λειτουργικό χρησιμοποιείς? Έχεις περάσει τους ανάλογους drivers?
- Χρησιμοποιείς hub? Προφανώς ναι, οπότε με ή χωρίς ξεχωριστή τροφοδοσία ρεύματος?
- Χρησιμοποιείς stems? Αν ναι ποια έκδοση, κοινώς τι ρυθμίσεις έχεις στα settings, οι οποίες αφορούν άμεσα ή έμμεσα τα stems?
 

geposted Sun 19 Mar 23 @ 11:41 am
Με το τόσο ψάξιμο τότε και εντός φορούμ και εκτός είχα την τύχη να μου συστήσει ενας γνωστός μου έναν άνθρωπο ο οποίος να μου λυση το πρόβλημα μου που δυστυχώς δεν μπουρουσαμε να βρούμε την λύση, η λύση βρέθηκα και τελικά ήταν η κάρτα ηχου, bugare μόνη της και το είχα αλλά 2-3 άτομα, όποτε αυτό το θέμα λύθηκε…

-Χρησιμοποιώ Catalina, έχω περεσει drivers για την κάρτα καθώς και των Cdj
-έχει εξωτερική τροφοδοσία, δεν παίζω με ρεύμα καθώς τα cdj που είναι συνδεμένα πάνω του έχω αυτόνομο ρεύμα
-Stems δεν χρησιμοποιώ
 

geposted Sun 19 Mar 23 @ 12:16 pm
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
γιατι δε χρησιμοποιεις τα cdj για ηχο?
 

geposted Sun 19 Mar 23 @ 10:53 pm
PANOSV wrote :
γιατι δε χρησιμοποιεις τα cdj για ηχο?


Δεν θεωρώ ότι είναι η αιτία αυτή για να γίνεται αυτό το θεματάκι.. κυρίως είναι πιο safe με κάρτα ηχου και εννοείται κατεμε καλυτερος ήχος (και από άλλους χρήστες-φίλους που παίζουν χρόνια έτσι)
 

geposted Mon 20 Mar 23 @ 11:36 am
Πως ελυσες το προβλημα με την καρτα ηχου? Παρατηρω κοψιματα στον ηχο και freeze-αρισμα της κυμματομορφης στιγμιαια οταν χρησιμοποιω το controller μου (Denon mc 7000) και υποψιαζομαι οτι φταιει η καρτα ηχου του ή καποια ασυμβατοτητα καρτα ηχου Denon με αυτη του laptop (ΗP/Ryzen 7/16gb ram), καθως με αλλα controller δεν εχω προβλημα. Καποιες φορες μαλιστα οταν ζοριζεται, crash-αρει το λογισμικο.
 

geposted Mon 20 Mar 23 @ 4:14 pm
Έψαξα αρκετά, και μέσο φίλων(γνωστές στο αντικείμενο) αλλά
και εδω μέσα… πήρα πολλές απόψεις βέβαια εδω μέσα ότι ειπαν τα παιδιά ήταν χρονοβόρα και λίγο-πολύ περίπλοκα…
Καθώς τυχαία μιλούσα με έναν συνάδελφο μου είπε ότι του έκανε ακριβώς το ίδιο πραγμα με εμένα δηλ. Κόλλημα στιγμιαίο στο προγραμμα και από εκεί και εμπρός ο ήχος έβγαινε κανονικά αλλά τα γραφικα να είναι 1 beat πίσω σας χρονοκαθυστέρηση… τελικά καταλήξαμε και λύθηκε το θέμα με την κάρτα ηχου μου, τότε δούλευα με Rane Sl3 η οποία με το VDJ κάπου bugαρε και έτσι πήρα την Traktor Audio 6 και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα εδώ και ένα μήνα
Να σημειώσω οι άλλοι συνάδελφοι παίζουν με Audio 6 ο ένας 8 χρόνια και ο άλλος 10 χρόνια…

Όποτε θεωρώ θα σου είναι θέμα κονσόλας και συμβατότητας γιατί τελευταία ακούω πολλά bugs γενικά στο προγραμμα
 

geposted Tue 21 Mar 23 @ 9:19 am
Προβλημα με στιγμιαια κοψιματα ηχου και κολλημα της κυμματομορφης εχω δει και με δοκιμες στο serato, απλα αυτο δεν ετυχε να κρασαρει. Υποψιαζομαι οτι δημιουργει προβλημα η καρτα ηχου του υπολογιστη,καποια ασυμβατοτητα με αυτη του Denon, η καρτα γραφικων ή δεν ξερω και εγω τι αλλο..
 

geposted Tue 21 Mar 23 @ 10:45 am
Όπως έχει αναφερθεί πάμπολλες φορές, στο Virtual Dj (εν αντιθέσει με άλλα Dj software) το εκάστοτε κομμάτι γίνεται upload στη μνήμη (ram) του laptop/pc και δεν αναπαράγεται απ' ευθείας απ' τον δίσκο (hdd/ssd).

Ως εκ τούτου, πρακτικά, εάν και όταν υφίστανται "προβλήματα" επί του ήχου, η αιτία δεν είναι ο εκάστοτε δίσκος.

Όταν υφίστανται "προβλήματα" επί των γραφικών, τότε οι πιθανές αιτίες είναι:

1. Το "ζόρισμα" του επεξεργαστή (με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών) ή του επεξεργαστή της ανεξάρτητης κάρτας γραφικών και ιδίως κατά τη διάρκεια επεξεργασίας των stems.

2. Οι drivers της όποιας κάρτας γραφικών, είτε γιατί είναι σε διένεξη, είτε γιατί είναι "παλαιοί", είτε γιατί είναι "κακογραμμένοι".

3. Άλλοι drivers, οι οποίοι δημιουργούν διενέξεις.

Οπότε, σε πρώτη φάση, τουλάχιστον τσέκαρε το #1 και το #2. Από κει και πέρα, λάβε υπόψη σου ότι η κάρτα γραφικών σου (GeForce GT 750M) είναι τεχνολογίας Ιανουαρίου 2013 (άνω των 10 ετών, όπως και όλο το υπόλοιπο laptop!) και η μνήμη της είναι μόλις 2GB.

Εγώ διαθέτω ένα laptop με ανεξάρτητη κάρτα γραφικών GeForce 920M, τεχνολογίας Μαρτίου 2015 (8 ετών), με μνήμη 4GB, κοινώς πιο εξελιγμένη και με διπλάσια μνήμη, αλλά και πάλι έχω "θεματάκια" με τα γραφικά.
 

geposted Tue 21 Mar 23 @ 12:34 pm
Άρα δηλαδή είναι σαν να λέμε ότι βγάζουμε άχρηστο το μηχάνημα;;
Από την στιγμή όμως που δεν λειτουργώ Stems και εννοείται το μηχάνημα παρά της 10ετιας που είναι πυροβόλο…

Φίλος με του 2013 παίζει με στεμς και έχει i5 και όχι i7 στα 2,3 που είναι το δικό μου…


macOS

Supported Operating systems

OS X v.10.13 (High Sierra)
OS X v.10.14 (Mojave)
-OS X v.10.15 (Catalina)
macOS 11 (Big Sur)
macOS 12 (Monterey)
macOS 13 (Ventura)

Recommended Hardware requirements

Intel® i5™ or better, or M1 processor or better
macOS 12 or newer
Multi-channel soundcard
8 GB RAM or more

Additional for Video mixing

AMD™ or NVIDIA® video card or M1 processor
Dual-screen output for second monitor

Additional for stems 2.0

macOS 13 or newer
M1 or M2 processor with 16GB RAM

Χαρακτηριστικά μίνιμουμ σε macOS και είμαι κατά πολύ πάνω από τα μίνιμουμ…
Πριν το πάρω εννοείται το έψαξα
 

geposted Tue 21 Mar 23 @ 7:08 pm
Δεν βγάζουμε το μηχάνημα "άχρηστο"
Όμως με τα χρόνια λειτουργίας που έχει στην πλάτη του αυξάνονται γεωμετρικά και οι πιθανότητες να έχει αναπτύξει κάποιο πρόβλημα που φανερώνεται μόνο κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.
Το πρόβλημα είναι όμως οτι δεν το ξέρουμε αυτό. Μπορεί να έχει αναπτύξει πρόβλημα, μπορεί και να μην έχει. Εσύ ο ίδιος ισχυρίστηκες σε άλλο νήμα οτι πήγες το MAC σε κάποιο Apple center και το έλεγξαν και το βρήκαν οκ. Οπότε αν αυτό ισχύει δεν έχω λόγο να μην σε πιστέψω.
Όμως θυμήσου οτι το πρόβλημα μπορεί να εμφανίζεται μόνο κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.
Και δεν ξέρουμε αν το Apple Center μπόρεσε να δοκιμάσει το μηχάνημα σου κάτω από όλες τις συνθήκες.

Από την άλλη εμείς εδώ ξέρουμε οτι το πρόγραμμα (VirtualDJ) γενικά δεν εμφανίζει τέτοια προβλήματα. Έχουμε πάρα πολλούς χρήστες MAC και αρκετούς που έχουν/χρησιμοποιούν παλιά/παλιότερα μοντέλα χωρίς κανένα πρόβλημα.
Αυτό εμάς μας οδηγεί στο λογικό νομίζω συμπέρασμα πως για οτι γίνεται στο σύστημα σου φταίει κάτι που είναι "μοναδικό" στο σύστημα σου.
Τι είναι αυτό, δεν ξέρουμε.

Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος αντιμετώπισης τέτοιων προβλημάτων για να βρει κάποιος τι μπορεί να φταίει. Και αυτό είναι οι δοκιμές με διαφορετικές διαμορφώσεις (υπολογιστής, πρόγραμμα, κάρτα ήχου, controller, usb hub, power supply κτλ) κάθε φορά ώστε να μπορεί να περιοριστεί όσο γίνεται η αιτία του προβλήματος σε συγκεκριμένο πράγμα.
Για παράδειγμα αν το πρόβλημα δεν εμφανίζεται με την κάρτα ήχου συνδεμένη, τότε το λογικό είναι να φταίει η κάρτα ή οι drivers ή έστω η επικοινωνία με την συγκεκριμένη κάρτα. Αλλά δεν θα φταίει ο υπολογιστής, ή ο controller, ή το USB hub κτλ.
Αν είχες κάνει τέτοιες δοκιμές τότε θα είχες βρει το πρόβλημα που λες οτι είχες με την SL3 πολύ πιο νωρίς και εύκολα.
Το ίδιο ισχύει και για το πρόβλημα με τα γραφικά.
Μόνο εσύ κάνοντας δοκιμές μπορείς να βγάλεις άκρη (ή να μας βοηθήσεις να σε βοηθήσουμε να βγάλεις άκρη) για το τι φταίει.

Εγώ αν ήμουν στη θέση σου, θα έκανα τις εξής δοκιμές:
  • Θα δοκίμαζα σπίτι να παίξω ένα 6ώρο set με άλλο πρόγραμμα. Αν το πρόβλημα εμφανιζόταν και σε άλλο πρόγραμμα, τότε το πρόβλημα δεν είναι στα προγράμματα!
  • Θα δοκίμαζα με όλο τον υπόλοιπο εξόπλισμό μου ίδιο, να παίξω ένα 6ωρο set σε άλλο υπολογιστή/MAC. Αν είχα πάλι προβλήματα τότε δεν φταίει ο υπολογιστής!
  • Θα κρατούσα ένα backup στο Time Machine και θα έκανα αναβάθμιση σε Big Sur (η τελευταία νομίζω έκδοση του MAC OS που υποστηρίζει το MAC σου). Μπορεί οι drivers της κάρτας γραφικών να είχαν/έχουν κάποιο θέμα με τα Catalina.
  • Αν είχα πρόβλημα και με το Big Sur θα δοκίμαζα για καλό και για κακό να πάω πίσω σε Mojave. Έτσι θα απέκλεια την περίπτωση το πρόβλημα να οφείλεται στο λειτουργικό.
  • Αν εξακολουθούσα και είχα πρόβλημα, θα επανέφερα το backup μου και θα δοκίμαζα ένα 6ωρο set με κάρτα ήχου τα CDJ αντί για την Audio 6
  • Επίσης θα δοκίμαζα ένα set με την Audio 6 σαν κάρτα ήχου, αλλά χωρίς τα CDJ σαν MIDI. Μόνο με το πληκτρολόγιο και το ποντίκι
  • Θα δοκίμαζα διαφορετικό USB hub
  • Θα δοκίμαζα διαφορετικό εξωτερικό δίσκο (αν χρησιμοποιούσα) ή να παίξω μόνο από τον εσωτερικό (αν χρησιμοποιούσα και εξωτερικό)
  • Θα έκανα reset SMC και NVRAM
  • Τέλος θα δοκίμαζα ένα πλήρες format του MAC.

Μπορεί κάπου σε όλες αυτές τις δοκιμές να έβρισκα τι φταίει. Μπορεί και όχι.
Αλλά αποκλείοντας μία-μία όλες τις πιθανές αιτίες του προβλήματος, γίνεται πολύ πιο "εύκολο" στο να βγει ένα ασφαλές συμπέρασμα στο τι μπορεί να συμβαίνει.

Υ.Γ.:
Το λέω πάντα "χαριτολογώντας" αλλά είναι 100% αληθινό:
Τα MAC μπορεί να έχουν το καλό οτι "δεν χαλάνε" (μιλώντας για το software κομμάτι - το λειτουργικό) αλλά άπαξ και κάτι πάει στραβά είναι σχεδόν απίθανο να διορθώσεις το πρόβλημα χωρίς να κάνεις format. Γι αυτό και η τελευταία μου συμβουλή είναι το format και clean install (όχι επαναφορά από Time Machine)
 

geposted Tue 21 Mar 23 @ 10:29 pm
Κατατοπιστικότατος σε ότι και αν είπες, συμφωνώ απόλυτα στο 90% εννοείται!!

Το Μακ είναι απόλυτα 100% τεσταρισμενο σε εξουσιοδοτημένο σερβις και στο λεω με τόση σιγουριά γιατί ο προηγούμενος ιδιοκτήτης που είναι και φίλος μου είναι προγραμματιστής..
Όποτε το αποκλείουμε αυτό

Γενικά τον τελευταίο μήνα παρατηρώ και από φίλους ότι υπάρχουν διαφορά μπαγκ, πρόσφατα συνομίλησε με έναν και μου είπε ότι εχεσε ολα τα cues μετά από την τελευταία αναβάθμιση του sowfware
τέλος πάντων

1. Δεν το εχω δοκιμάσει αυτό ποτέ παρα μόνο με ποντίκι και χωρίς κάρτα φτιάχνοντας Cues και λίστες
2.Αυτό μπορώ να σου πω ότι είναι τεσταρισμενο αλλά με άλλο Μακ δηλ του 2013 πάλι με NVDIA 16ram i7 αλλά 13’
3.clean install μου πρότεινε φίλος πριν κάνω το οτιδήποτε, και έχω σκοπό να πάω προς τα εκει για να δω
4.δεν έχω επηχηρησει update λειτουργικού καθώς γνωρίζω ότι είναι απόλυτα σταθερό τα Catalina, ωστόσο είναι και αυτό στα σχέδια
5.έχω αλλάξει usb της κάρτα την επόμενη κιόλας ήμερα που έπαιζα και δεν μου έκανε το παραμικρό, ούτε κόλλησε ούτε τίποτα
6. USB hub έχω ένα που έδινε η istorm πριν 3-4 χρόνια και ήδη ψάχνω να πάω σε πιο καινούργιο( έχεις να προτείνεις κάποιο; Είχε μπανισει ένα Belkin και ένα ngreen με τροφοδοσία)
7. Παίζω με εξωτερικό σκληρό και επειδή τα είχα λίγο χύμα στο προηγούμενο Μακ λόγω ότι ήταν στην θέση του CD-ROM φτιάχνομαι έτσι ώστε να περεσω μόνο αυτά που χρειάζομαι
8. SMC & NVRAM είχα δοκιμάσει πριν κανένα μήνα αλλά μπνο SMC
9.νομίζω το πλήρες φόρματ με το clean install δεν είναι το ίδιο;

Ωστόσο λαμβάνω όλα τα παραπάνω υπόψιν και προχωράω μπας και βρω τι παιζει..

Ελπίζω να μην φταίει το μηχάνημα γιατί θα πηδηχτώ από το παράθυρο
 

geposted Wed 22 Mar 23 @ 8:42 am