Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ/ΘΑΜΩΝΕΣ
Προσφατο παραδειγμα "πιεσης" απο καλεσμενο σε βαφτιση(και ταυτοχρονα συγγενης του ζευγαριου).

Χορευουν 50+ ατομα. Ηθελε ο μπαρμπας καποιο τσαμικο,ηρθε μεσα σε 2,5 λεπτα μετρημενες 9 φορες αλλα δεν επαιρνε χαμπαρι οταν εξηγουσα να περιμενει λιγακι" δεν μπορω να σπασω τοσο κοσμο, Δωστε μου δεκα λεπτα του λεω."Μου λεει ΒΑΛΤΟ ΤΩΡΑ ΜΗΝ ΣΤΑ ΣΠΑΣΩ ΟΛΑ και να κουναει τα χερια (κλασσικη κινηση του τροχονομου που κανουν καποιοι οταν παιζουμε μουσικη και θελουν αλλαγη) και να μας εχει χαμπαρι ολο το μαγαζι ξεφτιλα. Κανει κινηση να μου πιασει το χερι να το παει ταχα βιαια στην κονσολα ωστε να βαλω αυτο που θελει.Του κανω επιτοπου γυρισμα και του πιανω τον καρπο και του ακουμπαω το χερι κατω, σκυβω στο αυτι του και του λεω " θυμιστε μου το ονομα σας συγνωμη", " κωστας μου λεει" κατεβαζω fader επιτοπου και λεω στο μικροφωνο "Ξερει κανεις σας να τραγουδαει?Τι λεει μια τυπισσα?Καραοκεεεεε? Οχι λεω, ο κος Κωστας δηλωσε πως θα τα σπασει ολα εδω μεσα και καπως πρεπει να συνεχισουμε το γλεντι στην χαρα των παιδιων. Ο μπαρμπα Κωστας εγινε κατακοκκινος μουρμουραγε και εφυγε βριζοντας κανοντας νοηματα οτι θα τα πουμε αλλη ωρα και ετσι.Να ενημερωσω πως υστερα απο την πρωτη πιεση που καταλαβα οτι παω να μπλεξω μιλησα με τον μπαμπα του μωρου και του ζητησα βοηθεια στην διαχειριση του κανε ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ μου λεει ειναι λακαμας και τσαμπουκαλευεται σε ολα τα τραπεζια.

#ΠΡΟΣ ΟΣΟΥΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΤΑΜΕ ΚΟΥΜΠΑΚΙΑ/ΠΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΑΚΙΑ/ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ/ΠΕΡΝΑΜΕ ΞΕΓΝΟΙΑΣΤΑ#
ΥΓ. ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΜΟΥ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΒΡΑΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ....ΕΚΑΝΑ ΚΑΛΑ?ΕΚΑΝΑ ΑΣΧΗΜΑ? ΕΞΑΝΤΛΗΣΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΜΟΝΗ....ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ???
 

geposted Thu 07 Dec 23 @ 12:36 am
Πάντως σίγουρα δεν θα έβγαζα μικρόφωνο.

Μέρος της δουλειάς μας είναι δυστυχώς και η διαχείριση τέτοιων καταστάσεων.
Χωρίς να είμαι εκεί και να ξέρω τι έγινε, το πήγαινες καλά μέχρι εκεί που μίλησες με τον "πατέρα"
Αλλά το έχασες εκεί που πήρες την κατάσταση στα χέρια σου πρώτος, και πολύ περισσότερο με τον τρόπο που το χειρίστηκες μετά (δημόσια διαπόμπευση)

Αφού μίλησες με τον "πατέρα" έπρεπε να του εξηγήσεις οτι ΑΥΤΟΣ οφείλει να μαζέψει τους καλεσμένους του. Και όταν η κατάσταση πήγαινε να ξεφύγει, έπρεπε να τον φωνάξεις να αναλάβει αυτός.
Στην ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ, προσωπικά θα κατέβαζα τον ήχο μέχρι να έρθει ο "πατέρας" και να λύσει το θέμα αν ο "πατέρας" ήταν στην κοσμάρα του, δείχνοντας έτσι οτι η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Θυμήσου, οτι η συμπεριφορά σου κρίνεται συνέχεια από όλους τους καλεσμένους που μπορεί να είναι και μελλοντικοί πελάτες σου. Αν κάποιος δεν ξέρει/κατάλαβε τι έγινε, δεν θα το πάρει με τον καλύτερο τρόπο οτι "έκανες ρόμπα" έναν άλλο. Εγώ (που είμαι και συνάδελφος) δεν θα το έπαιρνα, κι ας είχες όλα τα δίκια του κόσμου.

Οι καλεσμένοι σε κοινωνικές εκδηλώσεις είναι φίλοι/γνωστοί/συγγενείς του ζευγαριού που κάνει την εκδήλωση. Στην εποχή μας που πλέον οι γάμοι γίνονται σε σχετικά κλειστούς κύκλους αυτό σημαίνει οτι οι 99 στους 100 καλεσμένοι ΔΕΝ είναι "ένας θείος από το χωριό", αλλά έχουν μια κάποια καλή/ικανοποιητική/αρκετή σχέση με το ζευγάρι.
Είναι (δυστυχώς) δουλειά του ζευγαριού (που τους ξέρει και που για αυτούς βρίσκονται εκεί) να θέσει τα όρια.

Υ.Γ.:
Αν ο "πατέρας" ήταν άφαντος εκείνη την στιγμή, σκέψου το εξής:
Ο τύπος με τον τρόπο του σε ανάγκασε να κάνεις αυτό που δεν ήθελες να κάνεις. Να διακόψεις την ροή του προγράμματος.
Αφού λοιπόν "έτσι κι αλλιώς" / "εκ των πραγμάτων" η διακοπή ήταν αναπόφευκτη, θα μπορούσες να το κάνεις λίγο πιο έξυπνα.
Θα μπορούσες να σταματήσεις το τραγούδι που παίζει, να ανακοινώσεις οτι "τώρα θα ακούσουμε το τσάμικο του κυρ Κώστα που δεν μπορεί να περιμένει άλλα 5 λεπτά, και θα συνεχίσουμε το πρόγραμμα μας μετά" και να του βάλεις το κομμάτι που ζήτησε.
Πάλι δεν θα ήταν η καλύτερη λύση, αλλά σίγουρα ήταν προτιμότερη (κατά τη γνώμη μου) από αυτό που τελικά έκανες..
 

geposted Thu 07 Dec 23 @ 6:50 am
Σε φίλο μου έχουν βγάλει πιστόλι μέσα σε μαγαζί ... και μιλάμε για κυριλέ μαγαζί όχι κάνα κ@λ@μπαρο ...
... και εμένα έχουν απειλήσει να με δείρουν 1-2 φορές .... θέλει ψυχραιμία ...
... σχεδόν από την αρχή που ξεκίνησα να παίζω σε events, στην συνάντηση με το ζευγάρι, πάντα τους ξεκαθαρίζω ότι οφείλουν να με "προστατέψουν" σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα με κάποιον καλεσμένο ...
...και στους ενοχλητικούς καλεσμένους εξηγώ πως δεν κάνω οτι γουστάρω, ακολουθώ τις οδηγίες του ζευγαριού, και τους λέω να μου φέρουν έναν από το ζευγάρι να μου δώσει το ΟΚ για να παίξω αυτό που μου ζητάνε ...

 

geposted Thu 07 Dec 23 @ 5:12 pm
Πολυ σωστα τα λετε , και ενας απο τους λογους που εσπασε το στομαχι μου με το συγκεκριμενο σκηνικο ειναι γιατι παιζω μουσικη απο 23χρ, και ειμαι 40, οποτε ειναι "απειρες" οι εκδηλωσεις και οι καταστασεις τις οποιες εχω δει και εχω διαχειριστει, αλλα ηταν η πρωτη φορα που υπηρξε κατι τετοιο... ο τυπος(70φευγα το παλικαρακι) τσαμπουκαλευοταν με πολυ ασχημο τροπο..δεν ανεφερα τα παντα γιατι θεωρησα πως δεν εχουν σημασια...ΑΛΛΑ:
με την αφιξη του στο μαγαζι αρχισε νοηματα πως να δυναμωσω και μαλιστα ειπε φωναχτα: δεν ειμαστε σε μνημοσυνο, αργοτερα την ωρα του φαγητου ειπε μεσω σερβιτορου προς εμενα να μετακινησω τα ηχεια γιατι τον ενοχλουν, ενω ο ηχος ηταν σταθερος στην αιθουσα. Τους σερβιτορους τους εβαζε να φερνουν μπυρες στο τραπεζι και δεν τις ακουμπουσε μεχρι να ζεσταθουν και μετα ξανα παλι ζητουσε να ξαναφερουν.Υστερα ολα αυτα με εμενα (και ξαναλεω πως ειχε προηγηθει αμεση υπευνθυμιση στον πατερα του μωρου να με προστατεψει δινοντας αυτος λυση-υπαρχει παντα αναλογη συσταση στην συναντηση με το ζευγαρι) καθως επισης και με τον υπευθυνο του χωρου ο οποιος απλα ειπε εχουμε και τετοιους και γελασε.
Περασα απο απιστευτα πολλα σταδια ωστε να αποφασισω πως πρεπει να προστατεψω τον εαυτο μου και τον εξοπλισμο μου! Και το τελευταιο το αναφερω γιατι οταν τελικα εληξε η βραδια ευτυχως ομαλα για ολους, εμαθα απο σερβιτορο που ηταν σε Catering καποτε φετος το καλοκαιρι, ο συγκεκριμενος εριξε μπουκαλι με νερο πανω σε μηχανηματα συναδελφου και εγινε το σωσε.
Θελω να πω, πως ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΒΡΙΣΑ, οπως εκανε αυτος, ουτε εκανα το παραμικρο που θα θεωρει καποιος αντιεπαγγελματικο.Αλλα υπαρχουν ορια..Ναι σεβασμος, ναι δουλευουμε εκεινη την στιγμη, αλλα πανω απ ολα ειμαστε ανθρωποι οικογενειαρχες που δεν ειμαστε εκει για να μας ζαλιζει τα καλαμπαλακια ο καθε ενας που ερχεται φτιαγμενος, γιατι αν το τραβουσε και αλλο, ειλικρινα δεν ξερω τι θα εκανα, εχω μαθει απο το σπιτι μου, ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΕ ΣΕΒΕΤΑΙ, ΘΑ ΜΕ ΦΟΒΑΤΑΙ.
Καμμια βοηθεια απο κανεναν , επρεπε μονος μου να δωσω λυση και η μονη που μπορεσα να σκεφτω ηταν να τον κανω ρεντικολο με το γαντι στον κοσμο, γιατι διαφορετικα αν κατεβαζα τοσο κοσμο με τοσο κεφι για να κανει φιγουρα ενας μονο, μονο αποτυχημενος θα χαρακτηριζομουν.ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΒΡΙΣΑ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑ,αλλα υπαρχει και το οριο της αξιοπρεπειας που δεν το μειωνω για κανεναν απεναντι μου.
Ισως ειμαι λαθος....περιμενω και αλλες αποψεις...
 

geposted Thu 07 Dec 23 @ 9:17 pm
Αν ψάχνεις να δικαιολογήσεις (ή να δικαιολογήσουμε οι υπόλοιποι) την πράξη σου, μόνο εσύ ξέρεις τι έγινε, και μόνο εσύ ξέρεις αν τα έχεις καλά με τη συνείδηση σου ή όχι.
Όσα "μπράβο" και να σου πούμε, αν μέσα σου πιστεύεις οτι έκανες λάθος, δεν θα ησυχάσεις.
Και το ανάποδο. Όσο "κράξιμο" και να σου ρίξουμε, αν μέσα σου πιστεύεις οτι έκανες το σωστό, τότε τζάμπα θα κράζουμε.
Όλοι όσοι δουλεύουμε νύχτα κάποια χρόνια έχουμε δει και έχουμε ζήσει διάφορα.
Ο καθένας μας έχει τον δικό του τρόπο και την δική του λογική. Και γι αυτό τον λόγο αυτό που "δουλεύει" στον ένα μπορεί να μην δουλεύει στον άλλο.

Σαν λίγο μεγαλύτερος και λίγο πιο έμπειρος σου λέω απλά "προσπέρνα το". Οτι έγινε, έγινε. Και οτι έγινε δεν σημαίνει οτι θα ξαναγίνει.

Υ.Γ.:
Η δουλειά αυτή (θα το έχεις καταλάβει) θέλει γαϊδουρινή υπομονή και πολύ γερό στομάχι.
Δυστυχώς ή ευτυχώς ΔΕΝ μας επιτρέπεται να αφήνουμε τον εαυτό μας "ελεύθερο".
Δεν μας επιτρέπεται να θυμώνουμε, να στραβώνουμε, να νευριάζουμε κ.ο.κ. με κανένα.
Πρώτα απ' όλα για μας, και όχι για την δουλειά μας. Και μετά για την σωματική μας ακεραιότητα.
Ναι, έχουμε και ένα εγωισμό και μια υπόληψη, αλλά αυτά τα αφήνουμε στην "είσοδο" μαζί με τα υπόλοιπα προβλήματα μας.
Και για να το ελαφρύνω και λίγο.. Για αυτό πληρωνόμαστε. Όχι για τα κομμάτια που κατεβάζουμε, ούτε για τα μηχανήματα που κουβαλάμε ή τα κουμπάκια που πατάμε.
Πληρωνόμαστε για να αφήνουμε όλα τα "προβλήματα" και τα "πάθη" μας στην είσοδο, ώστε να μπορούμε να διασκεδάσουμε ένα κοινό για κάποιες ώρες.
Και ναι, αν πήγες στρατό θα θυμάσαι.. Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει! Και ρίχνει και αντιαεροπορικά πυρά και πυραύλους αέρος - εδάφους! :P

Υ.Γ.2:
Θα πρέπει να κάνουμε ένα group, να μαζευτούμε όσοι έχουμε δουλέψει βράδυ πάνω από 5-10 χρόνια, να καταγράψουμε τις ιστορίες μας και να εκδύσουμε βιβλίο! Θα γίνει ανάρπαστο!
Αλλά θα έχουμε τόσο υλικό που θα εκδίδουμε κάθε χρόνο και από ένα καινούργιο τόμο!
 

geposted Fri 08 Dec 23 @ 2:16 am
Ο εκάστοτε Dj είναι ο άνθρωπος, ο οποίος διαθέτει τις μουσικές γνώσεις, τις τεχνικές (mixing) εμπειρίες και τις (βασικές) ακουστικές γνώσεις και εμπειρίες, ώστε να δημιουργήσει ένα συνεχές, “ευάκουστο” και ομοιογενές (κατά περίπτωση και περίσταση) σύνολο προ-ηχογραφημένης μουσικής.

Για εμένα προσωπικά (αλλά και για τους όποιους πραγματικά γνώστες του αντικειμένου), ο εκάστοτε Dj, πέραν των άνωθεν (τα οποία εγώ τα θεωρώ δεδομένα), είναι ο άνθρωπος, ο οποίος είναι ο “ψυχολόγος” μίας μουσικής βραδιάς (σε bar, σε club, σε εκδήλωση).

Με άλλα λόγια, είναι ο άνθρωπος, ο οποίος έχει την ικανότητα να ψυχολογεί άριστα το ακροατήριό του και να κάνει τις ανάλογες μουσικές επιλογές (μέσω κατάλληλων αλλαγών), ώστε και να ανεβάσει την ψυχολογία του (πλειοψηφικού) ακροατηρίου του και να την διατηρήσει ανεβασμένη (όσο αυτό είναι εφικτό).

Αυτός, λοιπόν, οφείλει να είναι ο ρόλος του εκάστοτε Dj, ο λόγος για τον οποίο οφείλει να έχει την αναγνωρισιμότητα και κατ’ επέκταση το κύρος που του αντιστοιχεί, η αιτία για την οποία οφείλει να αμείβεται ανάλογα.


Οι εποχές άλλαξαν… Ο ρόλος του Dj, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με ψυχολογία… Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αναγνωρισιμότητα και κατ’ επέκταση το κύρος που του αντιστοιχεί… Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με καλές αμοιβές…

Πλέον και λόγω της τεχνολογικής προόδου, ο ρόλος του (επαγγελματία) Dj είναι να ενημερώνεται για τάσεις, να κατεβάζει την αντίστοιχη μουσική, να δημιουργεί playlists, και απλά να πατάει κουμπιά.

Πλέον και λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης, ο ρόλος του (επαγγελματία) Dj είναι να παίζει την μουσική της παρέας που έχει κάνει το μεγαλύτερο τζίρο.

Πλέον και λόγω της γενικότερης οικονομικής ανάγκης, ο ρόλος του (επαγγελματία) Dj είναι να παίζει την μουσική του πιο βαρύμαγκα της εκδήλωσης.

Σαφώς και υπάρχουν εξαιρέσεις, για να επιβεβαιώνουν, όμως, τον κανόνα.


Έχω πάψει να ασχολούμαι επαγγελματικά με το Djing από το 2001, γι αυτούς ακριβώς τους λόγους. Εξακολουθώ, όμως, να παίζω μουσική, ως guest, σε διάφορα parties και (σπανιότερα) σε εκδηλώσεις.

Αυτό, λοιπόν, που εφαρμόζω (και συμβουλεύω) στην περίπτωση των εκδηλώσεων είναι πάρα πολύ απλό. Η απάντησή μου σε οποιαδήποτε ζήτηση, είναι: “Παίζω και Mozart, αρκεί να έρθουν να μου το ζητήσουν ταυτόχρονα ο γαμπρός και η νύφη! Δική τους είναι η βραδιά, αυτοί πληρώνουν, αυτοί αποφασίζουν, αυτό έχουμε ρητά συμφωνήσει”.

Από κει και πέρα (και εφόσον υπάρχει ξεκάθαρη έγκριση γαμπρού και νύφης) εάν η όποια μουσική επιθυμία δεν έχει την όποια ανταπόκριση του ακροατηρίου (άρα χορεύουν μόνον 1 – 2), οι υπόλοιποι (τουλάχιστον η πλειοψηφία) αντιλαμβάνεται ποιος ήταν ο μ@λ@κ@$ της υπόθεσης.

Και στην τελική, το “target group” είναι οι νέοι, οι οποίοι θα κάτσουν πιο αργά (οι βαρύμαγκες συνήθως φεύγουν νωρίς, γιατί την επομένη έχουν να πάνε πρωί – πρωί στον καφενέ) και τότε είναι στο χέρι μου να τους κάνω να χορεύουν μέχρι τις 7 το πρωί, άρα και να εντυπωσιάσω όποιον ενδιαφέρεται για το δικό του γάμο ή βάπτιση. ;-)
 

geposted Fri 08 Dec 23 @ 8:37 am
οπως ειπε και ο φαντομ επανω η δουλεια μας ειναι αυτη κι εχει μεσα και τετοιες καταστασεις
χρειαζεται ψυχραιμια ειναι δυσκολο εκεινη την ωρα που εισαι στα κοκκινα αλλα ο καθε νταης ειναι καλεσμενος του ζευγαριου και πρεπει βα διαχειριστεις την κατασταση ωστε να μην γινει ζημια στην εκδηλωση
παρα πολλες εμπειριες εχω στα 25 χρονια που παιζω σε εκδηλωσεις με την εμπειρια καταλαβα αυτο οτι η εκδηλωση δεν πρεπει να στιγματιστει
θυμαμαι πριν τρια η τεσσερα χρονια αδερφος του γαμπρου εντελως ζαντα απο το πιωμα ( και δεν ηταν ουτε μια το πρωι ) επιτακτικα ζητουσε κομματι που δεν κολαγε με τπτ
στην τελικη του λεω δεν το βαζω και φευγοντας αυτος κανει κινηση να μου δωσει σφαλιαρα
δεν με πετυχε αλλα μονο η κινηση με εκανε να του ορμηξω αλλα μετα τι?
θα γινοταν η εκδηλωση μανταρα και στην τελικη εγω θα ειχα το φταιξιμο γιατι θα τα ειχα βαλει με μεθυσμενο ( και ετσι ειναι )
οποτε συνεχιστηκε η βραδυα και το πρωι εκανα τα παραπονα μου στον πατερα του ο χριστιανος μου ζητησε συγνωμη εκ μερους του ( τον ηξερε οτι πινει και παραφερεται ) μου ειπε συγκεκριμμενα ο γιος μου ειναι ενα ζωον
τελως παντων θελει διπλωματια θελει ψυχραιμια και να ξερετε οτι για το 80-90 τοις εκατο των καλεσμενων θα ειναι ο dj ο φταιχτης ειτε γιατι ο αλλος ειναι μεθυσμενος ειτε γιατι ειναι μεγαλος ανθρωπος και δεν θα επρεπε να αντιδρασουμε ετσι ειτε γιατι πληρωνει και εχει το δικαιωμα κλπ κλπ κλπ
καλη η δουλεια μας εχει χαρισει απειρες χαρες και πολλα καλα χρημματα αλλα μαζι με ολα τα αλλα παιρνεις και αυτα
ενα παρηγορο ειναι οτι τα τελευταια χρονια δεν γινονται καταστασεις κανεις την δουλεια σου σωστα και δεν σε ενοχλει κανεις παλια ( πριν 20 και βαλε ) δεν γινοταν εκδηλωση χωρις τσακωμο ειτε με τα γκαρσονια ειτε με τον dj ειτε ( τις περισσοτερες φορες ) και μεταξυ τους
και μην ακους κανεναν εξυπνο που θα πει εγω στη θεση σου θα εκανα αυτο η εκεινο η το αλλο ... κανεις δεν ειναι στην θεση σου εκεινη την ωρα εισαι μονος σου και το μελλημα σου ειναι να τελειωσει η βραδυα σωστα ( η αν οχι να μην οφειλεται το μπαχαλο σε σενα!!)
ψυχραιμια αδερφια
 

geposted Sun 10 Dec 23 @ 5:02 pm
εγώ πάντα πριν τον γάμο, όταν συζητάω για το πρόγραμμα με το ζευγάρι, ένα από τα πρώτα που τους λέω είναι.
"θέλω την άδεια σας, οποιοσδήποτε έρθει να μου ζητήσει κάτι που δεν το συμφωνήσαμε ή δεν είναι της στιγμής κλπ, να του πω, ότι έχω την ρητή εντολή από εσάς τους 2, να μην παίξω κάτι που δεν έχουμε συμφωνήσει"
τους εξηγώ και τους λόγους, και φυσικά το καταλαβαίνουν πριν εξηγήσω

μετά πλέον είμαι εντάξει...στην χειρότερη πάνε βρίσκουν το ζευγάρι και ζητάνε από αυτούς
και αν κάνουν το λάθος :) και δώσουν το οκ, βλέπουν τα αποτελέσματα
 

geposted Wed 27 Dec 23 @ 2:39 pm