Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: ΦΩΤΟΡΥΘΜΙΚΑ ΣΕ Τ-bar
Στα γενέθλια του γιου μου έφεραν κάτι ξαδερφάκια του δώρο δύο φωτορυθμικά σαν αυτό της φωτογραφίας.Θα ήθελα με κάποιο τρόπο να τα βάλω σε βάση t bar αλλά δεν έχουν κάποιο π ή κάτι άλλο προτείνετε καμιά ιδέα?
https://images.app.goo.gl/xVDgmUQ3ccgwK1hc7
 

geposted Thu 07 Dec 23 @ 10:21 pm
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
καποια κολλα ισως?
 

geposted Thu 07 Dec 23 @ 11:00 pm
Το σκεφτηκα και εγω αλλα η βαση χρησιμοποιειται και για αλλα φωτορυθμικα, συν οτι την μεταφερω με θηκη οποτε δυσκολα θα σταθουν με μετακινηση στην θεση τους..
 

geposted Thu 07 Dec 23 @ 11:10 pm
Λύση υπάρχει.. Αλλά ενδέχεται να κοστίζει περισσότερο από τα φώτα αν δεν έχεις κάποια από τα υλικά.. :P
Σε γενικές γραμμές αυτές οι μπάλες στο πλάι έχουν δύο "αυτιά" για να βιδώνουν στο ταβάνι.
Οπότε η λύση είναι να φτιάξεις ένα μικρό ξύλινο ή σιδερένιο πλαίσιο/βάση που από την μία πλευρά θα βιδώνουν οι βίδες που θα στηρίζουν την μπάλα, και από την άλλη ο γάντζος που χρησιμοποιείς για το Τ Bar.
Αν το έχεις με τα σίδερα, τότε μπορείς επίσης να φτιάξεις ένα _Π_ όπου το Π θα περνάει από πάνω από την Τ Bar και στο κάτω μέρος ( _ _ ) θα βιδώνεις τη μπάλα με παξιμαδόβιδα από τα αυτιά της.
 

geposted Fri 08 Dec 23 @ 2:31 am
djsadimPRO InfinityMember since 2006
μπορείς να κατασκευάσεις ένα Π από λαμαρίνα με τρύπες στην μέση και στα άκρα όπως φαίνεται στην φώτο
 

geposted Sat 09 Dec 23 @ 9:25 am
Η πρωτη λυση που σκεφτηκα ηταν κατι σαν αυτο που προτεινεις...αλλα ετσι θα χτυπανε μονο πανω στο ταβανι(η κατω αντιστοιχα) ενω εγω θα ηθελα να ειναι δεμενο "καθετα"στην tbar για να χτυπαει προς τον χωρο/πιστα κτλ
 

geposted Sat 09 Dec 23 @ 3:21 pm
Εγώ όταν χρειάστηκε (πριν 10 χρόνια περιπου) να βάλω τέτοια σε ένα T-Bar, τα στήριξα με λεπτο συρμα που πέρασα μέσα από το πλαστικό της βάσης, ανοίγοντας δύο πολύ μικρές τρυπες.
Και βασικά άντεξε έτσι αρκετό καιρό από ο,τι θυμάμαι. Μη σου πω πρέπει να ειναι ακόμα στην θέση του (εχω να πάω σε εκεινο το μαγαζί να παίξω μουσική από εποχες πριν πανδημίας. Μην έκλεισε κιόλας)
 

geposted Sat 09 Dec 23 @ 4:57 pm
Τελικα βρηκα λυση, λιγο ανορθοδοξη και οχι για ολους, αλλα την μοιραζομαι:
Βρηκα απο ενα Led Bar που ειχα αγορασει πριν λιγο καιρο, δυο βασεις για να κρεμαστει σε τοιχο αν ηθελα, δεν τις ειχα χρησιμοποιησει ποτε, τις δοκιμασα σε αυτα τα φωτιστικα και εγινε η δουλεια οπως ηθελα! Σταθερα και ταυτοχρονα Mobile για να μην γινουν μονιμοι κατοικοι tbar😎
 

geposted Sun 10 Dec 23 @ 2:21 pm