Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: track cues

Dieses Thema ist veraltet und kann veraltete oder falsche Informationen enthalten.

DrJekylPRO InfinityMember since 2008
Ύστερα από τόσα χρόνια παρατήρησα ότι τα cues των κομματιών έχουν μια πολύ μικρή απόκλιση από pc σε pc. Δεν ξέρω αν υπάρχει ''γιατρειά'' σε αυτό αλλά μπορούμε να ξέρουμε γιατί συμβαίνει?
 

geposted Sun 24 Nov 13 @ 9:13 am
Απόκλιση δεν έχουν απο PC σε PC.
Οπτική "απόκλιση" θα έχουν ανάλογα με το skin και την ανάλυση του, ενώ ηχητική "απόκλιση" θα έχουν ανάλογα με το buffer της κάρτας ήχου. Σε κάθε περίπτωση όμως τα cues ξεκινούν το κομμάτι ΑΚΡΙΒΩΣ από το ίδιο σημείο.
Το VirtualDj αποθηκεύει την "μνήμη" ως ένα ακέραιο αριθμό που αντιπροσωπεύει τον αύξων αριθμό του sample του τραγουδιού, που είναι και η μικρότερη δυνατή φυσική διαίρεση ενός ψηφιακού αρχείου ήχου.
 

geposted Tue 26 Nov 13 @ 7:09 am
DrJekylPRO InfinityMember since 2008
Γιώργο κατανοητό το ότι τα κομμάτια ξεκινούν από το ίδιο σημείο αλλά από τη στιγμή που (όπως ανέφερες λόγω του διαφορετικού buffer της κάρτας ήχου) υπάρχει έστω απειροελάχιστη ηχητική απόκλιση δε θα πρέπει κάθε φορά που αλλάζουμε υπολογιστή στην εξωτερική κάρτα ήχου που χρησιμοποιούμε να διορθώνουμε και την επίσης απειροελάχιστη απόκλιση στο cue?
 

geposted Tue 26 Nov 13 @ 7:52 am
Όλα είναι σχετικά...
Αν γενικά το buffer της κάρτας που χρησιμοποιείς κινείται στα ίδια επίπεδα (π.χ. στην περιοχή μεταξύ 6 και 8 ms) τότε η διαφορά των 2 ms είναι απειροελάχιστη για να την καταλάβεις.
Αν σε ένα υπολογιστή όμως παίζεις με 5ms και σε ένα άλλο με 11 τότε ναι θα καταλάβεις μια μικρή διαφορά λόγω latency και θα πρέπει να ρυθμίσεις τα cues σου ανάλογα.
Προσωπικά παίζω πάντα με latency κοντά στα 7ms ακόμα κι όταν οι κάρτες ήχου που χρησιμοποιώ μπορούν να κατέβουν με ασφάλεια μέχρι και τα 4 ή 3ms. Πέρα από το γεγονός οτι έτσι έχω μεγαλύτερη ασφάλεια για audio drops (θεωρώ οτι τα 3-4ms είναι ρίσκο) εξασφαλίζω οτι πάντα θα ακούω τα cues όπως ακριβώς τα έχω ορίσει και δεν θα χρειάζεται να τα διορθώνω κάθε 3 και λίγο...
 

geposted Mon 02 Dec 13 @ 3:49 am
DrJekylPRO InfinityMember since 2008
Κι εγώ με latency κοντά στα 7ms παίζω Γιώργο. Γι'αυτό και το ψάχνω, επειδή είναι λίγο..κουφό αυτό που συμβαίνει. Σε κάθε περίπτωση έχει να κάνει με ένα pc που δεν είναι το βασικό που χρησιμοποιώ, οπότε δεν υπάρχει λόγος να σκάμε με αυτό. Απλά μου έκανε εντύπωση και γι'αυτό το ανέφερα!!
 

geposted Mon 02 Dec 13 @ 6:01 am


(Alte Themen und Foren werden automatisch geschlossen)