Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Pioneer DDJ-SZ - Page: 1

Dieser Teil des Themas ist veraltet und kann veraltete oder falsche Informationen enthalten

Σημερα (αν δεν κανω λαθος) βγηκε το καλο το πραγμα. Για πειτε γνωμες..Λογικα η Pioneer ηθελε να χτυπησει την NS7II, και νομιζω οτι το πετυχε.
Μεγαλο + τα customizable pads, γιατι πολλοι στο youtube με την DDJSX γκρινιαζαν για τα pads και τα χρωματα τους!
Πραγματικα τρομερη κονσολα, και σε (λογικα) τρομερη τιμη!


http://www.youtube.com/watch?v=LysLkt6SOuA
 

geposted Wed 22 Jan 14 @ 2:57 am
aledjoPRO InfinityMember since 2005
αν ειχε και motor jogs θα ηταν ωραια

φανταζομαι με τη τιμη που θα εχει θα αγοραζεις 2 cdj2000
 

geposted Wed 22 Jan 14 @ 1:19 pm
 

geposted Wed 22 Jan 14 @ 1:21 pm
djsadimPRO InfinityMember since 2006
μπορεί να φαίνεται εντυπωσιακή άλλα νομίζω ότι δεν θα "πουλήσει".
είναι ακριβή (2000 ευρώ), πολύ μεγάλη νομίζω μεγαλύτερη και από την NS7II (άντε να την βολέψεις στο booth) και με μεγάλο βάρος ( 10 Kgr)
 

geposted Wed 22 Jan 14 @ 3:07 pm
aledjoPRO InfinityMember since 2005
2 x cdj900 pou exoun kai display :P
 

geposted Wed 22 Jan 14 @ 3:38 pm
DrJekylPRO InfinityMember since 2008
Αλέξη δε νομίζω να χρειάζεται να επαναλάβω για την κονσόλα με την οποία έχω κολλήσει ε?
 

geposted Wed 22 Jan 14 @ 4:10 pm
Η συγκεκριμένη κονσόλα δεν έχει στόχο τους Mobile Dj's μην γελιέστε. Έχει στόχο τα μεγάλα clubs και να αποκτήσει μια "μόνιμη" θέση μέσα στο booth.
Με πλήρες Hardware μίκτη, δυνατότητα DVS και διπλή είσοδο USB αυτή η κονσόλα φιλοδοξεί να γίνει το "standar" στις κονσόλες μέσα στο Booth.
Ειδικά αν έχει ανοιχτό format (όπως η DDJ-SX και όχι η SR) τότε λίγο μετά την κυκλοφορία της θα δούμε mapper από VirtualDJ και .TSI από Traktor.
Οπότε η φιλοσοφία της Pioneer είναι πάρτε την , βάλτε την στο booth και ο καθένας που θα θέλει να παίξει με υπολογιστή (είτε σε MIDI/HID είτε με Timecode/DVS) απλά θα κουμπώνει ένα καλώδιο USB.

Υ.Γ.:
Για κονσόλα που φιλοδοξεί σιγά σιγά να "καταργήσει" τα παραδοσιακά CDJ's μπαίνοντας μόνιμα στην καρδιά ενός booth η τιμή της είναι μάλλον χαμηλή...
Γενικά η Pioneer εδώ και κάποιο καιρό έχει λογικευτεί πολύ στις τιμές της και αυτό οφείλεται και στον έντονο ανταγωνισμό. Εύγε!!!
 

geposted Thu 23 Jan 14 @ 1:33 am
aledjoPRO InfinityMember since 2005
PhantomDeejay wrote :
πάρτε την , βάλτε την στο booth και ο καθένας που θα θέλει να παίξει με υπολογιστή (είτε σε MIDI/HID είτε με Timecode/DVS) απλά θα κουμπώνει ένα καλώδιο USB.


αν ειναι για μονιμη θεση στο booth, τοτε θα επρεπε να παιζει και cd και 1000% με usb sticks!

ειναι αδικαιολογιτο να μη παιζει usb-mp3 με τοσα λεφτα που εχει. θα μπορουσε να βαλει ενα display γι'αυτο το λογο μονο με τα απαραιτητα

 

geposted Thu 23 Jan 14 @ 11:16 am
Ρε Αλέξη... και πως θα βγάλει την SZ MKII σε κανά χρόνο - 1,5;;; LOL
 

geposted Thu 23 Jan 14 @ 12:42 pm
Πέρα απ' την πλάκα Αλέξη... Η Pioneer δεν θέλει ακόμα να διώξει τα CDJ's απ τα Booth... Απλά κάνει ανοίγματα στις νέες αγορές. (Controllers)
Διαφορετικά με 2 CDJ2000 και ένα DJM900 κάνεις τα πάντα... :P
 

geposted Thu 23 Jan 14 @ 12:47 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Emena pantws auti i kinisi tis Pioneer, mou thymizei to rito tou Chuck Norris... O Chuck mporei na to kanei panta kalytera xaxa

Einai mia SX pou tis kanane botox, Ok, kapoia xaraktiristika einai veltiwmena, alla ousiastika itan mia kinisi na parousiasoun ena controller pou na exei to megethos tis Ns7II (einai akoma megalyteri gia tin akriveia),, asxeta me to gegonos oti den evalan motorized platters (den nomizw na to kanoun syntoma)

Me liga logia, pio poly san epideiksi dynamis kai prestige to vlepw, para san mia konsola pou eleipe apo tin agora.
 

geposted Thu 23 Jan 14 @ 12:58 pm
Μπάμπη η άποψη μου είναι οτι αυτή η κονσόλα είναι οτι θα έπρεπε να ήταν η SX απ' την αρχή...
Πλήρης μίκτης στο κέντρο, και 2 "Controller" sections δεξιά και αριστερά με τα πλήρη jogs από τα CDJ της Pioneer. Επίσης έχει και κάρτα ήχου που επιτρέπει DVS. Έτσι θα έπρεπε να ήταν η SX εξ αρχής... και δόξα το θεό αφαίρεσαν και το "sampler volume" fader απ το κέντρο!!!
 

geposted Thu 23 Jan 14 @ 1:14 pm
Και επίσης η NS7 II ήρθε σαν απάντηση της Numark στην SX αν δεν απατώμαι!

(Βρε κοίτα που έφτασα να υποστηρίζω την Pioneer... Φτου σκόρδα!)
 

geposted Thu 23 Jan 14 @ 1:16 pm
Θεωρώ ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμού επί ίσοις όροις μεταξύ των προϊόντων SX, SZ, NS7II και αυτό λόγω του ότι κινούνται σε διαφορετικό price range.
Όπως θεωρώ το ότι ήταν άδικο να συγκρίνουν την SX με την NS7ΙΙ επειδή η δεύτερη κοστίζει 300$ παραπάνω, έτσι και τώρα είναι άδικο να συγκρίνουν την NS7II με την SZ που κοστίζει 500$ παραπάνω.

Τώρα όσον αφορά το λόγο ύπαρξη της (εκτός φυσικά από το να μας θυμίσει ενοχλημένη η Pioneer ότι είναι κολοσσός και η NS7II γατάκι LOL) πιστεύω ότι έχει αρκετά ενδιαφέροντα νέα features (και χωρίς να αντιγράφει) και σαφέστατα έχει λόγο ύπαρξης σε αυτούς που μπορούν να ανταποκριθούν το budget της. Το ευχάριστο είναι ότι υπάρχει μια εικόνα "υγιούς" ανταγωνισμού μεταξύ των εταιριών (στο βαθμό που μπορεί να είναι δόκιμος ο όρος, αφού γνωρίζω ότι μας δίνουν την τεχνολογία με το σταγονόμετρο και υπό το αυστηρό βλέμμα του συμβούλου marketing), περιττό δε να σας πω ότι η NS7II με έχει κάνει να χάσω τον ύπνο μου από την ομορφιά της και στο δια ταύτα, όπως διάβασα και από κάποιο σχόλιο στο Internet, "είναι αδύνατον να σκάσεις κάπου για να παίξεις μουσική με controler όπως η SX, η NS7II και τώρα πλέον και η SZ και να μη σε πάρουν ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ!"
 

geposted Thu 23 Jan 14 @ 1:54 pm
Innersense wrote :
και στο δια ταύτα, όπως διάβασα και από κάποιο σχόλιο στο Internet, "είναι αδύνατον να σκάσεις κάπου για να παίξεις μουσική με controler όπως η SX, η NS7II και τώρα πλέον και η SZ και να μη σε πάρουν ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ!"


Διαφωνώ κάθετα, διαγώνια, οριζόντια και με όποια άλλη γωνία θέλεις σε αυτή την δήλωση...

Σίγουρα το να δω κάποιον Dj να έχει επενδύσει ένα σεβαστό χρηματικό ποσό στον εξοπλισμό του είναι ένα πολύ μεγάλο +, αλλά μέχρι εκεί.
Τα εργαλεία από μόνα τους δεν κάνουν τον μάστορα... Αν αγοράσω αύριο αγωνιστικό αυτοκίνητο δεν γίνομαι αυτόματα και επαγγελματίας οδηγός αγώνων...
Και στο Ελλάντα μην νομίζεις οτι ξέρουν και πολλοί νυχτερινοί επιχειρηματίες τι είναι η κάθε κονσόλα, τι κάνει ή έστω πόσο κοστίζει...
Πιο εύκολα ένας "επιχειρηματίας" θα εντυπωσιαστεί π.χ. από την Gemini G4V παρά από την Vestax VCI-400 και ας είναι η δεύτερη 2 φορές ακριβότερη και καλύτερη της πρώτης...
Πίστεψε με, βγάζοντας "βόλτα" τα S3700 σε διάφορα μαγαζιά που πήγαινα δεν τους έκανε καμία διαφορά-εντύπωση... :P
 

geposted Sun 26 Jan 14 @ 11:07 pm
Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις και μάλιστα το σκεφτόμουν και εγώ να συμπληρωσω οτι τα ράσα δεν κανουν τον παπα.
Το γεγονός είναι όμως οτι οι εταιρίες του χώρου αυτή τη στιγμή διαμορφώνουν και επεκτείνουν την γκάμα τους σε controller άνω των 1000€ φτιαγμένα με πρωτο κριτήριο την ποιότητα κατασκευής και τις λειτουργίες τους και τελευταίο το vfm, αν και βέβαια η pioneer προσπαθεί να μας πείσει οτι ακόμα και η τιμή της SZ είναι κοψοχρονια...
 

geposted Mon 27 Jan 14 @ 12:00 am
Θα γκρεμιστεί φούρνος, αλλά η τιμή της SZ θεωρώ οτι είναι πολύ λογική...

Και πριν παρεξηγηθώ:
Η SZ δεν έχει και πολλά παραπάνω να προσφέρει από την SX για το μέσο DJ.
Όποιος θέλει δηλαδή υβριδικό μίκτη, υποστήριξη 4 εξωτερικών πηγών, έλεγχο 4 decks, 8 pads, και 2 αρκετά καλά jogs μπορεί ΑΝΕΤΑ να βολευτεί με την SX

Η SZ δημιουργήθηκε για το "image" και για μία άλλη "ειδική" - απαιτητική κατηγορία χρηστών.
Για παράδειγμα τα Jogs πλήρους μεγέθους και η πλήρη οθόνη μέσα σ' αυτά είναι κάτι που είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρήσιμο μόνο σε όσους κάνουν ΣΟΒΑΡΟ scratching.
Επίσης η υποστήριξη 2 USB δεν απευθύνεται στον μέσο dj. Κανένας dj δεν θα συνδέσει 2 laptop πάνω στην κονσόλα για να αλλάζει από το ένα laptop στο άλλο.
Η υποστήριξη DVS είναι επίσης κάτι που δεν είναι για τον μέσο dj και ειδικά όταν θα του ανήκει η κονσόλα και θα πάει να παίξει με αυτή.
Το μοναδικό πράγμα που έχει παραπάνω η SZ από την SX για τον ΜΕΣΟ dj είναι τα Color FX του μίκτη.

Οπότε για τον ΜΕΣΟ χρήστη η Pioneer σου δίνει μια λύση "οτι χρειάζεσαι και λίγο παραπάνω" με την SX με μια κατά κοινή παραδοχή λογική τιμή, και μετά αν είσαι τόσο πολύ απαιτητικός σου δίνει το "υπερτροφοδοτούμενο τούμπανο" στα σχεδόν διπλά λεφτά...
Με μια μικρή διαφορά: Με τα ίδια λεφτά αγοράζεις ή ένα μίκτη DJM900NXS ή σχεδόν ένα CDJ2000NXS. Ενώ αν έχεις laptop με την SZ είναι σχεδόν σαν να έχεις 2 CDJ και 1 DJM... :P

Υ.Γ.:
Τώρα που υπερασπίστηκα την Pioneer για την τιμή ενός προϊόντος της μπορώ άνετα να ανεβώ στον Όλυμπο και να κάνω βουτιά στο κενό!!!
 

geposted Mon 27 Jan 14 @ 12:28 am
apopsisdjPRO InfinitySenior staffMember since 2003
aledjo wrote :
PhantomDeejay wrote :
πάρτε την , βάλτε την στο booth και ο καθένας που θα θέλει να παίξει με υπολογιστή (είτε σε MIDI/HID είτε με Timecode/DVS) απλά θα κουμπώνει ένα καλώδιο USB.


αν ειναι για μονιμη θεση στο booth, τοτε θα επρεπε να παιζει και cd



Kai o teleutaios twn moikanwn tha sou pei pleaon pos ...eee !, ta cd ?, diladi ta audio cd, diladi h texnologia tou 1979 (gia tote efeurethike),
Auta EXOYN PETHANEI. Kai ftanei.

Ta cd-rom / Dvd rom klp einai akoma xrisima kai tha einai, san meso apothikeusis arxeiwn kai backup, all ta audio cd ? me mia biomixania cd aniparkti ? Afou ola exoun metakinithei sto itunes kai se alles online ypiresies.

Mexri kai h Pioneer to paradextike me tis koiniseis tis teleutaia.
Oxi pos den to hksere alla kratouse me nyxia kai me dontis tis poliseis twn hyblid cd / midi player.

Pleon mia monada cd se enan controller, mono kostos prosthetei.
Gia auto kai mporese na bgalei konsoles aksioprepeis se xamili timi.
 

geposted Wed 29 Jan 14 @ 7:42 pm
h konsola tha nai simvati me vdj ?
 

geposted Thu 30 Jan 14 @ 9:14 am
Ναι. Σύντομα.
 

geposted Thu 30 Jan 14 @ 9:26 am
63%