Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Covers

Dieses Thema ist veraltet und kann veraltete oder falsche Informationen enthalten.

Παρατηρησα μεγαλη αυξηση μεγεθους του φακελου vdj που βρισκεται στα documents και διαπιστωσα οτι ωφειλεται στα covers. Και επειδη παιρνω τακτικα back up ολο τον φακελο ειναι λιγο εκνευριστικο γιατι αργει αισθητα η αντιγραφη πλεον. Υπαρχει τροπος να μικρινουμε μαζικα ολα τα covers?
Δοκιμασα με το pic rezise (windows tool) αλλα για ενα περιεργο λογο το μεγεθος αυξηθηκε αντι να μειωθει και μαλιστα κατα πολυ. Εκανα κατι λαθος η αυτο που ζηταω δεν γινεται?
 

geposted Sun 06 Mar 16 @ 11:08 am
Το resize σε εικόνες .jpg έχει πολλές παραμέτρους. Απο την μία έχεις τις διαστάσεις της εικόνας σε pixels. Απο την άλλη έχεις το βαθμό συμπίεσης του αλγόριθμου .jpg
Αν μικρίνεις τις διαστάσεις αλλά ταυτόχρονα μικρίνεις και τον βαθμό συμπίεσης τότε συνήθως καταλίγεις με μεγαλύτερα αρχεία σε μεγέθος. Από την άλλη αν αφήσεις ίδιες τις διαστάσεις αλλά μεγαλώσεις τον βαθμό συμπίεσης θα πάρεις μικρότερα αρχεία σε μέγεθος αλλά με "χειρότερη" εικόνα.

Για το πρόβλημα σου εγώ θα σου συνηστούσα να "αντιγράψεις" τα covers στα tags των αρχείων και να τα σβήσεις από τον φάκελο της Cache.
Για να σε προλάβω, όχι δεν υπάρχει αυτόματος τρόπος να το κάνεις αυτό. Προσωπικά αποθηκεύω πάντα τα covers στα tags των αρχείων και την επιλογή στο VirtualDj να κατεβάζει covers την έχω απενεργοποιήσει.

Όσο για το Backup ετοιμάζω "ειδικό" εργαλείο που θα κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα και θα είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο.

Περισσότερα σε λίγο καιρό...
 

geposted Sun 06 Mar 16 @ 10:49 pm
Είχα χρησιμοποιήσει παλαιότερα ένα προγραμματάκι της Canon που έκανε "μαζικό" και resizing και αλλαγή βάθους bit...

- Εάν πρώτα υλοποιούσαμε αυτή την ενέργεια και κατόπιν αποθηκεύαμε τα covers στα tags, δεν θα ήταν ακόμη καλύτερα?

- Το VDj "βλέπει" covers σε png μορφή?
 

geposted Mon 07 Mar 16 @ 6:01 am
Εξαρτάται τι θέλεις. Με τα σημερινά μεγέθη των σκληρών δίσκων δεν έχει νόημα να προσπαθείς να μικρίνεις υπερβολικά το μέγεθος του cover. Προσωπικά αποθηκεύω τα covers σε μέγεθος από 600x600 μέχρι 1200x1200 ανάλογα με οτι βρω διαθέσιμο. Μέγεθος μεγαλύτερο από 1200x1200 το κάνω resize σε 900x900 ενώ μεγέθη μικρότερα από 600x600 δεν τα αποθηκεύω / κοιτάζω καν.
Με λογική συμπίεση το μεγαλύτερο μέγεθος ενός cover είναι μερικές εκατοντάδες kb, γύρω στα 300-400kb
Για ένα άλμπουμ με 20 κομμάτια το "έξτρα" μέγεθος στην χειρότερη περίπτωση φτάνει τα 10MB νούμερο που είναι όσο θα ήταν και ένα ακόμα mp3 στο άλμπουμ.
Με τους δίσκους 1 και 2TB να έχουν από 70 μέχρι 150 ευρώ δεν νομίζω οτι αξίζει να κυνηγάς το όσο το δυνατόν μικρότερο μέγεθος του cover.

Ναι το VirtualDj διαβάζει αρχεία PNG σαν covers και μάλιστα υποστηρίζει και transparency. Όμως πολλά άλλα προγράμματα έχουν θέμα με τα covers σε png κι έτσι προσωπικά αποθηκεύω covers μόνο σε jpg
Επίσης η διαφορά μεγέθους μεταξύ ενός png και ενός jpg με χαμηλή συμπίεση δεν είναι μεγάλη.
 

geposted Mon 07 Mar 16 @ 8:22 am


(Alte Themen und Foren werden automatisch geschlossen)