Παιδια καλησπέρα. Σαν νέος στο φόρουμ θα ήθελα να σας κανω μια ερώτηση. Έχω ένα Acer Aspire 5538G kai χρησιμοποιώ το virtual dj. ¨εχω συνδέσει και μια εξωτερικη κάρτα ήχου usb ώστε να μπορω να έχω προακρόαση. Το θέμα είναι οτι τώρα τελευταία , στο ενα απο τα δύο deck εμφανίζεται απροειδοποίητα ένας θόρυβος σαν να μπουκώνει το κανάλι, σαν να κολλάει το κομμάτι, είτε εχω συνδεμένη την κάρτα ήχου είτε όχι. Διάβασα στο παραπάνω για το Ground Loop Isolator, αλλα το laptop δεν ειναι συνδεμενο σε μείκτη και πέρα απο αυτο ο θόρυβος ακούγεται και απο το κανάλι της μητρικής κάρτας ήχου ενίοτε. Μήπως θα μπορούσατε να βοηθήσετε? Ευχαριστω εκ των προτέρων!
geposted Fri 18 Mar 11 @ 11:45 am
Σίγουρα ο θόρυβος που έχεις δεν οφείλεται σε γείωση, τροφοδορικό κλπ.
Πιο πιθανό είναι να έχει σχέση με drivers της κάρτας ήχου. Δοκίμασε να κάνεις update. αν τρέχεις ήδη τους τελευταίους drivers δοκίμασε παλαιότερη έκδοση.
Πιο πιθανό είναι να έχει σχέση με drivers της κάρτας ήχου. Δοκίμασε να κάνεις update. αν τρέχεις ήδη τους τελευταίους drivers δοκίμασε παλαιότερη έκδοση.
geposted Fri 18 Mar 11 @ 6:12 pm
Συναντω και γω το ιδιο προβλημα με τν φιλο μας απο πανω.Δηλαδη εχω μια καρτα της creative(sound blaster play ονομαζεται) στην οποια συνδεω τα ηχεια και στν on board του laptop εχω συνδεσει τα ακουστικα.Το θεμα ειναι οτι μολις συνδεσω τα ακουστικα ακουω ενα μπζζζ σαν να ναι προβλημα απο γειωση.Φυσικα δοκιμασα να βγαλω τν εξωτερικη καρτα ηχου και να ειναι μονη της η on board,ειδα τις ρυθμισεις απο τον πινακα ελεγχου αλλα ολες ηταν οπως παλια που δεν ειχα το προβλημα αυτο κλπ.Δοκιμασα και χωρις να εχω συνδεσει το τροφοδοτικο του λαπτοπ ομως το προβλημα παραμενει...Πιστευεται οτι ειναι θεμα drivers? http://www1.euro.dell.com/gr/el/dhs/%CE%A6%CE%BF%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%BF%CE%AF-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82/inspiron-15r/pd.aspx?refid=inspiron-15r&cs=grdhs1&s=dhs .Το παραπανω μοντελο ειναι το λαπτοπ μου.Εψαξα να βρω τους drivers ωστε να τους ξαναεγκατασησω αλλα δεν βρηκα τιποτα...Αν μπορειτε να βοηθησετε...
Ευχαριστω εκ των προτερων.!
Ευχαριστω εκ των προτερων.!
geposted Mon 11 Apr 11 @ 3:26 pm
Edw den vrikes tipota? http://support.euro.dell.com/support/downloads/index.aspx
Akous ton idio thotyvo otan paizei o Winamp i o Media Player?
Akous ton idio thotyvo otan paizei o Winamp i o Media Player?
geposted Mon 11 Apr 11 @ 5:13 pm
Ναι ο θορυβος ειναι ιδιος,ειτε εχω το VDJ ειτε το Windows Media Player ειτε το Youtube...
geposted Tue 12 Apr 11 @ 7:46 am
dj dad στν σελιδα που μου εδωσες δεν βρισκω το λαπτοπ μου,Dell Inspiron 15R.
geposted Tue 12 Apr 11 @ 7:49 am
Εκατσα και εψαξα παλι πριν λιγο και βρηκα αυτον εδω τν driver. SRS Realtek Audio Driver .Εμενα το λαπτοπ μ λεει SRS PREMIUM SOUND πανω στν οθονη ενω στο ιντερνετ ελεγε απλα SRS,λετε να ειναι αυτος ο driver?
geposted Tue 12 Apr 11 @ 8:17 am
Ton thoryvo auton ton pairneis sta ixeia pou exeis syndedemena i sta ixeia tou laptop ta enswmatwmena?
geposted Tue 12 Apr 11 @ 8:29 am
Οταν συνδεσω τα ηχεια που εχω στν θυρα για τα ακουστικα,τοτε απο τα ηχεια.Αν ομως δεν εχω συνδεσει τιποτα απο τα ηχεια του λαπτοπ...!Αυτος ο θορυβος ακουγεται οταν παιζει καποιο κομματι,οταν σταματησει το κομματι,σταματα και ο θορυβος,και μαλιστα ειναι συγχρονισμενος με τν μουσικη,δηλαδη δεν ειναι σταθερος.
geposted Tue 12 Apr 11 @ 8:34 am
Ok..einai 100% thema drivers. Pare tilefwno to katastima pou to agorases, steile email stin Dell , vres drivers.
geposted Tue 12 Apr 11 @ 8:36 am
οκ ευχαριστω,απο multirama τν αγορασα και θα παω αυριο κιολας.!
Σ ευχαριστω.!
Σ ευχαριστω.!
geposted Tue 12 Apr 11 @ 8:39 am
Καλησπέρα φίλοι και συνάδελφοι.....Αγόρασα προχτές την εξωτερική usb Native Instruments Audio 2 DJ soundcard (traktor), όπου παίζω με το VDJ σε έναν νέο laptop που αγόρασα ούτε 1 μίνα....έναν hp i3 3g ram, windos 7 .Μου παρουσιάζει ένα πρόβλημα παρόμοιο με το δικό σας.....Ενώ παίζει το τραγούδι και χωρίς να πειράξω τπτ και ανά τακτά χρονικά διαστήματα,μου κάνει ένα μικρο lagarisma σαν λόξιγκα και μου κολλάει το vdj για μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου, Κάτι που δεν έκανε πριν αγοράσω την κάρτα και έπαιζα από την onbort του laptop.... το ίδιο μου κάνει και όταν παίζω τραγούδι και με το Windows Media Player κτλ..... το πρόβλημα γίνετε όλο και πιο μεγάλο και συχνό, όταν βγάζω την πρίζα από το laptop και πάω να παίξω μόνο με την μπαταριά...Μίλησα με την εταιρεία όπου αγόρασα την κάρτα και μου είπαν τα εξής....1ον.. Η έχω πρόβλημα στις θύρες usb δεν στέλνει πολύ ρεύμα....η 2ον....κάποιο άλλο πρόγραμμα μου κτυπά τους drivers της κάρτα ήχου την ώρα που παίζει!.....Μου είπαν σαν λύσης, να αγοράσω μια εξωτερική usb hab με τροφοδοσία , να απενεργοποιήσω όλα τα προγράμματα για να δω τι μπορεί να κτύπα την κάρτα και τέλος να μπω σε ένα site asio4all κάπως έτσι, για να κατεβάσω νέους driver για την κάρτα.
Συμφωνείτε εσείς με αυτά τα προβλήματα η έχετε να προτείνετε ότι κάτι άλλο μπορεί να είναι? και τι λύση μου προτείνετε να κάνω? Ευχαριστώ!
Συμφωνείτε εσείς με αυτά τα προβλήματα η έχετε να προτείνετε ότι κάτι άλλο μπορεί να είναι? και τι λύση μου προτείνετε να κάνω? Ευχαριστώ!
geposted Fri 17 Jun 11 @ 9:26 pm
To provlima pou exeis , den exei kamia sxesi me to thema tou thread. Tha mporousa na sou apantisw, alla kalytera anoikse ena allo thread gia na min ksexilwsoume auto, me themata asxeta.
geposted Fri 17 Jun 11 @ 9:56 pm
ok file mou anigo neo thema! se euxaristo exo anagki apo tin lisi giati 2 meres tora den exo kimithi kai exoun spasi ta nevra mou kai sto telos tha ta spaso ola kai to pc kai tin karta na isixaso :/ :P
geposted Sat 18 Jun 11 @ 3:51 am
Tha ithela na ekferw kai egw tin diki mou gnwmi panw sto thema k an kanw lathos, as me diorthwsei kapoios... Epeidi sta perissotera laptop ta trofodotika einai palmotrofodotika, dimiourgountai polles suxnotites kai prokaloun to legomeno ssssssssssssss... Gia na meiwthei i exaleiftei to fainomeno auto xrisimopoiountai diaforoi puknwtes gia na straggalizoun autes tis suxnotites... To laptop to exw 4 mines kai twra exei arxisei na akougetai... Mipws ta exei paixei kapoios piknwtis? Help me please gt tha to spasw...
geposted Tue 23 Oct 12 @ 12:57 pm
για σας παιδια!!! εχω και εγω ενα προβλημα με τον μικτι μου κανει ενα βουιτο οταν το εχω στο amp και αν το βαλω στο rec δεν βουιζει μπορει κανεις να με βοιθησει?? ευχαριστω!!!!
geposted Mon 21 Jan 13 @ 9:20 am
Γεια σας παιδιά,
αντιμετώπισα το πρόβλημα αυτό σε δύο μαγαζιά. Δηλαδή, με μπαταρία όλα καλά, μόλις έβαζα το τροφοδοτικό του λάπτοπ άρχιζε ο θόρυβος.
Έχω μια VMS4.1, πρέπει να βάλω ground loop isolator σε κάθε έξοδο της? Δηλαδή, 4 κανάλια + 2 master (XLR & RCA)?
αντιμετώπισα το πρόβλημα αυτό σε δύο μαγαζιά. Δηλαδή, με μπαταρία όλα καλά, μόλις έβαζα το τροφοδοτικό του λάπτοπ άρχιζε ο θόρυβος.
Quote :
ΕΡΩΤΗΣΗ:
Που τις συνδέουμε και πόσες συσκευές θα χρειαστούμε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Κανονικά χρειαζόμαστε τόσα Ground Loop Isolators όσες είναι και οι έξοδοι της κάρτας ήχου που χρησιμοποιούμε. Αν δηλαδή χρησιμοποιούμε μια τετρακάναλη κάρτα ήχου (4 stereo out) θα χρειαστούμε 4 συσκευές και θα τις συνδέσουμε αμέσως μετά την κάρτα ήχου και πριν τον μίκτη.
ΕΡΩΤΗΣΗ:
Που τις συνδέουμε και πόσες συσκευές θα χρειαστούμε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Κανονικά χρειαζόμαστε τόσα Ground Loop Isolators όσες είναι και οι έξοδοι της κάρτας ήχου που χρησιμοποιούμε. Αν δηλαδή χρησιμοποιούμε μια τετρακάναλη κάρτα ήχου (4 stereo out) θα χρειαστούμε 4 συσκευές και θα τις συνδέσουμε αμέσως μετά την κάρτα ήχου και πριν τον μίκτη.
Έχω μια VMS4.1, πρέπει να βάλω ground loop isolator σε κάθε έξοδο της? Δηλαδή, 4 κανάλια + 2 master (XLR & RCA)?
geposted Tue 22 Jan 13 @ 4:32 am
Η VMS έχει εσωτερική κάρτα ήχου. Δεν μπορείς να βάλεις ground loop isolator εκεί.
Ground Loop Isolator μπορείς να βάλεις μόνο στην έξοδο UNBALANCED (RCA)
Η έξοδος Balanced (XLR) δεν χρειάζεται ground loop isolator. Οι συνδέσεις Balanced μεταξύ μηχανημάτων δημιουργήθηκαν ακριβώς για αυτό το σκοπό. Να αφαιρούν τέτοιους θορύβους/παράσιτα.
Anyway. Δοκίμασε ένα Ground Loop στην έξοδο unbalanced. Αν το πρόβλημα παραμείνει τότε δοκίμασε και την άλλη λύση.
Η έξοδος Balanced (XLR) δεν χρειάζεται ground loop isolator. Οι συνδέσεις Balanced μεταξύ μηχανημάτων δημιουργήθηκαν ακριβώς για αυτό το σκοπό. Να αφαιρούν τέτοιους θορύβους/παράσιτα.
Anyway. Δοκίμασε ένα Ground Loop στην έξοδο unbalanced. Αν το πρόβλημα παραμείνει τότε δοκίμασε και την άλλη λύση.
geposted Tue 22 Jan 13 @ 7:29 am
Dj_Dionushs wrote :
για σας παιδια!!! εχω και εγω ενα προβλημα με τον μικτι μου κανει ενα βουιτο οταν το εχω στο amp και αν το βαλω στο rec δεν βουιζει μπορει κανεις να με βοιθησει?? ευχαριστω!!!!
Έχει πρόβλημα ο μίκτης σου. Και το πιθανότερο είναι οτι έχει πρόβλημα το ποτενσιόμετρο του "Master"
geposted Tue 22 Jan 13 @ 7:30 am
PhantomDeejay wrote :
Η VMS έχει εσωτερική κάρτα ήχου. Δεν μπορείς να βάλεις ground loop isolator εκεί.
PhantomDeejay αντιμετώπισα το πρόβλημα και στις δύο εξόδους RCA & XLR. Ποια είναι η άλλη λύση?
geposted Tue 22 Jan 13 @ 7:58 am