Anmelden:     

Forum: Greek Forum

Topic: Ελεος ρε π.... Ελεοος!

Dieses Thema ist veraltet und kann veraltete oder falsche Informationen enthalten.

Ρε παιδια καθε φορα που φτιαχνω ενα Remix η ενα Mash up,οταν δηλ φορτωνω 3-4 κομματια και τα δουλευω,μεσα στο μισαωρο εκει που ολα πανε καλα ξαφνικα ο ηχος παραμορφωνει σε βαθμο αηδιας κι η παραμορφωση αυτη παραμενει στα ηχεια για 2 sec αφου κλεισω τελειως την ενταση. Εχθες επαιξα με τη ρυθμιση στο latency-τιποτα.Κλεινω .ξανανειγω το vdj,παλι τιποτα Ξανα κλεινω-ανοιγω,μου πετα ενα παραθυρο οτι το vdj κρασαρε και μου λεει να πατησω ενα κουμπι( recovery) νομιζω η κατι τετοιο και θα επανελθει αυτοματα-οπως κι εγινε. Σημερα ξαναδοκιμαζω ,συνεχιζω την ιδια δουλεια που αφησα απο χθες και μαντεψτε...Ναι,παλι τα ιδια.Αυτη τη φορα αντι νακλεισω το vdj κλεινω τη κονσολα κι ο ηχος επανερχεται στα κανονικα του.Εν το μεταξυ ηχογραφουσα το remix μου την ωρα που αρχισαν οι παραμορφωσεις να βγαινουν στα ηχεια.Κλεινω τα μηχανηματα εντελως φρικαρισμενος και λεω ν ακουσω την παραμορφωση που ηχογραφησα. Οριστε? Ποια παραμορφωση? Το κομματι γραφτηκε κανονικα.
Σκεφτομαι τωρα ο αμοιρος_-που αφησα τα ωραια μου mk2 για να γινω στα γεραματα digital dj- ΤΙ ΦΤΑΕΙ ρε γαμωτο,φταιει το software ,εχω κανει λαθος ρυθμισεις στον ASIO?η μηπως φταειη κονσολα?Παρεπιπτοντως οι ρυθμισεις που'χω στο ASIO configuration εχουν ως εξης...Application priority;High(το ειχα στο Νormlal αλλα κι εκει τα ιδια εκανε), System performance;High, Output Latensy;256 samples/5ms, Input latency 185 samles/4 ms.
Φιλε Γιωργο -συνονοματε- Phantom, περιμενω την βοηθεια σου που-οπως και του Μπαμπη βεβαια.μη ξεχνιομαστε-ειναι πολυτιμη...

geposted Sat 19 Oct 13 @ 5:06 am
Αφού στην ηχογράφηση δεν υπήρχε παραμόρφωση, δεν νομίζω ότι φταίει το software. Αυτό που σου προτείνω να κάνεις είναι να κατεβάσεις το latencymon, να το τρέξεις, και να παίξεις κανονικά μουσική. Όταν ακούσεις την παραμόρφωση δες τι ανεβαίνει πολύ στο latencymon ώστε να το κλείσεις. Κατά την γνώμη μου έπειτα από μισή ώρα κάτι εκκινείτε στον υπολογιστή με συνέπεια να δημιουργεί πρόβλημα στο latency του υπολογιστή.

Σημερα παλι τα ιδια..αλλαξα τη ρυθμιση στο ASIO συγκκκριμενα ανεβασα τις τιμες στο latency, επαιξα περιπου μιαμιση ωρα απροβληματιστα-(ρεκορ), και ξαφνικα οταν φωρτωνα ενα κομματι,ακουγωταν μια παραμορφωση οση ωρα διαρκουσε η φωρτωση,αυτη τη φορα και στα ακουστικα οχι μονο στα ηχεια.
Δε ξερω τι να υποθεσω ρε παιδια..Ευτηχως που ακυρωσα (λες και το'ξερα) το Παρασκευοσαββατικο dj-ιλικι.Ρεζιλι θα γινομουν.
Ηelp

κανεις φορματ και στηνεις το μηχανημα απο την αρχη βημα βημα με καινουργιους driver και βλεπεις.

Νομίζω πως είναι ξεκάθαρο πως δεν είναι σωστά σεταρισμένος ο υπολογιστής, από την στιγμή που κάνει την παραμόρφωση μόνο όταν φόρτωσε το τραγούδι. Νομίζω πως το ανέβασμα του latency βοήθησε αρκετά αφού για μιαμισι ώρα δεν είχες πρόβλημα. Επιμένω όμως να βρεις τι παίζει πίσω από τον υπολογιστή όταν ακούς τον περίεργο αυτό θόρυβο... Έτσι θα βρεις τι φταίει και θα λύσεις το πρόβλημα..

Φορματ εγινε πριν λιγους μηνες μαγκες.
Μεχρι προχθες επαιζε μια χαρα,εχω να προσθεσω οτι αυτα τα "νουμερα" τα εκανε και στο παρελθον οταν ομως δουλευα 4 deck κανοντας mash ups και remixes.
Ποτε δεν μου τα παρουσιασε μιξαρωντας μονο σε 2 decks.
Τυχαιο? Δε ξερω.Ισως η κονσολα κανει νουμερα
Μια απαντηση απο εκει που περιμενα δεν την πηρα παντως. Λογικο,βλ. Σ/Κ. ;)

Να υποθεσω οτι κανεις απ'το team του Vdj δεν εχει δει αυτο το νημα??

Me tin LE version, exeis dokimasei ?

Eipes kati gia crash kai recovery. Ston fakelo MyDocuments/VirtualDJ, tha vreis ena arxeio Crashguard Report.txt. anoikse to me Notepad kai kane copy paste edw to periexomeno tou.

Vlepw kapoia crash apanwta mesa se 2 meres, isws mesa kai se liga lepta, an ypothesoume oti allaze i mera ekeini ti stigmi. Akrivws den mporw na kserw, Tha steiloume ta crash reports sto Dev Team, an kai ta apotelesamta den einai kai toso grigora.

auto pou mporw na eikasw einai crash pou exoun na kanoun me kapoio "kako" Sound Setup opws periegrapses, otan peirazes ta settings tis kartas ixou.

Gia to provlima tis paramorfwsis, to pio logiko einai oti prepei na psaxteis oson afora tis rythmiseis kai to performance toy ypologisti sou. Yparxei kai mia periptwsi na yparxei thema me tous ASIo drivers, alla ligo apithano.

Anevazwntas to latency, einai pithano , auti i paramorfwsi na fygei i na meiwthei.

An anti twn ASIO drivers, xrisimopoiiseis tour WDM (dld valeis 4.1 sto Sound card anti gia ASIO sto Sound Setup tou VirtualDJ), pairneis akoma tin paramorfwsi ?
Stin thesi sou tha ksekinaga apo edw.. http://www.virtualdj.com/wiki/Common%20PC%20Performance%20Issues.html
Einai poly simantiko na veltiwseis to performance tou ypologisti sou, aneksartita an auto lysei to provlima i oxi.
Yparxei periptwsi na kanei kana conflict me kana bluetooth, wirelless, Webcamera klp.. exoun dei polla ta matia mas.
Exeis apokleisei to thema hardware...dld kalwdia, adaptores, ixeia, enisxyti klp ?
Dokimases allo USB kalwdio ?

Apo oti katalaves, den yparxei kapoia sygkekrimeni lysi gia tetoiou eidous provlimata. Dystixws prepei na peraseis apo ola ta stadia kai telika na katalkseis sti lysi, tin opoia epenalambanw oti to pio pitahno einai na einai kati koufo.

Πριν παιξω κλεινω μεσω ενος προγραμματος ... http://www.djtechtools.com/2011/08/14/optimizing-windows-for-djing-part-i-power-script/ πολλα windows services που δε χρειαζεται να τρεχουν στο παρασκηνιο Εχω σεταρει επισης τον υπολογιστη για maxomum επιδοσεις κλπ κλπ,μενει να κατεβασω το LatencyMon για ελεγχω ορισμενων red bars που εμφανιζινται μια στο τοσο (αν κι οταν κρασαρει το vdj, βλεπω στο latency checker οτι εκεινη τη στιγμη ΔΕΝ υπαρχουν red bars).
Εχω να προσθεσω -και νομιζω ειναι σημαντικο-οτι πριν μηνες οταν ο υπολογιστης δεν ειχε σεταριστει ακομα,επαιζα για 5-6-7 ωρες απροβληματιστα, μιξαροντας σε 2 decks. Tα προβληματα αρχισαν 3 μηνες μετα κι οταν δουλευα 4 decks ταυτοχρονος...τι να πω.
Στηλτε εσεις τα crash reports εκει που πρεπει ,θα κανω κι εγω αυτο που εμεινε να κανω κι ελπιζω να βρεθει λυση γιατι εχω μεν τα μηχανηματα ακι ΔΕΝ τολμω να παιξω σε μαγαζι....
Αληθεια ποσο θα παρει περιπου μεχρι να εχω μια απαντηση απο εσας ρε παιδια??

to crash den exei amesi sxesi me to provlima sou. H paramorfwsi den odigei se crash, kai synithws oute to anapodo. To crash sunevei mallon giati peirazes kapoies rythmisies pou ekanan ton driver astathi isws.
Prepei na psaxteis me tis rythmiseis toy ypologisti sou. mia pros mia. Egw proswpika den empisteuomai kanena tool. To link pou sou edwsa tha prepei na einai o odigos sou.

Ta crash ta esteila. alla kal pali, den nomizw na deiskoun kati pou na se voithisoun.

Ευχαριστω για τη βοηθεια,θα πραξω τα δεοντα και...βλεπουμε.

jo iaveris wrote :
Πριν παιξω κλεινω μεσω ενος προγραμματος ... http://www.djtechtools.com/2011/08/14/optimizing-windows-for-djing-part-i-power-script/ πολλα windows services που δε χρειαζεται να τρεχουν στο παρασκηνιο Εχω σεταρει επισης τον υπολογιστη για maxomum επιδοσεις κλπ κλπ,μενει να κατεβασω το LatencyMon για ελεγχω ορισμενων red bars που εμφανιζινται μια στο τοσο (αν κι οταν κρασαρει το vdj, βλεπω στο latency checker οτι εκεινη τη στιγμη ΔΕΝ υπαρχουν red bars).

Πολλά scripts από αυτά του τύπου "όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω" κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό... Κάποτε ένα τέτοιο script έκλεινε την ουρά εκτύπωσης των Windows (Printer Spool). Όμως ένα γνωστό πρόγραμμα μουσικής χρειαζόταν τον printer spool γιατί μέσα στο SDK που έκανε το license check υπήρχε ένα αρχείο .dll που εξαρτιόταν άμεσα από αυτόν. Το πρόγραμμα άνοιγε μεν, αλλά σε ανύποπτο χρόνο πετούσε "License Error" και έκλεινε.

Για αρχή (για να μην σε βάλω στη διαδικασία του Format) θα σου πρότεινα να φτιάξεις ακόμα ένα λογαριασμό χρήστη στα Windows και να δοκιμάσεις να παίξεις από εκεί ΧΩΡΙΣ να πειράξεις τίποτα... Δες αν έτσι βελτιώνεται έστω η κατάσταση ή όχι και μετά βλέπουμε και τα υπόλοιπα...

Θεωρεις Γιωργο οτι το συγκεκριμενο που χρησιμοποιω (δες το πρωτα),κλεινει καποια υπηρεσια που ειναι χρησιμη στο Vdj??

\\\"\\\"If you are using a MIDI controller that has a built-in sound card or you are using an external DJ sound card (E.g: Numark DJIO), then Windows may also be trying to use it as its default playback device, which in some cases may cause a conflict. Make sure that Windows is set to use your computer\\\'s own built-in sound card as its default device (Start -> Control Panel -> Sound -> Manage audio devices\\\"\\\"
Με βα ση τα παραπανω ποια απ τις δυο ρυθμισεις ειναι η σωστη?

H prwti rythmisi einai i swsti, an kai otan xrisimopoieitai to ASIO, oi WDM drivers den xrisimopoiountai, entoutois kalou kakou.. kane tin prwti rythmisi (dld min exeis tin Stanton proepilegmeni karta ixou)

Btw, kalo tha einai na ksanaelekseis tis rythmiseis toy ypologisti sou oson afora to performance. Apo oti vlepw exeis ta Aero energopoiimena.

Ti leitourgiko exeis ?

Eκανα τις αλλαγες συμφωνα με το link που μου εστειλε ο djdad(κι οχι μονο) και μεχρι στιγμης ολα δειχνουν να δουλευουν ρολοι.Στο DPC Latency Checker ολες οι οι μπαρες ειναι στα πρασινα καθολη τη διαρκεια των gigs. Thanks guys!

(Alte Themen und Foren werden automatisch geschlossen)