Anmelden:     

Forum: Greek Forum

Topic: Dj και ευθύνες - Page: 1

Dieser Teil des Themas ist veraltet und kann veraltete oder falsche Informationen enthalten

Dj και υπευθυνότητα – επαγγελματισμός.

Αφορμή για αυτό το άρθρο είναι το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον πολλών συναδέλφων τόσο μέσα σ’ αυτό εδώ το forum όσο και σε άλλα forum/blog/groups για djs για τον τρόπο διεξαγωγής και συμπεριφοράς σε κοινωνικές εκδηλώσεις όπως γάμοι, βαφτίσεις κτλ.
Είμαστε στην «αρχή» της σεζόν και υποθέτω ότι επειδή πολλοί συνάδελφοι «μπούχτησαν» με την άρρωστη κατάσταση που επικρατεί σε μαγαζιά (café / bars / clubs κτλ) ψάχνουν μια διέξοδο που θα τους βοηθήσει τόσο οικονομικά (τα χρήματα είναι σαφώς καλύτερα) όσο και «επαγγελματικά»
Στόχος μου δεν είναι να γράψω ένα άρθρο για γάμους και βαφτίσεις. Υπάρχουν ήδη τέτοια άρθρα τόσο εδώ στο VirtualDj όσο και στο Facebook ή αλλού.
Στόχος μου είναι απλά να επιστήσω την προσοχή όσων ξεκινούν τώρα να ασχοληθούν με αυτό το κομμάτι και να ζητήσω και τους δικούς σας προβληματισμούς.
Και ξεκινάω με το πρώτο και βασικότερο:
Μία κοινωνική εκδήλωση δεν έχει ουδεμία σχέση με μία βραδιά ή ένα πάρτι σε μαγαζί / club.
Ένας γάμος για παράδειγμα είναι μία κοινωνική εκδήλωση που γίνεται ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΟΡΑ. Δεν υπάρχουν περιθώρια σφάλματος. Δεν είναι όπως το club που και να μην πάει καλά μια βραδιά δεν έγινε και τίποτα… Στο club ο «πελάτης» αν δεν του αρέσει το κλίμα – η μουσική, μπορεί να φύγει. Στον γάμο ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να φύγει (εξαιτίας της μουσικής τουλάχιστον). Αντίθετα πρέπει ο DJ να μπορέσει να τον κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Αντίστοιχα στο club ο «πελάτης» και να μην περάσει καλά ένα βράδυ επειδή ο dj δεν ήταν καλός, δεν έγινε και καμία μεγάλη ζημιά. Θα πάει μια άλλη βραδιά και θα περάσει καλύτερα. Στον γάμο (ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια κοινωνική εκδήλωση) δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα – ευχέρεια.
Με λίγα λόγια:
Ο DJ πρέπει να είναι εξ’ αρχής σίγουρος ότι ΜΠΟΡΕΙ να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της κοινωνικής εκδήλωσης που θέλει να αναλάβει.
Η εμπειρία παίζει επίσης πολύ μεγάλο ρόλο και υπάρχουν περιπτώσεις που ακόμα και πολλοί έμπειροι συνάδελφοι με εκατοντάδες επιτυχημένες εκδηλώσεις στο ενεργητικό τους μπορεί να δυσκολευτούν.
Έτσι λοιπόν θέλω να επιστήσω την προσοχή όσων ξεκινούν τώρα να ασχοληθούν με εκδηλώσεις. Προς θεού δεν θέλω ούτε να τους τρομάξω, ούτε να τους αποθαρρύνω. Αλλά θα πρέπει να είναι πολύ συνειδητοποιημένοι σ’ αυτό που πάνε να κάνουν. Καλό θα ήταν όποιος ξεκινάει τώρα και έχει την δυνατότητα, να ακολουθήσει σε μερικές εκδηλώσει ένα έμπειρο στο χώρο dj για να μπορέσει να δει τι «παίζει» και πως είναι τα πράγματα.
Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε σαν «κλάδος» είναι να αρχίσουν να μας «κράζουν» επειδή κάποιοι «μη καλά προετοιμασμένοι» συνάδελφοι αρχίσουν να καταστρέφουν ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ στιγμές ανθρώπων.

Περιμένω ΚΑΙ τους δικούς σας προβληματισμούς.

geposted Tue 08 Apr 14 @ 3:25 am
Καλησπέρα και από μένα ,
έχω ασχοληθεί με εκδηλώσεις και μόνο αρκετά χρόνια ,
Αυτό που έχω να πω είναι ότι ένας DJ που παίζει σε εκδηλώσεις πρέπει πρώτα να μάθη
(1) ΝΑ διαβάζει των κόσμο τι θέλει για να χορέψει
(2) Να προσέχει τα τραγούδια του να μην μιλάνε για χωρισμό
(3) ΟΧΙ μιξαρισμένα CD (κονσέρβα).

Έχω πάει σε γάμο σαν καλεσμένος σε σοβαρό κτήμα την ώρα που το ζευγάρι
τσούγκριζε με τον κόσμο ο DJ έπαιζε Μάρω Λύτρα – υπάρχει άλλη ……
και την περισσότερη βραδιά έπαιζε με έτοιμα CD (ΜΙΧ) , αυτός νομίζω δεν τον λες επαγγελματία.

Θα συμφωνήσω Γιώργο και να προσθέσω και εγώ μερικές σκέψεις τουλάχιστον για την επαρχία μιας και βλέπω κάποιους νεαρούς σε ηλικία αλλά και καποιους μεγαλύτερους να ξεκινάνε να παίρνουν γάμους βαπτισεις κ.λ.π. χωρις την παραμικρή ιδέα για το τι ακριβως τραγούδια θα πρέπει να παίξουν.
Θα πρέπει ολοι αυτοί να καταλάβουν ότι αυτό που προκειται να κάνουν θέλει σοβαρότητα,προετοιμασεία εξοπλισμό αξιοποιστεία και γνωση όλων των ειδών μουσικης που παιζονται σε γαμους ,γνώση ηχητικού εξοπλισμού και στησίματος και αρκετή πείρα.Θα πρέπει να καταλαβουν ότι αυτά δεν γινονται από την μια μερα στην άλλη και ότι θα χρειαστεί να βαδίσουν αργα και σταθερα ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΑΙΤ ΕΤΟΙΜΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΑΜΟ.Το ΄κακό είναι ότι αναλαμβάνουν δουλείες που δεν είναι ετοιμη να τα βγάλουν πέρα ΑΚΟΜΑ και λέω ακόμα γιατι εάν αρχίσουν αυτή την δουλεία σιγα σιγα καποια στιγμή σιγουρα θα τα καταφέρουν.Κανεις δεν γεννηθηκε μαθημένος.Επίσης θα πρέπει να καταλάβουν ότι κανοντας πεντε δέκα αρπαχτες δεν λυνουν το προβλημά τους αλλά δύσκολα θα βρισκουν μετα πελάτες να τους εμπιστευτουν και επειδή ζω στην επαρχία εχω ακουσει και δει απίστευτα πράγματα από εκδηλώσεις να σταματάνε επειδή δεν ειχε ο dj εφεδρικό εξοπλισμό μέχρι ο γαμπρος να διώχνει την ορχήστρα κα να αναλαμβάνει ο dj να συνεχίσει την βραδιά.
Θα σας πω κάτι τελειώνοντας για το πόσο πολύ θα πρέπει να είμαστε σοβαροί σε αυτή την δουλεία.Ο γιός μου είναι 19 χρονών θα έλεγα καλός dj σε κλάμπ τον έχω πάρει σε πολλούς γάμους κοντά έχει παίξει μαζι μου μερικές φορες αλλά και μόνος του σε κάποιους χορούς και βαπτίσεις.Ουδέποτε μου πέρασε από το μυαλό να τον στείλω μόνο του σε γάμο και ας τον εχουν ζητήσει και ας χάνουμε λεφτά και ας ο πελάτης καίγεται γιατι δεν βρίσκει άλλον.Ουτε χαζός είμαι ούτε βλάκας...ξέρω ακριβώς τι μπορεί να προσφαίρει ο γιός μου και για μένα δεν είναι ακόμα ετοιμος να ανταπέξελθει και ας έχει παρακολουθήσει πάνω από πενηντα γάμους.Ελπίζω να καταλάβατε την σοβαρότητα της γαμήλιας δεξίωσης και να μην λέτε ευκολα ναι μπορω να αναλάβω.

djdionisisspiros wrote :
Καλησπέρα και από μένα ,
έχω ασχοληθεί με εκδηλώσεις και μόνο αρκετά χρόνια ,
Αυτό που έχω να πω είναι ότι ένας DJ που παίζει σε εκδηλώσεις πρέπει πρώτα να μάθη
(1) ΝΑ διαβάζει των κόσμο τι θέλει για να χορέψει
(2) Να προσέχει τα τραγούδια του να μην μιλάνε για χωρισμό
(3) ΟΧΙ μιξαρισμένα CD (κονσέρβα).

Έχω πάει σε γάμο σαν καλεσμένος σε σοβαρό κτήμα την ώρα που το ζευγάρι
τσούγκριζε με τον κόσμο ο DJ έπαιζε Μάρω Λύτρα – υπάρχει άλλη ……
και την περισσότερη βραδιά έπαιζε με έτοιμα CD (ΜΙΧ) , αυτός νομίζω δεν τον λες επαγγελματία.

Εγώ που παίζω μουσική από το 1985 (δηλαδή 29 χρόνια εκ των οποίων τα τελευταία 15 και σε γάμους, βαπτίσεις κ.λ.π.) έχω να πω ότι συμφωνώ μεν στις δύο πρώτες επισημάνσεις αλλά στο τρίτο σκέλος ψιλοδιαφωνώ. Φίλε Σπύρο αν όπως λες παίζεις χρόνια σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις (όχι ότι το αμφισβητώ φυσικά), σίγουρα θα είχες συναντήσει το φαινόμενο να σου ζητάνε κομμάτια από ζωντανές ηχογραφήσεις σε πανηγύρια. Άρα δε συμφωνώ ότι δεν πρέπει να παίζονται μιξαρισμένα (υπό προυποθέσεις πάντα) κομμάτια. Δε βρίσκω το λόγο άλωστε να μη συμβαίνει αυτό αν πρόκειται για ενότητες που θα διασκεδάσουν τους καλεσμένους. Και το αναφέρω παρότι μπορώ να μιξάρω με ευχέρεια όλα τα είδη μουσικής!

Και μια λεπτομέρεια όσον αφορά το δεύτερο σκέλος. Όπως ανέφερα συμφωνώ, απλά να επισημάνω κάτι που μου έχει συμβεί αρκετές μπορώ να πω φορές (συνήθως βέβαια πάνω στο τσακίρ κέφι και αργά). Το ίδιο το ζευγάρι (ή ένας εκ των δύο) να μου παραγγείλει κομμάτι που αφορά χωρισμό (με πρόσφατο παράδειγμα πριν δύο εβδομάδες που ο γαμπρός μου ζήτησε στις 5 το πρωί το ''φεύγω, δεν πάει'' άλλο πια χωρίζω''), περισσότερο για πλάκα βέβαια. Και βέβαια (με τη σύμφωνη γνώμη της νύφης φυσικά) το έπαιξα..!!

ankos wrote :
Θα συμφωνήσω Γιώργο και να προσθέσω και εγώ μερικές σκέψεις τουλάχιστον για την επαρχία μιας και βλέπω κάποιους νεαρούς σε ηλικία αλλά και καποιους μεγαλύτερους να ξεκινάνε να παίρνουν γάμους βαπτισεις κ.λ.π. χωρις την παραμικρή ιδέα για το τι ακριβως τραγούδια θα πρέπει να παίξουν.
Θα πρέπει ολοι αυτοί να καταλάβουν ότι αυτό που προκειται να κάνουν θέλει σοβαρότητα,προετοιμασεία εξοπλισμό αξιοποιστεία και γνωση όλων των ειδών μουσικης που παιζονται σε γαμους ,γνώση ηχητικού εξοπλισμού και στησίματος και αρκετή πείρα.Θα πρέπει να καταλαβουν ότι αυτά δεν γινονται από την μια μερα στην άλλη και ότι θα χρειαστεί να βαδίσουν αργα και σταθερα ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΑΙΤ ΕΤΟΙΜΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΑΜΟ.Το ΄κακό είναι ότι αναλαμβάνουν δουλείες που δεν είναι ετοιμη να τα βγάλουν πέρα ΑΚΟΜΑ και λέω ακόμα γιατι εάν αρχίσουν αυτή την δουλεία σιγα σιγα καποια στιγμή σιγουρα θα τα καταφέρουν.Κανεις δεν γεννηθηκε μαθημένος.Επίσης θα πρέπει να καταλάβουν ότι κανοντας πεντε δέκα αρπαχτες δεν λυνουν το προβλημά τους αλλά δύσκολα θα βρισκουν μετα πελάτες να τους εμπιστευτουν και επειδή ζω στην επαρχία εχω ακουσει και δει απίστευτα πράγματα από εκδηλώσεις να σταματάνε επειδή δεν ειχε ο dj εφεδρικό εξοπλισμό μέχρι ο γαμπρος να διώχνει την ορχήστρα κα να αναλαμβάνει ο dj να συνεχίσει την βραδιά.
Θα σας πω κάτι τελειώνοντας για το πόσο πολύ θα πρέπει να είμαστε σοβαροί σε αυτή την δουλεία.Ο γιός μου είναι 19 χρονών θα έλεγα καλός dj σε κλάμπ τον έχω πάρει σε πολλούς γάμους κοντά έχει παίξει μαζι μου μερικές φορες αλλά και μόνος του σε κάποιους χορούς και βαπτίσεις.Ουδέποτε μου πέρασε από το μυαλό να τον στείλω μόνο του σε γάμο και ας τον εχουν ζητήσει και ας χάνουμε λεφτά και ας ο πελάτης καίγεται γιατι δεν βρίσκει άλλον.Ουτε χαζός είμαι ούτε βλάκας...ξέρω ακριβώς τι μπορεί να προσφαίρει ο γιός μου και για μένα δεν είναι ακόμα ετοιμος να ανταπέξελθει και ας έχει παρακολουθήσει πάνω από πενηντα γάμους.Ελπίζω να καταλάβατε την σοβαρότητα της γαμήλιας δεξίωσης και να μην λέτε ευκολα ναι μπορω να αναλάβω.

Γιώργο και Ankos like, like, like (που λένε και οι πτσιρικάδες στο Facebook). Εγκρίνω και επαυξάνω!!

@drjekyl τελευταία χρόνια ''μάγκας'' dj δεν είναι αυτός που μπορεί να μιξάρει παραδοσιακά τραγούδια αλλά αυτος που μπορεί να βρει ακυκλοφόρητα Live cd και να κάνει την διαφορά από τον ανταγωνισμό

???????????

Πάμε καλά;;;

Γιατί εγώ νόμιζα οτι "μάγκας" είναι αυτός που κάνει τον κόσμο να περνάει καλά...

Και αν είναι να παίζω σε γάμους το κάθε ακυκλοφόρητο γυφτο-κλαρινό-live σε ηχοσύστημα PA 10KW RMS με τα γνωστά "γειά σου Μήτσο με το κλαρίνο σου", "να ζήσει το Προάστιο" τον μικροφωνισμό να πάει σφαίρα, και οι παρευρισκόμενοι να μην καταλαβαίνουν τους μισούς στοίχους από το echo... καλύτερα να τους στείλω σε ορχήστρα κι εγώ να ΜΗΝ είμαι "μάγκας"

Υ.Γ.:
Το έχω δηλώσει πολλές φορές οτι αγαπώ την Ελληνική μουσική και φυσικά αγαπώ πάρα πολύ την παραδοσιακή ελληνική μουσική. Αλλά μόνο όταν αυτή εκτελείται από μουσικούς με αγάπη και μεράκι για αυτό που κάνουν και φυσικά η ηχογράφηση πληρεί κάποια standards.

Όποιος συνάδελφος θέλει να "παίρνει" τα αυτιά των ακροατών του με ηχογραφήσεις που γίνονται στην κυριολεξία στο πόδι, χάρισμα του...
Δεν θα πάρω!
Και στην τελική ο DJ σε γάμους δεν είναι εκεί για να αντικαταστήσει μια παραδοσιακή ορχήστρα σαν φθηνό υποκατάστατο. Είναι για να δώσει άλλη διάσταση με το μεγάλο εύρος της μουσικής που μπορεί να παίξει!!!

ankos wrote :
@drjekyl τελευταία χρόνια ''μάγκας'' dj δεν είναι αυτός που μπορεί να μιξάρει παραδοσιακά τραγούδια αλλά αυτος που μπορεί να βρει ακυκλοφόρητα Live cd και να κάνει την διαφορά από τον ανταγωνισμό

Ankos εγώ δεν παίζω σε κανένα γάμο για να κάνω τη διαφορά και δε βλέπω ανταγωνιστικά κανένα συνάδερφο. Παίζω ΜΟΝΟ για να περάσουν καλά τόσο οι άνθρωποι που κάνουν το γάμο όσο και οι καλεσμένοι και να φύγουν από εκεί αν είναι δυνατό χορεύοντας. Και δε με ενδιαφέρουν καθόλου οι ''μαγκιές'' τόσο στους γάμους όσο και έξω από αυτούς..!!

Γιώργο με κάλυψες απόλυτα (άλλη μία φορά!!).

δεν θα διαφωνήσω και παρακάτω θα γραψω την γνώμη μου όμως θα προσθέσω για το θέμα του ανταγωνισμου ότι δεν το γράφω με την κακή εννοια και ποτέ δεν κακολογό συνάδελφο όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προσπαθώ να γίνω καλυτερος.Ανταγωνισμό κάνω και με τον εαυτό μου και με τον γιό μου με προφανες αποτέλεσμα να διασκεδάζει ο κόσμος για αυτόν τον ανταγωνισμό μιλάω και όχι μεταξύ συναδέλφων.
Οσο αναφορά τα Live θα πω τα εξής
Πολλές φορές με έχουν βοηθήσει και με έχουν βγάλει από αδιεξόδους σε γάμους που κρατάνε πάνω από έξι ώρες.Στα μέρη μου ζητάνε Live και΄για να το πω καλυτερα 5 στους 10 γάμους ζητάνε όσο τον δυνατον λιγότερες στουντιακές εκτελέσεις.Το βασικότερο όμως είναι όπως και εσεις έχεται την αποψη σας και το στυλ σας ετσι και εγω εχω το στυλ μου και ειμαι αυτος που γουστάρει τα Live και τα χορευει και παει σε πανυγήρια όταν μπορεί για να διασκεδάσει.Εκει βρίσκονται και οι πελάτες μου.
Τελειώνοντας ,άν στην Αθήνα ή σε κάποια άλλα μέρη της Ελλάδας ένας καλός dj μπορεί να αντικαταστήσει μια ορχήστρα στα μέρη μου μια καλή ορχήστρα δεν μπορεί να την αντικαταστήσει ενας καλος dj.Μην ξεχνάτε ότι πολλοί παραδοσιακοί τραγουδιστες είναι από τα μέρη μου.Κατσίγιαννης Γιαννης,Κατσίγιαννη Τζένη,Νταβελης Γιαννης Κοκκορη Γιώτα και οι κοντοχωριανοι Μπεκιος Γιωργος, Λάλεζας Παναγιώτης ,Βελλισαρης ,Κωνσταντινόπουλος Ανδρεας,Μετζελόπουλος, κλπ.Πως να τους συναγωνιστείς αυτούς?

Τα πανηγύρι είναι πανηγύρι και η κοινωνική δεξίωση, κοινωνική δεξίωση.

Όσο για τις ορχήστρες το έγραψα παραπάνω, θα το γράψω και ξανά:

ΚΑΝΕΝΑΣ DJ δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια ορχήστρα. Όπως και ΚΑΜΙΑ ορχήστρα σεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα DJ.

Είναι δύο διαφορετικά τελείως πράγματα.

Μου έχει τύχει "πελάτης" που ήθελε να κλείσει DJ στο γάμο του μόνο και μόνο γιατί του έβγαινε πιο οικονομικά από μια ορχήστρα. Μόλις το αντιλήφθηκα αρνήθηκα αμέσως τη δουλειά. Δεν είμαι και δεν θα γίνω το "οικονομικό υποκατάστατο" μιας ορχήστρας!

DrJekyl wrote :

Και μια λεπτομέρεια όσον αφορά το δεύτερο σκέλος. Όπως ανέφερα συμφωνώ, απλά να επισημάνω κάτι που μου έχει συμβεί αρκετές μπορώ να πω φορές (συνήθως βέβαια πάνω στο τσακίρ κέφι και αργά). Το ίδιο το ζευγάρι (ή ένας εκ των δύο) να μου παραγγείλει κομμάτι που αφορά χωρισμό (με πρόσφατο παράδειγμα πριν δύο εβδομάδες που ο γαμπρός μου ζήτησε στις 5 το πρωί το ''φεύγω, δεν πάει'' άλλο πια χωρίζω''), περισσότερο για πλάκα βέβαια. Και βέβαια (με τη σύμφωνη γνώμη της νύφης φυσικά) το έπαιξα..!!

Dr Jekiln Είμαι 50 χρονών ξεκίνησα με vinilio σε disco και από το 1997 έπαιζα σε εκδηλώσεις στην Αθήνα και τα 2 τελευταία χρόνια είμαι στην Πάρο και παίζω για την πλάκα μου , οπότε καταλαβαίνεις ευτράπελα πολλά.
Και εμένα μου έτυχε, ζήτησε ο γαμπρός με την είσοδο του ζευγαριού να παίξω τα Στέφανα του Χριστολουλόπουλου, εκεί ήταν το τέλος του γάμου όπως καταλαβαίνεις. (ήταν επιθυμία)

Όσο για το live το έχω ξεκαθαρίσει μέσα μου, και σύμφωνο με τον Γιώργο.

Πιστεύω ότι όλοι, από οποιαδήποτε σκοπιά και αν το βλέπουν, συμφωνούμε στο εξής (όπως τονίστηκε και στην αρχή)...
"Υπευθυνότητα και Επαγγελματισμός"
Από εκεί και ύστερα, (άποψη μου πάντα), κανένας dj δεν μπορεί να συναγωνιστεί μία καλή ορχήστρα στο παραδοσιακό τομέα..
Επίσης πιστεύω ότι σκοπός όλων πρέπει να είναι, να ανταποκριθούν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό στις απαιτήσεις και στις προσδοκίες του ζευγαριού και να περάσει ο κόσμος όσο το δυνατόν καλύτερα.. Αν δεν μπορείς να αντεπεξέλθεις σε κάτι (για τον οποιοδήποτε λόγο) πολύ ευγενικά δεν αναλαμβάνεις προκειμένου να μην εκτεθείς και "χαλάσεις" και το όνομα που έχεις δημιουργήσει..

Αυτο που με χαροποιει ιδιαιτερα (και μπραβο στον Phantom που το ανοιξε το θεμα) ειναι οτι ολοι οσοι εχετε γραψει μεχρι τωρα δειχνετε επαγγελματισμο με το να ειστε ετοιμοι ακομα και να αρνηθειτε μια δουλεια,παρα να την καταστρεψετε και αυτη και το ονομα σας.
Φυσικα συμφωνω σχεδον με ολα οσα εχετε γραψει μεχρι τωρα και χαιρομαι ιδιαιτερα γι αυτα που διαβασα.
Αποδεικνυεται οτι τελικα υπαρχουν ανθρωποι επαγγελματιες και μαλιστα σε αυτο εδω το forum.Δεν εχω να προσθεσω κατι γιατι εχετε καλυψει ολα τα σοβαρα που πρεπει να ξερουν οσοι θελουν να ασχοληθουν σοβαρα με τις προσωπικες εκδηλωσεις.
Οσο για το φιλο που δεν εχει αφησει τον γιο του να παιξει ακομα σε γαμους να πω πως και οδικος μου γιος ζει μια παρομοια περιπτωση γιατι αν και εχει παρακολουθησει απο τα 15 του δεκαδες γαμους,εχει βιωσει ολα τα ακουσματα,εχει καταλαβει τι σημαινει το καθε ειδος χορου και ποιες περιοχες το αγαπανε αλλα και γιατι,ακομα λοιπον και μετα απο 6 χρονια παρακολουθησης,σε γαμο δεν θα τον εστελνα μονο του,αν και παιζει σε μαγαζια.

Το τονισε και ο Phantom παραπανω,ΚΑΘΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ,πρεπει να ειμαστε σιγουροι οτι μπορουμε να την φερουμε εις περας καθως επισης να ειμαστε σιγουροι οτι μπορουμε να καλυψουμε ενδεχομενα προβληματα η αλλαγες της στιγμης.

Μπραβο σας αλλη μια φορα.Καλες δουλειες

διαβασα καπου πιο πανω οτι Δεν ειναι επαγγελματισμος να παιζεις live cd κονσερβα κλπ...Σε διαγωνισμο ηχοληψιας η δεξιοτητων dj ισως και να ισχυει,σε γαμο ομως που πρωταρχικος ρολος ειναι να ειναι η πιστα φουλ το θεωρω εντελως δευτερευουσας σημασιας τι παιζει ο dj απο την στιγμη που η πιστα ειναι γεματη.κανεις δεν προκειται να ασχοληθει αν το cd ειναι live,πανυγηρι,studio,remix κλπ,ακομα και αν παιζεις με κασσετα-σιντι-δισκο-γραμμοφωνο-usb stick .An o περναει καλα ο κοσμος δεν τον νοιαζει καθολου μα καθολου τι παιζεις και με τι το παιζεις!

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ , ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ:

Θέλω να ρωτήσω πως γίνεται να αρνηθείς μια δουλειά, ευγενικά, χωρίς να φανείι καθόλου πως δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις στην συγκεκριμένη εκδήλωση;

Για τον κόσμο, ζευγάρι για γάμο στην συγκεκριμένη περίπτωση, ένας Dj "είναι υποχρεωμένος" να μπορεί να βγάλει εις πέρας μια δουλειά. Οπότε πως γίνεται αφού προηγηθεί φυσικά το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ραντεβού, να αρνηθείς μια δουλειά επειδή δεν μπορείς να την αναλάβεις στο μουσικό στυλ που θέλουν ; Δεν μπορώ να πω ότι δεν μπορώ να το αναλάβω για τον συγκεκριμένο λόγο, γιατί θα ακουστεί "κάπως" και δεν θα φανεί καθόλου επαγγελματικό κατά την γνώμη μου.

Οπότε , θέλω γνώμες πως να αρνηθώ την δουλειά εφόσον έχει προηγηθεί η συνάντηση. ( Να σημειώσω εδώ, πως και στο ραντεβού έκανα τις συστάσεις και είπα την γνώμη μου βάσει εμπειρίας περί "δυσκολίας" όταν ένας γάμος κινηθεί στα πλαίσια του πάρτυ, δυστυχώς χωρίς εμφανές αποτέλεσμα. Δεν θέλουν ούτε δημοτικά, ούτε ζειμπέκικα ούτε το ένα ούτε το άλλο, παρά μουσική Club-bar. ΣΕΒΑΣΤΟ εννοείται, αλλά για μένα δεν νοείται ΓΑΜΟΣ που ξεφεύγει τόσο από τον παραδοσιακό. Εν τέλει εγώ δεν μπορώ να το αναλάβω και δεν ξέρω τον καλύτερο τρόπο ώστε να μην εκτεθώ εφόσον ήδη βρεθήκαμε.)

Ευχαριστώ!

Νομίζω ότι το πιο επαγγελματικό είναι να πεις την αλήθεια. Ότι ειδικεύεσαι σε ένα τελείως άλλο είδος μουσικού προγράμματος από αυτό που επιθυμούν εκείνοι και ότι θα ήταν καλύτερο και για τις δύο πλευρές να μην υπάρξει συνεργασία σε αυτό το event αλλά ότι είσαι πάντα στην διάθεση τους ή και των φίλων τους αν χρειαστούν το είδος που εσύ παίζεις. Επίσης αν γνωρίζεις πολύ καλά κάποιον dj που θα μπορεί να το αναλάβει χωρίς να σε εκθέσει, τότε τον συστήνεις. Είμαι σίγουρος ότι θα εκτιμήσουν την ειλικρίνεια σου .
ΠΡΟΣΟΧΗ στην χρήση των λέξεων, πχ: "δεν ξέρω να παίζω αυτό το είδος μουσικής" δείχνει άγνοια, "δεν μου αρέσει αυτό το είδος μουσικής" είναι προσβλητικό, "εξειδικεύομαι σε άλλο είδος μουσικής" δείχνει επιλογή και ειλικρίνεια.
ΥΓ: κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει καμία δυσκολία σε ένα γάμο που "κινείται σε στυλ πάρτι". Κάτι που είναι εύκολο για εσένα είναι δύσκολο για κάποιον άλλο και τούμπαλιν. Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα να αναλάβω ένα γάμο-πάρτι από ένα γάμο με πάρα πολλά Ελληνικά.

Δεν σου έχει τύχει ποτέ κάποιος "μάστορας" π.χ. να μην μπορεί να σου φτιάξει τη βρύση, το αυτοκίνητο, ή το... παστίτσιο και να εύχεσαι απλά να το είχε πει απ' την αρχή;;;

Όχι, κανένας δεν είναι "υποχρεωμένος" να κάνει μια δουλειά. Ο κύρ Νίκος που κοντεύει να βγει στη σύνταξη και έχει συνεργείο αυτοκινήτων λίγο πιο κάτω απ' το σπίτι μου είναι καλός για να αλλάζει τα λάδια και τα φίλτρα στο αυτοκίνητο μου, αλλά δεν είναι "υποχρεωμένος" να ξέρει να μου περνάει "πρόγραμμα" ούτε είναι υποχρεωμένος να επισκευάζει Ferrari ή φορτηγά. Αν δει οτι κάτι δεν το "κατέχει" το λέει... Και δόξα το θεό δουλειά έχει!

Η δουλειά μας πάνω απ' όλα είναι ευχαρίστηση. Και πρέπει να την ευχαριστιόμαστε όταν την κάνουμε για να μπορούμε να διασκεδάζουμε τον κόσμο. Αν είναι να γίνει "υποχρέωση" τότε το παιχνίδι είναι χαμένο εξ' αρχής.

Τώρα το πως απορρίπτεις μια δουλειά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε προβληματίζει τόσο πολύ. Δεν είναι κακό ακόμα και να το πεις ευθέως όταν πραγματικά δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις σε μια δουλειά. Η ειλικρίνεια σου είναι αυτό που θα εκτιμηθεί πάνω απ' όλα. Ίσα ίσα που αν ψάξεις να βρεις δικαιολογίες τότε μπορεί να γίνεις αντιληπτός και να εκτεθείς.

Προσωπικά χρησιμοποιώ την εξής πολύ απλή φράση: "Λυπάμαι, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να καλύψω τις ανάγκες σας. Ίσως θα ήταν καλύτερο να απευθυνθείτε σε κάποιον άλλο συνάδελφο που θα μπορέσει να σας καλύψει καλύτερα."

ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!!!

Και το αξιοπερίεργο είναι οτι οι μισοί σχεδόν πελάτες που τους είπα αυτό το πράγμα μετά απο λίγο καιρό επικοινώνησαν πάλι μαζί μου για να αναλάβω εγώ την δουλειά ρίχνοντας αυτοί τον δικό τους πήχη!!!
Go Figure...

alfa 156 wrote :
διαβασα καπου πιο πανω οτι Δεν ειναι επαγγελματισμος να παιζεις live cd κονσερβα κλπ...Σε διαγωνισμο ηχοληψιας η δεξιοτητων dj ισως και να ισχυει,σε γαμο ομως που πρωταρχικος ρολος ειναι να ειναι η πιστα φουλ το θεωρω εντελως δευτερευουσας σημασιας τι παιζει ο dj απο την στιγμη που η πιστα ειναι γεματη.κανεις δεν προκειται να ασχοληθει αν το cd ειναι live,πανυγηρι,studio,remix κλπ,ακομα και αν παιζεις με κασσετα-σιντι-δισκο-γραμμοφωνο-usb stick .An o περναει καλα ο κοσμος δεν τον νοιαζει καθολου μα καθολου τι παιζεις και με τι το παιζεις!

Υποθέτω πως αυτό που θέλουμε να πούμε οι περισσότεροι εδω μέσα είναι οτι δεν είναι σωστό να παίζεις "κονσέρβα" του εμπορίου. Τα live CD μόνο κατά ενότητες μπορούν να παίξουν ούτως ή άλλως, και τα "medley" είναι "medley"
Αλλά είναι άλλο πράγμα το να ακούσω (σαν καλεσμένος σε γάμο) ενότητες από live cd's και medleys και άλλο να ακούσω το μιξαριστό CD του εμπορίου (και μάλιστα ολόκληρο) που το έχω και σπίτι μου.
Σαφώς και το ζητούμενο είναι ο κόσμος να περνάει καλά και η πίστα να είναι γεμάτη. Αλλά κι εμείς σαν dj πρέπει λίγο να προστατεύουμε την ιδιότητα μας. Γιατί αν (λέω εγώ τώρα) σαν "γαμπρός" ή σαν καλεσμένος από τις 5-6-7 ώρες πρόγραμμα τις μισές και πλέον ακούω μιξαριστά CD που έχω και στο σπίτι μου, μην περιμένεις σεβαστώ τον dj ή να σεβαστώ τον κλάδο του...
Κάπως έτσι έφτασαν τα περιοδικά που ασχολούνται με γάμους να θεωρούν τους dj χειρότερους κι απ' τους λαντζιέρηδες του χώρου δεξίωσης και να προτείνουν σε υποψήφιες νύφες να φτιάξουν την δική τους playlist που ο dj θα πρέπει να ακολουθεί κατά γράμμα...
(Μιλάω φυσικά για γνωστό άρθρο σε γνωστό περιοδικό πριν απο κάποιο καιρό ;) )

Τώρα αν εσύ έχεις ετοιμάσει απο πριν (π.χ. από άλλο γάμο που έκανες ηχογράφηση) μια δική σου "κονσέρβα" (ή μια "κονσέρβα" ενός φίλου σου συναδέφου από την Αλεξανδρούπολη) και την παίξεις και έχει καλό αποτέλεσμα, δεν νομίζω οτι θα το καταλάβει κανένας και ούτε και θα ασχοληθεί μ' αυτό!

Μπράβο Γιώργο με κάλυψες !!!
Ας μάθουμε κάποτε τις υποχρέωσης μας για να μην μας συζητούν κακοπροαίρετα....

by ankos: " ''μάγκας'' dj δεν είναι αυτός που μπορεί να μιξάρει παραδοσιακά τραγούδια αλλά αυτος που μπορεί να βρει ακυκλοφόρητα Live cd και να κάνει την διαφορά από τον ανταγωνισμό "

εσένα όμως πώς θα σε βρω εγώ τώρα που δεν μου χεις και κανα profil της προκοπής?

Off topic το ξέρω αλλά κάπως έτσι σας μαθαίνουμε και εμείς οι πελάτες :) 

69%