Καλησπέρα παιδιά,
Είμαι καινούργιος σ´αυτο το forum και θέλω να ρωτήσω το εξίς. Ήμουν dj στο εξωτερικό για πολλά χρόνια και έχω τον δικό μου εξοπλισμό, αυτό τον μήνα πρόκειται να παντρευτούν κάποιοι φίλοι μου και ζήτησαν να παίξω μουσική στον γάμο τους σαν το "γαμήλιο δώρο" δηλαδή δεν θα τους πάρω χρήματα. Πως μπορώ να το κάνω νόμιμα; Η δεξίωση θα γίνει σε δημόσιο κήπο και ο χώρος ενοικιάζεται από το δήμο ανησυχώ μην έρθει κανείς και ζητήσει άδεια κτλ και δεν έχω τίποτα επειδή δεν εργάζομαι ως dj. Έχετε καμία ιδέα πως μπορώ να προχωρήσω γιατί δεν θέλω να μας έρθουν το πράγματα ανάποδα στην βραδιά το γάμου. Ευχάριστο!
Είμαι καινούργιος σ´αυτο το forum και θέλω να ρωτήσω το εξίς. Ήμουν dj στο εξωτερικό για πολλά χρόνια και έχω τον δικό μου εξοπλισμό, αυτό τον μήνα πρόκειται να παντρευτούν κάποιοι φίλοι μου και ζήτησαν να παίξω μουσική στον γάμο τους σαν το "γαμήλιο δώρο" δηλαδή δεν θα τους πάρω χρήματα. Πως μπορώ να το κάνω νόμιμα; Η δεξίωση θα γίνει σε δημόσιο κήπο και ο χώρος ενοικιάζεται από το δήμο ανησυχώ μην έρθει κανείς και ζητήσει άδεια κτλ και δεν έχω τίποτα επειδή δεν εργάζομαι ως dj. Έχετε καμία ιδέα πως μπορώ να προχωρήσω γιατί δεν θέλω να μας έρθουν το πράγματα ανάποδα στην βραδιά το γάμου. Ευχάριστο!
geposted Thu 03 Jul 14 @ 4:56 am
Οπως ενα ηλεκτρολογος μη αδειουχος μπορει να κανει δημοσια ηλεκτρικες εργασιες χωρις τον κινδυνο που αναφερεις,Καπως ετσι ειναι και με την δικη σου περιπτωση.Και πιστεψεμε εχουν αγριεψει η του σδοε και δυσκολα θα τους πεισεις οτι το κανεις δωρεαν...
geposted Thu 03 Jul 14 @ 5:19 am
Η απάντηση είναι απλή:
Θα πρέπει να σε ασφαλίσει η επιχείρηση στον χώρο της οποίας γίνεται η δεξίωση για την συγκεκριμένη ημέρα.
Κοστολογικά στην επιχείρηση αυτό θα κοστίσει περίπου 15 με 20 ευρώ. Απλά είναι "γραφειοκρατικό" το θέμα (δεν χρειάζεται χρόνο, απλά να ξεκουνηθεί ο λογιστής από το γραφείο του για να κάνει την πρόσληψη-ασφάλιση-διαγραφή) και γι αυτό μερικές επιχειρήσει μπορεί να φέρουν αντιρρήσεις.
Κατά τα άλλα δεν υπάρχει στην Ελλάδα "ειδική άδεια" για να είσαι Dj (δυστυχώς)
Σημείωση:
Αν η δεξίωση δεν γίνεται στον χώρο μιας επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά σε ιδιωτικό χώρο, τότε η εκδήλωση χαρακτηρίζεται "ιδιωτική" και δεν χρειάζεσαι τίποτα με βάση τους ισχύοντες νόμους.
Edit:
Τώρα είδα οτι ανέφερες οτι η δεξίωση γίνεται σε δημόσιο χώρο. Σε αυτή την περίπτωση δυστυχώς τα πράγματα σκουραίνουν σε περίπτωση ελέγχου. Προσωπικά θα σου πρότεινα να ρωτήσεις σε κάποιο λογιστή μήπως μπορείς να κάνεις ιδιωτική σύμβαση που να την επικυρώσεις στην εφορία ώστε να είσαι καλυμμένος.
Θα πρέπει να σε ασφαλίσει η επιχείρηση στον χώρο της οποίας γίνεται η δεξίωση για την συγκεκριμένη ημέρα.
Κοστολογικά στην επιχείρηση αυτό θα κοστίσει περίπου 15 με 20 ευρώ. Απλά είναι "γραφειοκρατικό" το θέμα (δεν χρειάζεται χρόνο, απλά να ξεκουνηθεί ο λογιστής από το γραφείο του για να κάνει την πρόσληψη-ασφάλιση-διαγραφή) και γι αυτό μερικές επιχειρήσει μπορεί να φέρουν αντιρρήσεις.
Κατά τα άλλα δεν υπάρχει στην Ελλάδα "ειδική άδεια" για να είσαι Dj (δυστυχώς)
Σημείωση:
Αν η δεξίωση δεν γίνεται στον χώρο μιας επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά σε ιδιωτικό χώρο, τότε η εκδήλωση χαρακτηρίζεται "ιδιωτική" και δεν χρειάζεσαι τίποτα με βάση τους ισχύοντες νόμους.
Edit:
Τώρα είδα οτι ανέφερες οτι η δεξίωση γίνεται σε δημόσιο χώρο. Σε αυτή την περίπτωση δυστυχώς τα πράγματα σκουραίνουν σε περίπτωση ελέγχου. Προσωπικά θα σου πρότεινα να ρωτήσεις σε κάποιο λογιστή μήπως μπορείς να κάνεις ιδιωτική σύμβαση που να την επικυρώσεις στην εφορία ώστε να είσαι καλυμμένος.
geposted Thu 03 Jul 14 @ 6:09 am
Προσπαθησα μεσες ακρες να του το εξηγησω με ενα παραδειγμα για να το καταλαβει.Το θεμα ειναι ομως,και ενσημο να του κολησουνε πως θα παει ο ηχητικος εξοπλισμος χωρις δελτιο αποστολης και με το νεο ΚΦΑ, δελτιο μη τιμολογηθεντων αγαθων?
geposted Thu 03 Jul 14 @ 6:40 am
Ο ηχητικός εξοπλισμός (γενικά) είτε διατίθεται από τον χώρο, είτε είναι υποχρέωση της εταιρίας ενοικίασης να κόψει τα απαραίτητα παραστατικά.
Ένας "DJ" που δεν ασχολείται και κάνει χάρη σε ένα φίλο του είναι λίγο απίθανο να κουβαλήσει δικά του ηχεία, ενισχυτές κτλ.
Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι δύσκολη μόνο και μόνο επειδή ο χώρος είναι δημόσιος και σε αυτόν δεν λειτουργεί επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Ένας "DJ" που δεν ασχολείται και κάνει χάρη σε ένα φίλο του είναι λίγο απίθανο να κουβαλήσει δικά του ηχεία, ενισχυτές κτλ.
Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι δύσκολη μόνο και μόνο επειδή ο χώρος είναι δημόσιος και σε αυτόν δεν λειτουργεί επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος.
geposted Thu 03 Jul 14 @ 7:39 am
δεξίωση σε δημόσιο χώρο (με απλωμενο τραχανα ((μηχανηματα))
σε ελεγχο από ικα σδοε κλπ κανενας δεν πείθεται πλεον για το αφιλοκερδές .
δεν τους κανεις δωρο κανενα ψυγειο καμια κουζινα και
να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. :)
σε ελεγχο από ικα σδοε κλπ κανενας δεν πείθεται πλεον για το αφιλοκερδές .
δεν τους κανεις δωρο κανενα ψυγειο καμια κουζινα και
να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. :)
geposted Thu 03 Jul 14 @ 11:16 am
Ευχάριστο παιδιά! Τελικά έχω πεισθεί πως δεν αξίζει το "ρίσκο" και τελικά όπως λέει ο dj kappas καλύτερα να τους πάρω μια οικιακή συσκευή!
geposted Thu 03 Jul 14 @ 11:26 am
ισως και να ειμαι off topic αλλα υπαρχει σχετικη αδεια να εισαι dj....!
κατι που σε κατοχυρωνει ως dj παντα! υσχυει για μαγαζια και
καταστηματα υγειονομικου ενδιαφεροντος εκδιδεται απο την (ασφαλεια)
κατι σαν διπλωμα δλδ....και υσχυει για παντα! εχει πανω τη φωτο σου κτλπ!
αν μπει δλδ στο μαγαζι την ωρα που παιζεις αγορανομια η σδοε...υπαρχει
περιπτωση να σου ζητησουν αυτη την ειδηκη αδεια του dj...και αν παιζεις
και μεσα απ το bar...και οχι σε καποιον χωρο αλλο απ εξω και βιβλιαριο υγειας!
το αναφερω κ αυτο μιας και μιλησατε ποιο πανω περι αδειων!
οι περισοτεροι εδω μεσα σιγουρα θα τα ξερουν....αλλα εθιξα το θεμα (θεματα)
για οσους δεν γνωριζουν!
απο κει και περα στο καθε μαγαζι δλδ....club cafe bar κτλπ το αν δουλευεις
νομιμα εχει να κανει με το αν σ εχει προσλαβει ο αγορανομικος υπευθηνος
-ιδιοκτητης του μαγαζιου! υπαρχουν ομως και αλλοι τροποι! πχ να κοβεις
δελτιο παροχης υπηρεσιων......δλδ μπλοκακι το οποιο εχει εκδοσει η εφορια!
το ποσο βολικο οικονομικα και φορολογικα ομως ειναι αυτο....πρεπει να το
κρινει ο καθενας μονος του...και εφοσον ρωτησει κ ενα λογιστη!
κατι που σε κατοχυρωνει ως dj παντα! υσχυει για μαγαζια και
καταστηματα υγειονομικου ενδιαφεροντος εκδιδεται απο την (ασφαλεια)
κατι σαν διπλωμα δλδ....και υσχυει για παντα! εχει πανω τη φωτο σου κτλπ!
αν μπει δλδ στο μαγαζι την ωρα που παιζεις αγορανομια η σδοε...υπαρχει
περιπτωση να σου ζητησουν αυτη την ειδηκη αδεια του dj...και αν παιζεις
και μεσα απ το bar...και οχι σε καποιον χωρο αλλο απ εξω και βιβλιαριο υγειας!
το αναφερω κ αυτο μιας και μιλησατε ποιο πανω περι αδειων!
οι περισοτεροι εδω μεσα σιγουρα θα τα ξερουν....αλλα εθιξα το θεμα (θεματα)
για οσους δεν γνωριζουν!
απο κει και περα στο καθε μαγαζι δλδ....club cafe bar κτλπ το αν δουλευεις
νομιμα εχει να κανει με το αν σ εχει προσλαβει ο αγορανομικος υπευθηνος
-ιδιοκτητης του μαγαζιου! υπαρχουν ομως και αλλοι τροποι! πχ να κοβεις
δελτιο παροχης υπηρεσιων......δλδ μπλοκακι το οποιο εχει εκδοσει η εφορια!
το ποσο βολικο οικονομικα και φορολογικα ομως ειναι αυτο....πρεπει να το
κρινει ο καθενας μονος του...και εφοσον ρωτησει κ ενα λογιστη!
geposted Sun 20 Jul 14 @ 3:35 pm