Anmelden:     

Forum: Greek Forum

Topic: Πρόβλημα με κενά στην έξοδο μουσικής όταν φορτώνω τραγούδι!!

Dieses Thema ist veraltet und kann veraltete oder falsche Informationen enthalten.

Καλησπέρα παιδιά. Εδώ και 10 χρόνια χρησιμοποιούσα windows pc για dj set και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Εδώ και 1 χρόνο άρχισα να χω προβλήματα χρησιμοποιώντας το virtualdj 7.4 .. και ενώ στην αρχή με την ίδια έκδοση δεν είχα κανένα πρόβλημα. Το τελευταίο μου laptop ήταν Toshiba satellite , 1,7 επεξεργαστής , AMD , 8Gb μνήμη .
Πιο συγκεκριμένα , κατά το φόρτωμα τραγουδιού στο free player δημιουργούσε κενά μουσικής στην master έξοδο, είτε κάποια άλλα προβλήματα στον ήχο (παίξιμο στιγμιαία σαν να αρχίζει να παίζει βινύλιο από 0 ταχύτητα σε κανονική ) , είτε και να κολλήσει γενικά για 8-15 δεύτερα χωρίς ήχο!!

Αποφάσισα λοιπόν να το γυρίσω σε mac ! Πήρα Macbook Pro 13 , 2,7 GHz , E5 , 8GB Retina , SSD 256. Αν σας πω ότι ,εννοείται δεν έχω προβλημα όταν φορτώνω τραγούδια απο τον εσωτερικό ssd , μου κάνει σχεδόν τα ίδια όταν φορτώνω απ τον εξωτερικό μου ..

Ο εξωτερικός μου δίσκος WD 2TB , 5000rpm,με τροφοδοσία 3,5'' σχεδόν γεμάτος (5 Gb free) είναι σε φορματ NTFS και επειδή ο Mac ΓΡΑΦΕΙ μόνο ΣΕ Fat , πέρασα το ΝΤFS - 3G και όλα καλά..Τον δίσκο τον έχω 2 χρόνια σχεδόν και επαναλαμβάνω ότι μέχρι πριν 10-12 μήνες δεν είχε δημιουργηθεί πρόβλημα κατά το παίξιμό μου.

Πλέον οι γραμμές cpu στο Virtual Dj φτάνουν εως 2 πράσινες...

Τι λέτε να φταίει και τι μπορώ να κάνω!!???? Σκέφτομαι ότι τελικά φταίει ο δίσκος και λέω να πάω για 2TB με 7200rpm ..

Στον MAC χρησιμοποιώ την έκδοση 7.3 (7.0.3)
Περιμένω μια απάντηση μήπως και βρω λύση!!!!

geposted Wed 03 Jun 15 @ 6:50 am

2ΤΒ Δίσκος με μόνο 5GB άδεια είναι έγκλημα...
Κάθε εργασία ανάγνωσης/εγγραφής είναι μαρτύριο για αυτό τον δίσκο.
Γενικά σαν χρυσό κανόνα ποτέ μα ποτέ δεν γεμίζουμε τους δίσκους πάνω από το 80-85% της χωρητικότητας τους.

Με λίγα λόγια ..αυτό λες να φταίει?? Οντως αν το πάρω χρονικά ...απο τότε που ξεκίνησα να τον φτάνω προς το φουλ του άρχισαν και τα θέματα.. Παίζει καθόλου να φταίει και τ οτι δεν είναι σεταρισμένος για Μac η όχι ..του χω περάσει όπως προανέφερα το προγραμματάκι που σε απαλλάσει απ το φορμάτ (NTFS - 3G , FUSE)

Mporei na ftaine kai ta dyo, mporei kai kati trito.

Fantazomai oti exeis allo disko me backup me ola ta tragoudia soy , etsi ? giati an den exeis, tote einai allo ena egklima lol.
Merika pragmata pou mporeis na dokimaseis ..
1. Na adeiaseis ligo ton skliro afinwntas ena eleuthero xwro tis taksis tou 305 kai na dokimaseis pali.
2. Na ton kaneis format se FAT , na ton gemiseis me peripou 70% kai na dokimaseis pali.
3. Na allakseis USB kalwdio ston diko.
4. Na dokimaseis ton allon backup disko sou.

soundlimiter wrote :
Με λίγα λόγια ..αυτό λες να φταίει?? Οντως αν το πάρω χρονικά ...απο τότε που ξεκίνησα να τον φτάνω προς το φουλ του άρχισαν και τα θέματα..

Σκέψου οτι τα αρχεία σου είναι πλέον κατακερματισμένα και χωρισμένα σε εκατομμύρια κομματάκια πάνω στην επιφάνεια του δίσκου.
Κάθε φορά που ο δίσκος πρέπει να διαβάσει ή να γράψει ένα αρχείο οι κεφαλές του πρέπει να εκτελέσουν ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ κινήσεις για να συγκεντρώσει όλα τα κομμάτια που απαιτούνται.
Επίσης λόγω έλλειψης ελεύθερου χώρου ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να κάνεις ανασυγκρότηση (Defrag)
Κανονικά τα Windows κάνουν μόνα τους ανασυγκρότηση τους δίσκους κάθε μήνα, αλλά αυτό γίνεται μόνο όταν ο δίσκος μπορεί να κάνει defrag. Με ελεύθερο χώρο κάτω από 10% της συνολικής χωρητικότητας του δίσκου, τα Windows δεν μπορούν να κάνουν ανασυγκρότηση.

Καταλαβαίνεις λοιπόν οτι έχεις ένα δίσκο "σαλάτα". Σαν να έχεις μια τεράστια ντουλάπα που είναι "τίγκα" και όλα τα ρούχα μέσα βρίσκονται ανακατωμένα και πεταμένα όπως-όπως.

Σε πρώτη φάση λοιπόν κράτα backup (αν δεν έχεις), κάνε format τον δίσκο και προσπάθησε να πετάξεις σαβούρα ή να τον σπάσεις σε 2 δίσκους αν ΟΛΑ τα αρχεία είναι χρήσιμα. Σε 2TB δίσκο εγώ θα άφηνα ελεύθερα τουλάχιστον 300 με 400 Giga αν ήταν δίσκος καθημερινής χρήσης και 200 Giga αν ήταν δίσκος μακροχρόνιας αποθήκευσης (backup κτλ)

Αυτο που κάνω αυτή τη στιγμή είναι να ελευθερώσω όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο ψάχνοντας τα 2πλα αρχεία μουσικής μ ένα προγραμματάκι. Δυστυχώς χαλάω κάποιες συλλογές αλλά προτιμώ να εμπιστευτώ την μνήμη μου στην μουσική παρά να χω πρόβλημα την ώρα του παιξίματος! Μόλις διαγράψω ότι βρει..που ως τώρα πιστεύω παίζει να χει βρει και 100 Gb...θα δω τι δίσκο χρειάζομαι για ν αγοράσω νέο.. Όπως είπα είναι 2 χρόνων..ποτέ δεν ξέρεις. Έχω Backup 1Gb πράγματα δυσεύρετα και που είχα ως την αγορά του σκληρού αυτού.. Με την αγορά του νέου θα ελευθερώσω τον δισκο backup για έγγραφα και VST μιας και γράφω και μουσική και θ αφήσω αυτον για Backup.. Πιστεύω ότι αφού βρω τα διπλά αρχεία μουσικής θα καταφέρω να κάνω μια ανασυγκρότηση και θα λειτουργεί σωστά ώσπου ν αγοράσω νέο σκληρό. Απ ότι κοίταξα λάθος μου που ως τώρα δεν είχα σκληρό με 7200rpm στο διάβασμα...αλλά και λάθος που τα κουβαλάω όλα μαζί. Ο δίσκος ναι είναι καθημερινή χρήσης λόγω επαγγέλματος ως dj γάμων κυρίως οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι ότι χειρότερο να παίζω σε γάμο και να έχω ΚΕΝΑ!!!!!!! και σταματήματα της μουσικής έστω και αναπηδητό!!

Τέλος θα θελα να του κάνω φορματ σε Fat αλλά δυστυχώς δεν μπορώ λόγω του οτι δεν έχω ακριβές αντίγραφο του σκληρού μου (backup) οπότε αυτό θα γίνει απευθείας στον νέο σκληρό που πιστεύω και πρέπει να προμηθευτώ άμεσα αν το πρόβλημα συνεχιστεί!!

Όπως και να χει θα σας πω τι γίνεται με όποια κίνηση κάνω!! Σας ευχαριστώ!

Phantom σε τι θα βοηθούσε αν τον χώριζα σε 2 μέρη? Πάλι το ίδιο έχω την εντύπωση είναι ..

Προσωπικά ΔΕΝ σου προτείνω να κάνεις format σε FAT
Κατ αρχήν το FAT δεν υποστηρίζει "μονοκόμματα" partition των 2ΤΒ παρά μόνο με κάποια hacks με οτι αυτό συνεπάγεται.
Η εναλλακτική του FAT (για συμβατότητα μεταξύ Windows και MAC) είναι το exFat. Αλλά κι αυτό είναι στην ουσία ακατάλληλο καθώς σχεδιάστηκε για κάρτες μνήμης και φορητά μέσα αποθήκευσης (ένας σοβαρός περιορισμός του είναι το συνολικό πλήθος αρχείων μέσα σε ένα φάκελο (μαζί με τους υποφακέλους)
Τέλος τόσο το NTFS όσο και το MAC OS Extented file system είναι "self-healing" formats πράγμα που πρακτικά σημαίνει υπερπολλαπλάσια ανοχή σε σφάλματα στη δομή των αρχείων στο δίσκο.

Υ.Γ.: Όταν έλεγα να τον χωρίσεις, εννοούσα σε 2 δίσκους, οχι σε 2 partition στον ίδιο δίσκο.

Και κάτι άσχετο (για να κάνω λίγο χιούμορ)
Έχω ένα αυτοκίνητο και το φόρτωσα 5 τόνους... Δεν τραβάει... Φταίει που η μηχανή είναι 1600 κυβικά και όχι 1800!!! :P

Χαχαχαχαχα!!! Απόλυτο δίκιο !!!

(Alte Themen und Foren werden automatisch geschlossen)