Anmelden:     

Forum: Greek Forum

Topic: Αγορα Controller
Καλησπέρα σε όλους!!
Μετά την αγορά του Mac και το ξεκίνημα στο Virtual Dj νομίζω ήρθε η ώρα να φύγω απο τη χρήση του Χ1 και να μπώ ξανα στους κοντρολερς με Jog wheels μιας και στο σύντομο μέλλον θα αρχίσω να χρησιμοποιώ και τα cdjs των μαγαζιών. Καταλήγω μετά απο μια μικρη σχετικά αναζήτηση οτι το Value for money αυτη τη στιγμή χωρίς όμως να το εχω δει απο κοντά είναι το s3 της NI. Είχα βάλει στο μάτι το flx10 αλλα τοσα χρήματα δεν εχω να διαθέσω. Επίσης θέλω να χρησιμοποιήσω και με τα pads που έχει τα stems. Έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο; Έχετε κάποια εμπειρία με το συγκεκριμενο;

geposted 4 days ago @ 2:33 pm
Προσωπική άποψη:

Εφόσον δεν παίζεις με Traktor μείνε μακριά από οτιδήποτε της Native Instruments, ειδικά από το 2016 και μετά.

Στα "χαρτιά" είναι όλα καλά, αλλά στην πράξη ακόμα και με το Traktor το hardware έχει θεματάκια.
Δυστυχώς η ποιότητα της ΝΙ (τουλάχιστον στα DJ products) δεν είναι αυτή που ήτανε 15 χρόνια πριν..

Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να προτείνουμε κάτι αν δεν μας πεις τι ψάχνεις, για τι χρήση, και τι budjet έχεις..

Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ ενα x1 mk2 και εναν djm 250 mk2 για τη δουλεια μου.
Ιδανικά θέλω να χρησιμοποιώ τα 2000nxs που έχουμε στο μαγαζι αλλα τα μισα κουμπια δε πατιουντε και περιμένουμε να πάρουμε καινουρια γιατι για σερβις δεν συζητάμε. Στην περίπτωση των 2000 θα ήθελα να έχω κουμπωμενο το χ1 για τα εξτρα κουμπιά.
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχω ένα μηχάνημα με ευελιξία στα  jog δηλαδή ενα controller που να έχει τις βασικές λειτουργείες +decks. με το χ1 παίζω εδω και 4 χρονια αλλα ήμουν σε windows μηχανημα (οχι κατι ιδιατερο) και δεν είχα και τα stems κατι που πλέον δεν μπορώ να το αποχωριστώ.
Το μπατζετ δεν φτανει πανω απο 800 ευρώ και αυτο ταβανι μεγαλο.
Επισης σημαντικό είναι να έχει ballanced εξοδους στο μαστερ.

σε καινουρια , ποιοτικα σε εκεινη την κατηγορια υπαρχει ενα κενο θα ελεγα... εκτος αν πας σε καμμια reloop η οποια πυροβολει τα ποδια της με τα mirrored decks.. στην θεση σου θα προτεινα να βαλεις νερο στο κρασι σου και να παρεις μια μεταχειρο ddj 1000/800 η αν θες να πας σε πιο οικονομικη λυση και παλαιοτερη sx/sr rx/rr.
Την τελευταια διετια εχω αλλαξει δοκιμασει αρκετες κονσολες γιατι ψαχνω μια λιγο πιο "μικρη" απο την 1000 που εχω για να την κουβαλαω εξω χωρις κοπο και τυψεις... και γω ελεγα για s3 αλλα τελικα νομιζω η pioneer ειναι μονοδρομος...

Όποιος μπορεί να βρει DDJ-800 απλά δεν την πουλάει.. :P

το μονο αρνητικο (για μενα πλεον) ειναι τα capacitive jogs

Σε κονσόλα με 4-καναλο μίκτη και balanced out σε αυτό το budget, δύσκολο.
Η πιο κοντινή ποιοτική λύση είναι η Roland DJ-707m

PANOSV wrote :

Σε αυτό το μέγεθος, δεν μπορώ να καταλάβω τι τα θες τα "pressure sensitive" jogs.
Προφανώς και δεν χρησιμοποιείς τα jogs για scratch κτλ, αλλά μόνο για cue-ing και για bending.
Πράγμα που είτε τα jogs είναι touch capacitive είτε pressure sensitive είναι το ίδιο..

Εκτός κι αν κάποιος έχει τόσο απαλό χέρι που μπορεί να κάνει bend χρησιμοποιώντας την πάνω επιφάνεια του jog, με το vinyl mode ανοιχτό, χωρίς να ασκήσει αρκετή πίεση ώστε να ενεργοποιήσει τον αισθητήρα πίεσης.. Τότε οκ, αλλά sorry, not ok. :P

PhantomDeejay wrote :
PANOSV wrote :

Σε αυτό το μέγεθος, δεν μπορώ να καταλάβω τι τα θες τα "pressure sensitive" jogs.
Προφανώς και δεν χρησιμοποιείς τα jogs για scratch κτλ, αλλά μόνο για cue-ing και για bending.
Πράγμα που είτε τα jogs είναι touch capacitive είτε pressure sensitive είναι το ίδιο..

τα χρησιμοποιω για πολυ ελαφρυ scratch αλλα ομως περισσοτερο ειναι η συνηθεια... και επειδη ειχα πριν rr rx rz θα πω πως εχεις καλυτερη αισθηση /σιγουρια με το pressure jog... ενω απο την αλλη το capacitive ειναι "καπως"...ακομα και στο cueing... τουλαχιστον για τα δικα μου γουστα..

H Numark NS-4FX ειναι μια εναλλακτικη της S3 που εχει αυτα που ζητας και ειναι εντος μπατζετ σου

Καταλαβαίνω πλήρως τι λετε. Συμφωνώ απιστευτα στο οτι αυτη τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο και σε αυτο το μπατζετ και γενικά. Είδα πρόσφατα σε ένα γκρουπ πουλουσαν ενα  pioneer το οποιο δεν το είχα δει αλλη φορά και ψάχνω έτος κατασκευής και βλέπω 2016 και discontinued και λεω νταξει ολα στο βωμο του κερδους η alpha theta. Όμως σηζητάμε αυτή τη στιγμή ότι η NI και συγκεκριμένα η s3 έχει τόσα πολλά προβλήματα σε βαθμό που αξίζει να παω σε μια 3-4η εταιρία κατα τη δική μου άποψη παντα και χωρίς να θέλω να προσβάλω καμια εταιρία όμως δεν ειχα δει-ακουσει καλά λογια στο παρελθόν για roland στο κομματι του djing παντα, γιατι γενικά η εταιρια ενταξει εχει και μια ιστορία σε άλλα συστήμα. Καταλαβαίνω οτι ειμαι outdated γιατι ακόμα πίστευα οτι εκανε και κάτι καλο πλεον η NI γιατι το προγραμμα το χει καταστρέψει αλλα ουτε τα controller της ειναι καλα πλέον; Εσείς τι εμπειρίες έχετε; Αναμεσα στη roland που ειπε ο φιλος την numark και την reloop σε ποια πιστεύετε οτι αξιζει να δώσω τα χρηματα μου; Γιατι φαινεται και πρεπει να ειναι τοπ η 800 της παιονιρ αλλα να παω σε ενα μεταχειρισμένο σε μηχανημα για ντιτζεινγκ το φοβαμαι πολυ αν δεν ξερω τη πραγματική πορεία που είχε το μηχανημα μέχρι να φτάσει στα χέρια μου και επίσης έχεις απολυτο δικιο τζορτζ δεν τα βρισκεις.

PhantomDeejay wrote :

Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να προτείνουμε κάτι αν δεν μας πεις τι ψάχνεις, για τι χρήση, και τι budjet έχεις..

Εξακολουθείς να μην μας βοηθάς.. :P

Για παράδειγμα, αν θες ένα controller που απλά να συμπληρώνει ένα σετ από CDJ, τότε μπορείς να πας σε λύση τύπου DDJ-XP2

Αν θες "βασικό controller" τότε πρέπει να μας πεις την χρήση του..
Π.χ. θα παίζεις κυρίως EDM ? Θα παίζεις Ελληνικά; Μικτό Format ? Freestyle ? Θα σκρατσάρεις; κτλ.

Όλες οι κονσόλες "κάτω των 1000+ ευρώ" θες δεν θες, θα έχουν κάποιους περιορισμούς/συμβιβασμούς.
Άλλη δεν θα έχει XLR στην έξοδο, άλλη δεν θα έχει καλά jogs για scratch, άλλη δεν θα έχει έγχρωμα pads.. κ.ο.κ...

Οπότε για να σου προτείνουμε κάτι, πρέπει να ξέρουμε τι χρειάζεσαι.

Για παράδειγμα η Numark NS4FX που αναφέρθηκε, δεν έχει RGB pads (αν σε ενδιαφέρουν), έχει mirrored layout (κάτι που προσωπικά δεν με βολεύει καθόλου) και απλά βασικά jogs. Επίσης δεν έχει και πολλά κουμπιά που να μπορείς να κάνεις remap.
Δηλαδή δεν είναι αυτό που λέμε οτι διεκδικεί δάφνες κάπου..
Αλλά η τιμή της είναι "τίμια" :P
Επίσης, αν θες να κάνεις σοβαρό scratching τότε entry-level και mid-level κονσόλες είναι "out of the question" οπότε πάλι ανεβαίνεις "πάνω απ' το χιλιάρικο"
Και άλλα πολλά. Αντί να γράφουμε εμείς όλες τις πιθανές περιπτώσεις, πες μας καλύτερα τι χρειάζεσαι..

lafasss wrote :
Καταλαβαίνω πλήρως τι λετε. Συμφωνώ απιστευτα στο οτι αυτη τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο και σε αυτο το μπατζετ και γενικά. Είδα πρόσφατα σε ένα γκρουπ πουλουσαν ενα  pioneer το οποιο δεν το είχα δει αλλη φορά και ψάχνω έτος κατασκευής και βλέπω 2016 και discontinued και λεω νταξει ολα στο βωμο του κερδους η alpha theta. Όμως σηζητάμε αυτή τη στιγμή ότι η NI και συγκεκριμένα η s3 έχει τόσα πολλά προβλήματα ...
αυτο ηταν κατι που θα θελα και γω να το σχολιασω ομως δε το κανα μη ξεχειλωσω το νημα... πραγματικα η ΝΙ εμπορικα/επιχειρηματικα ειναι τελειως ΓΤΠ... οκ εχει ενα προγραμμα με ωραιο ηχο/εφφε και πιστο fanbase το οποιο ομως σιγα σιγα την κανει.... απ την αλλη παραγει καποια κοντρολλερ τα οποια τα θαβει κλειδωνοντας τα μονο για το δικο τους sw... αντι να γραψει fw να ελευθερωσει τα κοντρολλερ της (ηδη βλεπουμε οτι και το σερατο αλλαζει ροτα σχετικα με τις αποκλειστικες συσκευες) και να μπει λιγο κασερακι στο ταμειο ωστε να ασχοληθουν λιγο με το development του traktor, καθονται και απλα χαζευουν να φευγει το τρενο... πραγματικα καμμια λογικη... ειναι που ειναι (και παντα ηταν ) δυσκοιλιοι με τις εξελιξεις τωρα το παραχ***νε...

Απλά να συμπληρώσω οτι το πρόσφατο hardware της NI έχει θεματάκια και με το ίδιο το Traktor.
Δεν είναι δηλαδή το πρόβλημα μόνο το "υπερβολικά κλειδωμένο" firmware.
Ακόμα και οι Traktor-άκηδες έχουν παράπονα από τις τελευταίες γενιές του Hardware.
Κάτι που δείχνει "κακό" R&D

PhantomDeejay wrote :
Απλά να συμπληρώσω οτι το πρόσφατο hardware της NI έχει θεματάκια και με το ίδιο το Traktor.
Δεν είναι δηλαδή το πρόβλημα μόνο το "υπερβολικά κλειδωμένο" firmware.
Ακόμα και οι Traktor-άκηδες έχουν παράπονα από τις τελευταίες γενιές του Hardware.
Κάτι που δείχνει "κακό" R&D

αυτο δε το γνωριζα....και ειναι απλα ακομα πιο τραγικο...