Anmelden:     

Forum: Greek Forum

Topic: Απορίες για ηχεία και ενισχυτές - Συμβουλές αγοράς - Page: 13

Dieser Teil des Themas ist veraltet und kann veraltete oder falsche Informationen enthalten

τι τα θεσ τα ηχεια στο αρμα?
δεν θα εχει ηχιτικη εγκατασταση στο καρναβαλι?
ημουν πέρυσι στην λευκαδα στο καρναβαλι....
ανα 30 μετρα υπήρχαν δυο τετοια ηχεια http://www.jblpro.com/catalog/general/Product.aspx?PId=41&MId=3
ενταξει περιτο να πω οτι πονούσαν τα αφτιά μας....
υπηρχαν λοιπον και καποια αρματα που ηχαν ηχεια πανω τους....
τι να τα κανεις ομωσ?
για να ακουστει η μουσικη απο το αρμα με τα ηχεια επρεπε να φτασει ακριβώς μπροστα σου...
και παλι ομωσ δεν καλοακουγονταν...
για αυτο αν υπαρχει σοβαρη εγκατάσταση στον δρομο που θα γινει το καρναβάλι μην χαλάσεις λεφτα για ηχεια.....

δεν υπαρχει εγκατασταση γιαυτο θελω να βαλω τι αλλο θα μπορουσα να παρω σε κατι ποιο φτηνο;
θα ηθελα παθητικα μιας και μπορω να παρω ενισχυττες να τα οδηγησω

λοιπον φιλε επιδη εχεις ανοιξει παρα πολλα θεματα σε σχεδον ολα τα ελληνικα forum που ασχολουντε με τον ηχο και καθε φορα καταλήγουμε στο ιδιο ακου....
αυτο που θα ακουσεις θα ειναι αναλογο των χρηματων που θα ξοδεψεις...
η θα τα σκασεις χοντρα και θα παρεις κατι τετοιο http://www.thomann.de/gr/yamaha_c_115_v.htm
http://www.thomann.de/gr/crown_xti_2002.htm
η παρε δυο ηχεια οικονομικα της bohringer να τελειώνουμε
http://www.thomann.de/gr/behringer_eurolive_b215xl.htm
http://www.thomann.de/gr/behringer_ep2000_europower.htm

καλησπερα στην παρεα, τι γνωμη εχεται γ αυτα τα ηχεια για χρηση σε μικρες εκδηλωσεις 100-150 ατομων?:
HK Audio L5 115 FA Linear 5, active fullrange speaker with internal 1000 Watt Class D amp (650 W thomann + 350 W, biamped), 1x 15"+ 1" with 1,75" voice coil, 64 - 18.000 Hz (+/- 3dB), 139 dB Max SPL, 2x XLR-Combi Input, 2x XLR Thru, 1x XLR Mix out, switchable EQ (Small Venue / High Power), asymmetric Horn with 60° - 90° thomann x 55°, plywood/MDF housing with 3x M8 flying points (optional bracket 323585), DuoTilt pole mount, 2 handles, black housing, dimensions (WxHxD): 449 x 708 x 450 mm, weight 30,7 Kg (price 888 € τεμ.)
Εχετε να προτεινετε κατι αλλο σ αυτα περιπου τα χρηματα?
Eυχαριστω

Η γνώμη μου είναι οτι 2 απο αυτά τα ηχεία και ειδικά αν βάλεις και ένα καλό sub είναι για παραπάνω από 100-150 άτομα.. :P
Εξαρτάται κι απ' τον χώρο βέβαια!

Εχεις να προτείνεις κάποιο; Δεν χρειάζεται δυο και με ένα θα είμαι κομπλέ;

Για sub μιλάς ή για δορυφόρους; Γιατί με ένα δορυφόρο δεν θα είσαι ποτέ κομπλέ (βασική αρχή στερεοφωνίας και διασποράς ήχου)

Εννοείτε δυο δορυφόρους....για sub μιλάω

Θες ένα καλό 18άρι... πόσα χρήματα διαθέτεις;

Λέω να ΠΑΡΩ τις ίδιας σειράς με τους δορυφόρους

B-Stock, HK Audio L Sub 1200 A Linear 5, active Subwoofer with internal 1200 Watt Class D Amp, 2x 10" Woofer with 2,5" Voice Coil, 55 Hz - XOver, 130 dB Max SPL, 2x XLR-combi Input, 2x XLR Thru, 2x XLR Mid/High out, Speakon out for a passive L Sub 1200, switchable XOver Frequency 110/120 Hz, Plywood/MDF housing with 2x M20 stand adapter, 4 handles, black housing, dimensions (WxHxD): 380 x 668 x 560 cm, weight 30,7 Kg, B-Stock with full warranty, may have slight traces of use
Γι ΑΥΤΟ λέω...

καλησπερα παιδια,καλησπερα σε ολους...καλησπερα phantom.θα ηθελα να ρωτησω : εχω εναν ενυσχητη phonic max 860 με δυνατοτητα 2*300 rms.εχω βαλει στο ενα καναλι 2 proel ηχεια(συνδεδεμανα παραλληλα υποθετω) που ειναι στα 170 rms 8 ohm αρα αυτοματα πεφτουν στα 4 ohm και στα 4 ohm ο ενισχυτης μου δουλευει στα 300 rms(στα 8 ohm δουλευει sta 200 rms το καθε καναλι υποθετω συμφωνα με το βιβλιαρακι του). 10 χρονια τωρα στα παρτυ παιζουν μια χαρα δεν με εχουν προδωσει ποτε ΕΚΤΟΣ μονο οταν βαζω το καθε ηχειο σε καθε καναλι ξεχωριστα εκει αν τον πολυ πειραξω τοτε μετα απο καποια στιγμη κανουν ενα βυθισμα για καποια λεπτα κ μετα ξαναεπανερχονται ενω εχω χαμηλωσει εντασεις κ.τ.λ.
Σε ενα παρτυ που θελω να κανω σε 3 μερες (σε σπιτι) ηθελα να βαλω αλλο ενα ηχειο στο δευτερο καναλι γιατι οπως εχω πει και πιο πριν τοσα χρονια τα 2proel τα παιζω σε ενα καναλι.θελω μια οικονομικη λυση να νοικιασω και κατεληξα σε μια συμφωνια του ενος ηχειου στα 150rms στα 8 ohm.O τυπος ποθ μιλησα ηθελα να παρω 2 ηχεια 150 για να πεσουν στα 4ohm.Καταλαβαινω οτι εχει δικιο κ το ξερω αλλα θπαρχει περιπτωση να παθει κατι το ηχειο του εφοσον την ενταση του θα την ρυθμιζω εγω απ το ξεχωριστο καναλι του...δεν θελω να το παιξω στα peak του ετσι κι αλλιως και με τα proel που εχω δουλεια γινεται απο οτι θα εχεις καταλαβει κ εσυ(για σπιτι ειναι αρκετα καλη η ενταση του ηχοσυστηματος που εχω)απλα ηθελα λιγο την υπερβολη...τι λυση προτεινετε;

Καλημέρα παιδια
Ηρθε η ώρα να αλλάξω το παλιό μου ηχοσυστημα, εχω budget γυρω στα 500 euro
Kαι εχω καταλήξει στα εξής
Ραδιοενισχυτης pioneer vsx-423 και ηχεία τα jamo s426
Οποιαδήποτε πρόταση δεκτή

Θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας για αυτην την ηχομπαρα yamaha YHT-S401.
Βασικα θελω να βαλω ηχεια κολωνεσ στο σαλονι, αλλα επειδη εχω προβλημα με την γυναικα
κοιταζω και αλλες λυσεις

Μπορω να διαθεσω γυρω στα 500 euro

Ευχαριστω

καλημερα σας . θα ηθελα τη γνωμη σας για κατι που επαθα το σαββατο σε ενα παρτυ . ειχα ενα σετακι με ενισχυτη crown xls 802 2x500 8ωμ και δυο ηχεια opera lyric 302 me 250/rms . τωρα τι εγινε τον ενισχυτη τον ειχα στη μεση περιπου και απαιζα απο το master του μικτη μου . μετα απο καποιες ωρες αρχιζε ο ηχος να κοβει να κανει καποια βυθισματα μα αποκορυφωμα να μυριζει το ενα ηχειο κατι πηγε να καεει μαλλον δεν το εχω δει ακομα .

τι λαθος εκανα για να γθινει αυτο , ο ενισχυτης κανονικα δεν πρεπει να ανοιγει μεχρι τερμα για να γεμιζουν οι πυκνωτες η ειναι λαθος .

περιμενω τις γνωμες σας

ευχαριστω θερμα

κατά πάσα πιθανότητα το κροσόβερ ή το πηνίο κάποιου ηχείο βραχυκυκλωσε.Τα ρυθμιστικά του ενισχυτή σου πρέπει να τα έχεις τέρμα ανοικτά και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσέχεις στον μίκτη σου να μην περνάει την ένδειξη τον 0db.

Θα σου απαντήσω με μια μικρή ιστορία:

Έχω ένα ηχοσύστημα PROEL 3.5KW RMS με ενισχυτές Inter M και κεντρικό ελεγκτή ένα dbx Driverack.
Το συγκεκριμένο ηχοσύστημα το έχω ρυθμίσει εγώ να παίζει όσο το δυνατόν πιο δυνατά με ελάχιστη έως καθόλου παραμόρφωση και το έχω εγκαταστήσει προσωρινά στο μαγαζί στο οποίο εργάζομαι.
Από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα το ηχοσύστημα αυτό δεν χρειάστηκε ποτέ να παίξει πάνω από το 75-80% της συνολικής του ισχύος. Ίσως την Πρωτοχρονιά να έπαιξε για λίγη ώρα στο 100% αλλά φυσικά δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα.

Την προηγούμενη Κυριακή που μας πέρασε για προσωπικούς λόγους έπρεπε να πάρω ρεπό απ' το μαγαζί κι έτσι έπαιξε κάποιος άλλος DJ στη θέση μου.
Γύρω στις 3 το πρωί και χωρίς να παίζει σε ιδιαίτερα υψηλές εντάσεις, οι ενισχυτές έκαναν το γνωστό "βύθισμα" και χαμήλωσε η ένταση για κανένα 10λεπτο. Ο Dj χαμήλωσε την ένταση και συνέχισε την βραδιά σε σχετικά χαμηλή ένταση.

Την Δευτέρα λοιπόν με ειδοποίησαν για το τι έγινε και πήγα να κάνω έλεγχο του συστήματος. Και αμέσως κατάλαβα γιατί οι ενισχυτές "χαμήλωσαν" παρόλο που έπαιζαν σε μέτρια ένταση:
Ο τύπος έπαιζε με τα Gain των καναλιών στα +9db εισάγοντας έτσι μπόλικη παραμόρφωση στο σήμα.
Και για να το ξανα-εξηγήσω:
Αυτό σημαίνει οτι τα ηχεία ακόμα και σε μέτρια ένταση έπαιζαν παραμορφωμένο σήμα.
Με τη σειρά του αυτό προκαλεί πιο γρήγορο και εύκολο ζέσταμα των πηνίων των ηχείων.
Τα ζεστά πηνία αφενός καταναλώνουν πολύ περισσότερο ρεύμα για να αποδώσουν και αφετέρου η επιστροφή του ρεύματος στον ενισχυτή γυρνάει σαφώς παραμορφωμένη (έτσι καταλαβαίνουν οι ενισχυτές πότε το ηχείο παίζει στα όρια του - clipάρει δες την σημείωση 2 παρακάτω)
Η μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος από τα ηχεία και οι πολύ συχνές ενδείξεις clip είχαν σαν αποτέλεσμα να ζεσταθεί και ο ενισχυτής (που έπρεπε αφενός να παράγει σαφώς περισσότερο ρεύμα και αφετέρου να διαχειριστεί παραμορφωμένο ρεύμα) με αποτέλεσμα να ζεσταθεί και να χαμηλώσει για προστασία των κυκλωμάτων του.

Στην περίπτωση σου τώρα:
ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ τους ενισχυτές τους δουλεύουμε με τα ρυθμιστικά τους στο ΤΕΡΜΑ.
Αν κάνω μια υπόθεση για το τι έγινε, τότε τα πράγματα είναι απλά:
Είχες ένα ενισχυτή με 2 ηχεία που θεωρητικά ταιριάζουν "γάντι" αφού 250W RMS = 500Max = 1000Peak
Ρύθμισες τον ενισχυτή στην μέση, πράγμα που σημαίνει οτι ο ενισχυτής διαιρούσε / υποβάθμιζε στην μισή ένταση την ένταση που λάμβανε στην είσοδο του, δηλαδή την ένταση που έβγαζε ο μίκτης σου. Με λίγα λόγια αν ο μίκτης σου έπαιζε στο 50% ο ενισχυτής το διαιρούσε στο μισό, δηλαδή έβλεπε το σήμα σαν να έπαιζε ο μίκτης σου στο 25%
Όλα θα πήγαιναν ρολόι αν η ένταση που έβγαζε ο ενισχυτής σου με τον μίκτη να παίζει στο 100% (δηλαδή τα 0db) σου ήταν αρκετή.
Εαν δεν ήταν αρκετή (που αυτό πιστεύω οτι έγινε) τότε εσύ άρχισες να στέλνεις από τον μίκτη σου πιο δυνατό σήμα (πχ 120%-130%)
Μόνο που έτσι έστελνες μαζί και παραμόρφωση καθώς παραμόρφωνε η έξοδος του μίκτη σου.
Αυτή η παραμόρφωση ζέστανε τα πηνία των ηχείων ή τα crossover σε βαθμό που ακόμα κι αν δεν κάηκαν... "πήραν μέντα"

Όλα αυτά θα τα είχες γλυτώσει αν είχες βάλει εξαρχής τον ενισχυτή στο τέρμα και απλά πρόσεχες να μην αναβοσβήνουν συχνά τα λαμπάκια "Clip"

Σημείωση 1:
Τα ρυθμιστικά έντασης που έχουν οι ενισχυτές απλά ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝ - ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ την ένταση του σήματος που δέχεται ο ενισχυτής στην είσοδο του. ΔΕΝ ελέγχουν την ένταση του ρεύματος που διαπερνάει τα ηχεία ούτε "μειώνουν" την ισχύ του ενισχυτή!

Σημείωση 2:
Οι ενισχυτές όταν οδηγούν ένα ηχείο "στέλνουν" ρεύμα από τον ένα πόλο και το λαμβάνουν πίσω από τον άλλο (βασική αρχή λειτουργίας του ηλεκτρισμού). Κάνοντας σύγκριση των "αρμονικών" που στέλνουν προς το ηχείο σε σχέση με αυτές που λαμβάνουν πίσω είναι δυνατόν να καταλάβουν πότε το ρεύμα γυρνάει "παραμορφωμένο" και έτσι μπορούν να προειδοποιήσουν τον χρήστη ανάβοντας το περιβόητο λαμπάκι CLIP που σημαίνει οτι το ηχείο "ψαλίδισε" τις αρμονικές του ρεύματος γιατί αδυνατεί να τις καταναλώσει (χρησιμοποιήσει) ομαλά

Γιωργο σωστος οπως παντα με τις οδηγιες και σ' ευχαριστω . κατα τη γνωμη σου το σετακι που εχω δηλ crown 2x 500 / 8om με εχεια 12''/ 250 watt/rms ειναι ενταξει η θα επρεπε να εβαζα μεγαλυτερα ηχεια αs πουμε 300 watt 15/'' επειδη τελικα ο ενισχυτης ειναι πολλυ δυνατος.

και κατι τελευταιο που δεν καταλαβα τελικα οι βυθισεις στον ηχο απο ηταν απο τον ενισχυτη η απο τα ηχεια τα οποια μυρισαν αλλα δεν καγκελοσαν .

ευχαριστω

γιατι εβγαλε κινεζικα δεν ξερω . ευχαριστω γιωργο παντα εισαι πολλυ σωστος. θελω να ρωτησω το σετακι αυτο το βλεπεις ενταξει η θα επρεπε να του βαλω μεγαλυτερα ηχεια σε watt και σε ιντσες για λογους ασφαλειας.

ευχαριστω

γεια σας!
αποφασησα σχεδον να αγορασω αυτα τα ηχεια και αυτον τον ενισχυτη και θα ηθελα την γνωμη σας
ειναι καλα; εχετε ξανα ακουσει αυτην την μαρκα; και με βαση ταπαραπανω που διαβασα περι ρυθμιση πως πρπεει να τα βαζω παιζουν;
μικτη εχω εναν phonic mrt70

https://www.cosmomarket.gr/index.php?p=4&item_id=CMT-3334&cat_id=00481063

https://www.cosmomarket.gr/index.php?p=4&item_id=CMT-10074&cat_id=00481153

τα watt του ενισχυτη ειναι rms;
http://en.bowaypro.com/

97%